Freerunning_banner_2.jpg
- - - Menu - - -

Gymclub KDO Apeldoorn timmert de laatste jaren hard aan de weg. Met onder meer freerunning en Wall Jump heeft de Apeldoornse gymclub de afgelopen jaren ruim honderd jongeren in de leeftijd van tien tot achttien aan zich weten te binden. De wens van steeds meer jongeren om ook tricking op te starten is sinds kort werkelijkheid geworden en vanaf heden kunnen jongeren ook komen 'tricken' bij de club.  

 

Tricking is een mix van allerlei acrobatische sporten. Het heeft elementen van onder andere taekwondo, breakdance, turnen en capoeira. Vanuit verschillende sporten zijn al die bewegingen samengekomen en dit is de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot wat het nu is met als officiële verzamelnaam 'Martial arts tricking'.

 

KDO Apeldoorn heeft met docent Ivar van Peer één van de beste trickers van Nederland in huis en tijdens de trainingen bij KDO wordt er gewerkt aan de drie aspecten waaruit tricking bestaat: 'kicks, flips en twists'. Zo leer je bijvoorbeeld om een 'Cork Round' te doen. Dit is een salto ingezet vanaf één been waarbij je in de lucht nog een schroef maakt en aan het einde van de beweging je been uitschopt. Natuurlijk wordt er begonnen met het aanleren van de basisbewegingen, maar wanneer deze aangeleerd zijn kan er snel uitgebreid worden met geavanceerdere bewegingen.  

 

De trainingen zijn iedere woensdag van 18.30 tot 20.00 in de gymzaal aan de Schuttersweg in Apeldoorn. Geïnteresseerde jongeren vanaf twaalf jaar kunnen twee keer gratis mee doen om de sport te ervaren en te beleven. 

 

Wil je meer weten over tricking, onze docent Ivar van Peer ontmoeten of de sport in bewegende beelden ervaren, kijk dan direct dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=yGldbnK3_4M