bannerturnen.jpg
- - - Menu - - -

Zaterdag 12 november mochten de turnsters van de middenbouw 5e en 6e divisie hun eerste teamwedstrijd turnen.

 

Om 8.15 stonden de eerste 8 meiden klaar, zij kwamen uit in supplement 7.
Team 1: Dilara, Nienke, Loïs en Lynn startten op sprong.
Team 2: Evi, Eva, Lisa en Danique mochten beginnen op de balk.

 

De meiden hebben mooie oefeningen laten zien en daarnaast ook een dat ze echte teams vormen.
Samen lachen, samen een beetje zenuwachtig zijn en elkaar goed aanmoedigen!
Team 2 mocht bij de prijsuitreiking een medaille ophalen voor de 4ee plaats en Team 1 mocht dat voor de 1e plaats.
We kijken terug op een geslaagde wedstrijd en hebben mooie punten om mee aan de slag te gaan voor de volgende wedstrijd.

 

6ediv 01

5ediv 02

 

Ook voor de middenbouw niveau 6 en niveau 5 meiden stond de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. We zijn gestart in wedstrijdronde 2 met de middenbouw 5 meiden en voor hen was dit de eerste wedstrijd op dit niveau. Deze groep meiden mochten beginnen op het toestel sprong, maar doordat er te weinig juryleden aangemeld waren mochten zij voor spek en bonen springen. Gelukkig hebben de aanwezige familieleden kunnen zien hoe goed deze meiden kunnen springen.
Dan door naar brug. Alle meiden hebben laten zien wat ze kunnen, met hier en daar wat trillingen in de armen en benen door de spanning. Ook op balk waren de zenuwen nog aanwezig, maar ondanks dat hebben de turnsters laten zien waar ze zo hard voor hebben getraind.
Ook op het toestel vloer hebben de meiden laten zien waar ze voor getraind hebben, met nieuw geleerde onderdelen zoals een flikflak, overslag en boogje achterover. Na het laten zien van deze mooie oefeningen mochten de meiden plaatsnemen op het podium en gingen zij naar huis met een zilveren medaille.

 

5ediv 03

 

Dan door naar wedstrijd ronde 3 waar twee teams mochten laten zien waar zij zo hard voor getraind hebben. In baan 1 turnde de middenbouw 6 turnsters en oh oh oh wat waren ze zenuwachtig. Voor bijna alle meiden was dit een eerste echte turnwedstrijd en deze mochten zij starten op het toestel sprong. En wat een sprongen hebben zij laten zien! De jury was bij de sprong van Frederique zo verbaasd dat ze met open mond keken en haar sprong een score van 14.225 hebben gegeven. Ook de sprongen van Dalileh en Tirza hebben de jury doen verbazen met mooie scores als resultaat.
Bij brug, balk en vloer waren de zenuwen al wat minder en hebben de meiden ook volledige oefeningen kunnen turnen. Sophie heeft zelfs haar angst overwonnen, door tijdens het inturnen de opzwaai buikdraai volledig zelfstandig uit te voeren, terwijl ze dit nog nooit eerder had gedaan!! Er was afgesproken dat de juf op de mat ging staan tijdens haar echte oefening, maar uiteindelijk heeft Sophie er voor gekozen om het tijdens de echte oefening ook echt alleen te doen. Super knap!
Lynn heeft de jury op brug ook doen verbazen door zichzelf nog even boven de hoge legger op te trekken om vervolgens een perfecte oefening te laten zien. Deze groep turnsters hebben zulke mooie oefeningen laten zien wat resulteerde op een eerste plaats op het podium.

 

5ediv 01 5ediv 02

 

In baan 2 waren de middenbouw niveau 5 meiden aan de beurt en zij startte op het toestel balk. Dat is niet fijn als je zoveel spanning in je lichaam hebt, want de trillingen in je lichaam zorgen er dan voor dat je met veel wiebels op de balk staat. Ondanks dat zijn er nette oefeningen geturnd, maar de meiden hebben zelf ook gemerkt dat ze beter kunnen. Op vloer mochten zij voor het eerst een oefening op muziek doen, mega spannend natuurlijk!! Maar ze hebben zo hard getraind dat dit met twee vingers in de neus gedaan werd. Na vloer een rust moment, omdat er wederom geen juryleden bij sprong waren. Wel hebben ze een paar sprongen laten zien en deze zijn nog nooit zo mooi geweest. Balen dat ze er geen punten voor kregen!
Op brug werden ook mooie oefeningen uitgevoerd, met hier ook nieuwe onderdelen zoals ophurken aanspringen en een driekwartreus met afsprong. Deze groep meiden is leergierig en kunnen zelf goed zien waar ze nog aan kunnen werken; genoeg doelen voor de volgende wedstrijd!

 

5ediv 04

 

In de laatste wedstrijdronde was het de beurt aan ons laatste middenbouw 5 groepje. Een super hecht en gezellig groepje meiden. Vol spanning komen ze de zaal in, maar na spetterende vloeroefeningen met een mooie Arabier flikflak van Elin en drie mooie overslagen van de andere meiden, hebben zij de spanning uit hun lichaam gedanst en heerst er een ontspannen sfeer.
Na het toestel vloer wederom een rustronde op het toestel sprong en daarna mochten zij hun brug oefeningen laten zien. Stuk voor stuk hebben zij laten zien waar zij voor hebben getraind en hebben zij de jury, maar ook hun ouders doen verbazen tijdens het laten zien van de oefeningen. Op balk hebben deze meiden ook weer nieuwe onderdelen laten zien, zoals mooie radslagen. Helaas zat er toch nog wat spanning in en hebben ook deze meiden hier en daar de vloer geraakt. Al met al mogen ook deze meiden super trots zijn op deze eerste plaatsingswedstrijd. Ze hebben laten zien wat ze kunnen en gaan zich nu weer focussen op het leren van nieuwe onderdelen!

 

5ediv 05

 

Als trainsters kijken wij terug op een geslaagde eerste plaatsingswedstrijd met super mooie resultaten van alle turnsters!