bannerturnen.jpg
- - - Menu - - -

Zondag 6 november was de start van het wedstrijdseizoen voor de turnselectie. Drie teams stonden aan de start van 1e plaatsingswedstrijd voor teams in Nijverdal.


In de 1e wedstrijd was het aan het team in de categorie middenbouw 3. Evy-Ann en Isa konden helaas niet meedoen deze wedstrijd i.v.m. vervelende langlopende blessures. Het team bestond hierdoor uit 4 dames. Mirthe, Kiki en Sanne turnden vorig seizoen een niveau lager (MB4). Hannah heeft vorig jaar als onderbouwturnsters deelgenomen aan de meetmomenten. Voor alle dames dus een flink niveau hoger dan dat ze vorig jaar deden. Dit team is hierdoor nog in opbouw. Ze lieten al hele mooie dingen zien zoals kipjes op brug en zelfs boogjes op de balk. Helaas lukte het nog niet iedereen om op de balk te blijven. Op sprong lieten ze hele mooie stabiele sprongen zien en haalde hiermee het hoogste team cijfer van allemaal. Deze dames behaalde een mooie 4e plaats als team.

 

 

In de tweede wedstrijd kwamen er twee teams in actie in de categorie D. Neo en Dieke, komend uit de categorie middenbouw 3, gaan dit jaar de uitdaging aan in de 2e divisie. Ook Lieke en Yolaine maken dit seizoen de stap naar supplement D. Een “jong” team. Positief coachend hielpen ze elkaar door de wedstrijd. Ze turnden een stabiele wedstrijden en behaalde een zeer verdiende 2e plaats.
Het andere team D bestaat uit senior Valerie en junioren Saske, Rosalie en Danique. Deze dames draaien al wat langer mee in deze categorie. Danique liet een prachtige stabiele balkoefening zien. Valerie een mooie sprong en brugoefening. Saske en Rosalie haalde mooie cijfers op vloer. Helaas maakte ze op de andere toestellen te veel foutjes om op het podium te komen. Samen eindigden ze op de 5e plaats.

 

turnen7

turnen8

turnen1 turnen2

turnen7

turnen3

turnen4 turnen5

turnen6

turnen10

 

De meiden gaan weer lekker aan de slag in de trainingen met hun persoonlijke doelen. Voor de dames in de D categorie staat op 19 november de 1e individuele wedstrijd alweer gepland.