- - - Menu - - -

Op zaterdag 20 mei organiseerde KDO Apeldoorn de tweede landelijke plaatsingswedstrijd voor A/B-niveau in sporthal Mheenpark.

KDO Apeldoorn behaalde tijdens deze plaatsingswedstrijd 6 mooie podiumplaatsen op het A-niveau. Bij de Junior Meisjes mocht Gerlissa van de Groep met de gouden medaille naar huis. Zij sprong drie sterke oefeningen en liet haar tegenstanders ruim achter zich. Zilver Schmitz behaalde in de categorie Junior Jongens een tweede plaats met een voortreffelijke tweede keuze-oefening met een score van 52,090. In de categorie Jeugd Jongens haalde Ralph van Tilborg een mooie derde plek. In de categorie Senior Dames was er ook goud voor het synchroonpaar Floor Meijering en Claudia de Graaf (TSH Heerenveen) en zilver voor het synchroonpaar Gerlissa van de Groep en Niamh Slattery (Triffis Alkmaar). Ook was er zilver voor het KDO-koppel Ralph van Tilborg en Cayden Ham in de categorie Jeugd/Junior Jongens.

In de categorie A Senior Dames behaalden Floor Meijering, Julia van den Heuvel en Gaby Broersma respectievelijk een 9e, 12e en 15e plaats. Voor deze dames is de volgende plaatsingswedstrijd op 27 mei een belangrijk kwalificatiemoment voor het NK in de Ahoy op 17 en 18 juni. In diezelfde categorie voor synchroon werden Gaby Broersma en Julia van den Heuvel 6e. In de categorie A Junior Meisjes belande Eline Beijleveld helaas net naast het podium en eindigde op de 4e plaats. Jeresa Hatumena werd in dezelfde categorie 6e, omdat zij haar tweede oefening vroegtijdig moest beëindigen. Eline Beijleveld en Laurie Beijleveld werden met synchroon 8e. In de categorie Junior Jongens werd Finn Munsters 8e en heeft laten zien weer op de terugweg te zijn na een blessure. In de categorie Jeugd Meisjes werd Laurie Beijleveld 10e en heeft zij laten zien goed op weg te zijn om zich te plaatsen voor het NK. In de categorie Jeugd Jongens werd Cayden Ham 6e.

In de B-categorie namen twee springsters van KDO Apeldoorn deel. Zowel Lieke Huisman als Lynn Koekkoek sprongen drie mooie oefeningen uit en eindigde respectievelijk op de 10e en 17e plaats. Synchroon eindigde het paar op een 6e plek.

Alle vrijwilligers, juryleden en (oud-)sporters bedankt voor jullie inzet en met jullie hulp heeft KDO Apeldoorn een mooie wedstrijd weten te organiseren. Ingeborg van Langen en Frank Schuurman in het bijzonder bedankt voor de coördinatie en het beschikbaar stellen van een vrachtwagen! Gerian Schmitz bedankt voor de mooie foto’s (zie hier het volledige foto-album)!
Voor alle sporters veel succes op de laatste plaatsingswedstrijd volgende week 27 mei te Zoetermeer!