Freerunnen1.jpg

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kdoapeldoorn.nl/httpdocs/modules/mod_wsselectlist/helper.php on line 84
- - - Menu - - -

De leden- en contributieadministratie zorgt voor een actuele weergave van alle leden van KDO en zorgt elk kwartaal voor de incasso van de contributie.

Aanmelden als nieuw lid
Het aanmelden als lid vindt plaats in de zaal bij de betreffende leiding. 
U kunt dit formulier hier downloaden, uitprinten en inleveren bij de leiding in de zaal.
Vindt u het prettiger en eenvoudiger om het online te doen, dat kan ook, klik dan op deze link.

De contributiebedragen in 2024 (per jaar)

LET OP! u kunt hier het reglement Contributie en Bijdrage downloaden
                                                                                                                                             

Peutergym, dans 0-4 jaar   € 172,29
Gymnastiek, Dans, Turnen t/m 15 jaar   € 172,29
Gymnastiek, Dans 16 jaar en ouder   € 202,25
Turnen 16 jaar en ouder   € 168,55
Trampolinespringen t/m 15 jaar   € 206,00
Trampolinespringen 16 jaar en ouder   € 277,16
Freerunnen alle leeftijden   € 224,73
Gymnastiek/dans/acro/sportfit  55+   € 202,25
 
Inschrijfgeld / Administratiekosten    €     5,00
Bijdrage schoonmaak (enkel voor trampolinespringen en freerunnen)    €     8,00

 

Bovenstaande contributie geldt voor 1 uur in de week. Voor meerdere lesuren per week wordt de contributie dienovereenkomstig aangepast.

De contributie wordt per kwartaal geïnd op basis van het aantal trainingsweken per kwartaal. De totale jaarlijkse contributie is gebaseerd op 40 trainingsweken per schooljaar. 

 

Bondscontributie
Naast de contributie wordt er ook per kwartaal de KNGU-bijdrage in rekening gebracht (de zogenaamde bondscontributie).Voor leden tot 16 jaar is dit € 6,90 per kwartaal en voor leden van 16 jaar en ouder € 8,50 per kwartaal.

 

Beëindiging van het lidmaatschap
Het lidmaatschap wordt tenminste aangegaan voor de duur van één kwartaal. Beëindiging van het lidmaatschap kan daarom ook uitsluitend per kwartaal plaatsvinden. De leden dienen dit schriftelijk, per mail of via dit opzegformulier uiterlijk 10 dagen voor het kwartaal waarin men wil stoppen, kenbaar te maken bij de leden- en contributieadministratie.

Wijzigen van gegevens
Wijziging van persoonlijke gegevens (rekeningnummer, adreswijziging, etcetera) graag doorgeven aan onze leden- en contributieadministratie onder vermelding van de naam van het KDO-lid.

Regelrecht strippenkaart en Stichting Leergeld
U kunt bij KDO terecht met de strippenkaart van Regelrecht. Voor meer informatie, zie informatieboekje Regelrecht (blz. 43). KDO accepteert ook de Leergeld Cheque van de Stichting Leergeld Apeldoorn KDO.

 

Voordelen van KNGU-lidmaatschap / bondscontributie
Om inzichtelijk te maken waarom u bondscontributie betaald, hebben wij hieronder opgenomen wat de voordelen zijn van het lidmaatschap bij de KNGU. Voordelen die niet altijd direct merkbaar zijn, maar die wel degelijk ten goede komen aan u als sporter.

· KNGU organiseert evenementen, activiteiten en wedstrijden in alle disciplines. Wedstrijden zijn exclusief voor leden van de KNGU. Voor evenementen en activiteiten krijgen KNGU-leden korting.

 

· KNGU ontwikkelt producten, nieuw aanbod en oefenstoflijnen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Freerunnen en het nijntje Beweegdiploma.

 

· De KNGU heeft een online platform voor sporters en sportgeïnteresseerden (www.kngu.nl) met daarop alles wat de sporter maar wil lezen over helden, de sportmogelijkheden bij de KNGU- Gymsportaanbieders en alle gymclubs.

 

· De KNGU ontwikkelt en biedt opleidingen en bijscholingen aan voor technisch kader. Na het afronden van een opleiding ontvangt de deelnemer (trainer) een door het ministerie erkend diploma. Met het diploma kan de trainer een licentie aanvragen. Binnen het licentiesysteem (​kwaliteitswaarborgingssysteem)​ volgt het technisch kader elke vier jaar diverse bijscholingen. Daarmee wordt de kwaliteit van het technisch kader binnen de lessen bij de club gewaarborgd. Doordat de KNGU opleidingen en bijscholingen ontwikkelt en aanbiedt aan trainers en een licentiesysteem hanteert, kan de club de kwaliteit van de lessen garanderen. Sporters met een lesgeefambitie die een opleiding willen volgen, krijgen vanuit hun KNGU lidmaatschap korting op de kosten van de opleiding. Er is een speciale site voor opleidingen; www.kngucampus.nl. Als lid van de KNGU met een licentie heeft men 50% korting op de opleidingsactiviteiten. Er is voor alle opleidingen een speciaal tarief voor leden van de KNGU.

 

· De KNGU draagt zorg voor de ontwikkeling van het sportaanbod ten behoeve van de club en hun (potentiële) sporters.

 

· De KNGU biedt gratis opleidingen aan voor jurykader. Jurykader is van groot belang voor een club om met sporters aan wedstrijden deel te nemen. Jurykader moet een jurybrevet hebben om te mogen jureren. Het gratis opleiden van leden tot jurylid biedt mogelijkheden om zoveel mogelijk geïnteresseerde leden op te leiden tot jurylid en daarmee voldoende afvaardigen te hebben voor de wedstrijden. Deelname aan wedstrijden verplicht de club om jurykader af te vaardigen. Doen zij dat niet, dan zijn er extra kosten voor de club/sporter om deel te mogen nemen aan wedstrijden. Met voldoende juryleden binnen de club worden club en sporter niet belast met extra kosten.

 

· Gratis ondersteuning voor clubs bij de implementatie van het programma Veilig Sport Klimaat. Iedere sporter wil veilig kunnen sporten binnen de club. Met veilig bedoelen we, een veilige omgeving waarin met plezier gesport kan worden. Regels van respect, vertrouwen in de trainer, zo nodig een luisterend oor, vertrouwenscontactpersonen, etc. Continue beleid waarin veiligheid voor sporters centraal staat. Bij een club met aandacht en beleid op een Veilig Sport Klimaat kunt u veilig sporten en is er een ‘luisterend oor’ voor sporters die een negatieve ervaring ervaren

 

· Collectieve afspraken en afdracht van kosten aan SENA en BUMA in verband met muziekgebruik (tijdens lessen en uitvoeringen). Voor gebruik van muziek moet betaald worden. Hiervoor moet iedere gebruiker die muziek in het openbaar draait, afdracht doen aan SENA en BUMA. Deze kosten zijn heel erg hoog voor een club als zij dit alleen moeten opbrengen. Vanwege de collectieve afspraken die de KNGU heeft gemaakt met SENA en BUMA zijn de kosten die hiermee gemoeid gaan voor de club relatief laag. Met deze collectieve afspraken mag de club muziek gebruiken tijdens trainingen, uitvoering en activiteiten van de club.

 

· Collectieve aanvullende verzekering voor aansprakelijkheid + ongevallen. Vanwege een collectieve aanvullende verzekering voor aansprakelijkheid en ongevallen die de KNGU heeft afgesloten voor haar KNGU leden, zijn de kosten die hiermee gemoeid gaan laag. Indien dit er niet zou zijn, zou de club een beduidend hogere contributie moeten innen om deze verzekering te realiseren.