Freerunning_banner_2.jpg
- - - Menu - - -

"Freerunnen, de snelst groeiende gymsport in Nederland"

Free running of freerunnen is vooral bekend als straatsport, maar de indoorvariant bij KDO Apeldoorn is minstens zo uitdagend. Zo spectaculair mogelijk van de ene plek naar de andere en onderweg hindernissen en obstakels nemen, daar gaat het allemaal om. Met snelheid gekoppeld aan acrobatiek, fysieke uitdaging, mentale beheersing en controle. Iedereen traint op zijn of haar eigen niveau en dus is freerunnen toegankelijk voor iedereen (vanaf 8 jaar).

Freerunnen is de laatste jaren enorm in opkomst. De sport is een filmpjes-hit op internet en free runners komen vaker en vaker voor in bioscoopfilms. Freerunners zijn de jongens van de straat die zich vooral in teams uitleven. Steeds meer jongeren beoefenen freerunning of zoeken een plek waar ze onder begeleiding trucs kunnen aanleren. Wil je weten wat deze vorm inhoud? Bekijk dan deze filmpjes.

KDO draaide in het sportseizoen 2012-2013 proef met freerunnen. Een lessenserie onder leiding van professionele freerunners trok toen zo veel belangstelling dat de vereniging naar mogelijkheden ging zoeken om er mee door te gaan. KDO vond meerdere ervaren, professionele en goed opgeleide trainers voor de freerunners in Apeldoorn. Freerunnen bij KDO is toegankelijk voor jongens en meisjes. Komt gerust een keer kijken of doe vrijblijvend twee lessen mee.

Deze filmpjes geven een indruk van de lessen freerunnen bij KDO en freerunnen in het algemeen