bannerturnen.jpg

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kdoapeldoorn.nl/httpdocs/modules/mod_wsselectlist/helper.php on line 84
- - - Menu - - -

Zaterdag 3 december waren de bovenbouw turnsters die uitkomen in supplement G en H aan de beurt om te laten zien waar ze zo hard voor hebben getraind.

In de eerste wedstrijdronde startten Melany (junior), Femke (jeugd) en Maartje (jeugd) in supplement H. Zij vormden samen met 3 turnsters van Agios Vaassen een team. Ondanks dat het heel erg koud was in de zaal, hebben ze alle drie mooie oefeningen laten zien. Maartje turnde overtuigend op balk en dat leverde haar een 1e plaats op bij dit toestel. De jury was zeer tevreden met de oefening op vloer van Femke, dit leverde haar een wel verdiende 3e plek op bij dit toestel op. Voor Melany was sprong een spannend onderdeel, maar dit heeft zij goed gedaan, want het leverde haar een mooie 2e plek op bij de junioren op dit toestel. Als team mogen ze trots zijn dat ze als 2e zijn geëindigd!

 

Afbeelding1  Afbeelding2

 

Ook Maartje en Melany vielen nog individueel in de prijzen; goud voor Maartje bij Jeugd en zilver voor Melany bij Junioren.

 

Afbeelding3

Afbeelding4

 

Dan was het de beurt aan team 1 van de bovenbouw turnsters supplement G, met: Milena, Anne-Lieve, Fleur en Isis. Voor Milena was dit een eerste turnwedstrijd sinds haar turn-carrière. Vol spanning kwam ze de zaal in. Gelukkig startte dit groepje op een toestel wat Milena wel ligt; de sprong. Hier kon ze gelijk laten zien wat ze kan en dat werd beloond met een mooie 4e plaats. Voor Isis en Fleur was het ook fijn om bij sprong te beginnen, dit is namelijk niet hun favoriete toestel en dan hebben ze dat maar gehad. Anne-Lieve heeft er voor gekozen om geen sprongen te laten zien, zodat zij haar energie kon bewaren voor de andere toestellen. Door een periode van vermoeidheid, hoofdpijn en een corona-besmetting heeft Anne-Lieve niet bij alle toestellen kunnen laten zien wat zij kan, maar de jury heeft kunnen zien hoe netjes en mooi Anne-Lieve turnt en hiervoor heeft zij meerdere complimenten gekregen. Op brug hebben de meiden goed laten zien wat zij kunnen en op balk hebben zij ook lopen stralen.

Het toestel vloer is voor alle meiden een toestel wat ze goed ligt. Voor Milena, Anne-Lieve en Fleur was het de eerste keer dat zij hun nieuwe oefening op muziek mochten gaan doen. In de zaal hebben zij keihard getraind om alle pasjes, sprongen en acrobatische elementen goed te kunnen uitvoeren, waardoor ze op de wedstrijd enorm hebben kunnen stralen. Isis had dezelfde muziek met oefening als vorig jaar, waardoor zij extra hard heeft kunnen trainen op de acrobatische elementen. Hierdoor heeft zij een mooie arabier flikflak en een salto voorover kunnen laten zien. Uiteindelijk ging dit team naar huis met een mooie 4e plaats.

 

Afbeelding5

 

In wedstrijd 3 was het de beurt aan team 2 van de bovenbouw turnsters supplement G, met: Floor, Demi, Maud en Rosalina. Deze meiden begonnen op het toestel brug. Alle vier hebben zij laten zien hoe netjes zij kunnen werken, alleen Demi wilde graag nog een keer extra de grond raken tijdens haar oefening. Gelukkig lukte het ophurken een tweede keer wel en kon zij haar oefening goed afmaken. Floor heeft op de brug een super nette oefening laten zien, wat resulteerde op een E-score van 8.400. Helaas turnde zij te weinig onderdelen waardoor ze een neutrale aftrek heeft gekregen van 4.5. Gelukkig weten we nu waar we voor moeten trainen ;).

Op balk stonden de meiden ook heel sterk en hebben zij nieuwe onderdelen laten zien zoals een radslag en salto achteruit als afsprong. De oefening van Rosalina was zo goed dat dit resulteerde op een 3e plaats op dit toestel. Ook Maud haar oefening werd beloond met een mooi cijfer, namelijk een 9.650 wat haar een mooie 8e plaats opleverde. Door naar vloer, waar de meiden mochten turnen op een dikke airtrack. Daar waren zij wel heel blij mee. Hierdoor heeft Maud tijdens het inturnen super mooie salto’s kunnen laten zien. Helaas viel ze tijdens haar wedstrijdoefening wel, maar ondanks dat heeft ze haar oefening goed af kunnen maken. Na een rustronde, waarbij de meiden zaten te trillen van de koud, was het tijd om naar hun laatste toestel te gaan; de sprong. De pegasus was erg glad, maar gelukkig sprongen de meiden hoog genoeg waardoor zij hier geen last van hadden. Uiteindelijk ging deze groep turnsters naar huis met een zilveren medaille. Ze hebben genoten en weten nu waarvoor ze zo hard trainen.

 

Afbeelding6

Afbeelding7

 

Als trainsters zijn wij enorm trots op alle turnsters die deze dag een wedstrijd hebben gehad. We kijken terug op een leuke, maar ook leerzame wedstrijd dag!