dans2_banner.jpg
- - - Menu - - -

Dans maakt onderdeel uit van het veelzijdig en life-time bewegingsaanbod. Bij KDO kan je dans beoefenen op allerlei niveaus. Voor jong en oud, beginners en gevorderden en op verschillende locaties worden gevarieerde lessen dans gegeven door gediplomeerde leiding. Het sociale aspect, een verantwoorde levenswijze en de groei naar een hoger dansniveau staan hoog in het vaandel.

Binnen de dansafdeling van KDO zijn de volgende soorten groepen te onderscheiden:
- Recreatieve dansgroepen (beginners en gevorderden)
- Selectiegroepen

O Jong talent
O C-Selectie - jeugd
O B-Selectie - tieners
O A-Selectie "Springlevend"

- Musical dans
- Peuterdans

Iedereen die graag wil dansen, kan zich aansluiten bij één van onze recreatiegroepen. Voor de selectiegroepen word je geselecteerd of kun je eens per jaar auditie doen.

Wat wordt er gedaan tijdens een dansles?
Tijdens een dansles wordt er allereerst gewerkt aan een goede warming-up, waarbij ontspanning, het sociale aspect en het voorbereiden van je lichaam op een intensieve les voorop staan. Na de warming-up wordt er gewerkt aan je lichaamshouding, versterken en verlengen van spieren, het verbeteren van de conditie en van danstechnieken. Uiteraard gaat dit alles onder begeleiding van muziek. Iedere les wordt afgesloten met zo'n 30 minuten danscombinatie met tot slot een coolingdown.

Naast de wekelijkse lessen biedt KDO voor een ieder die graag wil nog een aantal extra's, zoals het meedoen aan demonstraties, de KDO-uitvoeringen, dansdagen en andere op andere activiteiten op dansgebied activiteiten.

Hou je van muziek en bewegen... dan is dansen je kans! Een populaire vrijetijdsbesteding, goed als ontspanning, voor de sociale contacten en tegelijkertijd een prettige bezigheid om te werken aan lichaamshouding en conditie. Kom gerust een keer kijken of doe vrijblijvend twee lessen mee.

Dance: a way of living