dans2_banner.jpg
- - - Menu - - -

KDO kent vier selectiegroepen.

Jong Talent
De Jong Talent groep is de voorselectie van KDO. Deze voorselectie bestaat uit getalenteerde meisjes in de leeftijd van 6 tot 9 jaar, die hard werken aan techniek, kracht, lenigheid en uitstraling. Jong Talent traint 1,5 uur in de week op een vaste avond. Naast de “Dance2demo’s” en uitvoeringen van KDO doet Jong Talent ook mee aan externe optredens zoals buurtfeesten en de culturele pleinmarkt. Eén à twee keer per seizoen gaat de leidster van Jong Talent langs de recreatiegroepen om mensen te selecteren. Ben je geselecteerd, dan mag je een korte periode voor “proef” meedoen bij Jong Talent, na deze periode krijg je te horen of je mag blijven of dat je terug moet naar de recreatiegroep. Vanuit Jong Talent stroom je door naar de C-Selectie.

C-selectie
De C-selectie dans is de jeugdselectie van KDO. Deze selectie bestaat uit getalenteerde meisjes in de leeftijd van 9 tot 13 jaar, die hard werken aan techniek, kracht, lenigheid en uitstraling. De C-selectie traint 2-3 uur in de week op vaste avonden. De trainingen bestaan uit een inleiding, oefeningen, technieken en heel veel dansen. Net als de Jong Talent groep, doet de C-selectie aan meedere optredens per jaar mee. Naast dat je kan doorstromen vanuit Jong Talent, gaan de leidsters van de C- en de B-selectie één à twee keer per seizoen langs de recreatiegroepen om mensen te selecteren. Ben je geselecteerd, dan mag je een korte periode voor “proef” meedoen bij de C-selectie, na deze periode krijg je te horen of je mag blijven of dat je terug moet naar de recreatiegroep.

B-selectie
De B-selectie dans is de selectie van KDO. Deze selectie bestaat uit getalenteerde meisjes in de leeftijd van 14 tot 18 jaar, die hard werken aan techniek, kracht, lenigheid en uitstraling. De B-selectie traint 3 uur in de week op vaste avonden. De trainingen bestaan uit een inleiding, oefeningen, technieken en heel veel dansen. Naast de optredens waaraan de Jong Talent en C-selectiegroepen aan mee dansen, danst de B-selectie optredens door heel Nederland. Het selectiebeleid is gelijk als bij de C-selectie.

A-selectie “Springlevend”
De dansgroep A-Selectie "Springlevend" van KDO heeft al vele malen opgetreden op nationaal- en internationaal niveau. De choreografieën die zij brengen zijn gevarieerd in stijl zoals jazzdans, modern, musicals en streetdance. Naast de diverse dansstijlen kunnen zij zich presenteren als promotieteam en cheerleaders. Op de trainingen wordt hard gewerkt aan een technisch hoog dans niveau, uitstraling, mimiek, inleving in de dans en het maken van nieuwe choreografieën. Alleen op uitnodiging kan worden deelgenomen aan deze groep.

    A-SelectieB-selectie

  

C-selektie