- - - Menu - - -

Stoel- yoga door Thessa Berghuis:

 

Stoelyoga is een laagdrempelige vorm van yoga die wordt beoefend met behulp van een stoel. Stoel yoga is geschikt voor iedereen, jong en oud, gezond of met fysieke klachten. Vele oefeningen worden zittend uitgevoegd, bij de staande oefeningen kan de stoel ter ondersteuning worden gebruikt. Stoelyoga is laagdrempelig en bedoeld om de spieren en gewrichten soepeler te maken en de doorbloeding te verbeteren. Daarnaast speelt ademhaling en meditatie een rol binnen de stoelyoga. Een goede ademhaling en meditatie zorgen voor meer ontspanning, rust en energie.

 

Maandag 9.00-10.00 uur

Dansstusio KDO, Laan van Westenenk 4, Apeldoorn

11 januari t/m 29 maart (11 lessen) voor € 66,=

 

 

 

Yin-Yang yoga door Thessa Berghuis:

 

Yin-Yang yoga is een combinatie van twee verschillende vormen van yoga die uitermate geschrikt zijn om te combineren. De yin richt zich vooral op het versterken en versoepelen van bindweefsel en het rekken van de diepere spieren, in ontspanning. Waarbij de yang vooral gericht is op actief bewegen en aanspannen van de spieren door middel van het doorlopen van houdingen in vloeiende bewegingen. Door deze vloeiende bewegingen worden de spieren warm en stimuleert u uw bloedsomloop. Een actieve bloedsomloop zorgt voor een betere zuurstofopname en dus gezondere cellen. Gezondere cellen zorgen weer  voor een gezonder lichaam en positiever denken.

 

Daarnaast speelt ademhaling en meditatie een rol binnen de yin-yang yoga. Een goede ademhaling en meditatie zorgen voor meer ontspanning, rust en energie. Op een rustige manier ruimte geven aan uw lichaam en geest. 

 

Maandag 10.15-11.15 uur

Dansstudio KDO, Laan van Westenek 4, Apeldoorn

11 januari t/m 29 maart (11 lessen) voor € 66,=

 

 

Do-In yoga door Jacqueline Gerritsen:

 

Do-In Yoga is een meridiaan gebaseerde vorm van Yoga, waarin Yin (verstilling) en Yang (activering) elkaar afwisselen. Centraal staat het weer thuis komen in je lijf.

Het zelfhelend en regulerend vermogen worden hierbij hersteld en ondersteund.

 

Er wordt aandacht besteed aan de hoofd-hart-hara verbinding (middenlijn van je lichaam). De hara is in dit geval de onderbuik, gut-feeling, je kompas, draagkracht. Hier zit ook je qi/chi-punt. (Leonardo Da Vinci, Vitrivius) het centrale midden, van waaruit elke beweging gedaan wordt. De ademhaling leidt je, de beweging volgt als vanzelf.

 

De meridiaan oefeningen zijn ook terug te vinden in de Hatha- en Power yoga, Pilates, T'ai Chi, Aikido en andere Oosterse krijgskunsten, evenals in Zen-meditatie.

De filosofie is gebaseerd op het Taoïsme, Boeddhisme en de 5 elementenleer.

 

Woensdag 19.00-20.00 uur

Dansstudio KDO, Laan van Westenek 4, Apeldoorn

6 januari t/m 31 maart (12 lessen) voor € 72,=