bannerturnen.jpg

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kdoapeldoorn.nl/httpdocs/modules/mod_wsselectlist/helper.php on line 84
- - - Menu - - -

Zaterdag 28 januari hadden de middenbouw niveau 5, 6 en 7 turnsters hun tweede teamwedstrijd van het seizoen.

 

In wedstrijd 2 was het de beurt aan de middenbouw niveau 5 team 1 meiden, met Else-Lynn, Iris, Luciana, Roos, Sara en Ysis. Zij begonnen op het toestel brug. Twee weken voor de training kwam Sara tot het besef dat aanspringen aan de hoge legger eigenlijk helemaal niet zo eng is, dus zonder dat haar vaste trainster aanwezig was bij deze training heeft zij besloten dit gewoon maar eens te doen. Wat een overwinning! Tijdens de wedstrijd heeft zij dit dan ook kunnen laten zien, super knap! Dan door naar balk, waar bijvoorbeeld Roos en Ysis hebben laten zien waar zij zo keihard voor hebben getraind. Ze hadden de zenuwen onder controle waardoor ze weinig wiebels hebben laten zien. Luciana had daarentegen niet haar dag, en na haar oefening kwam ze op de bank zitten en zei: ‘Ja, het gaat niet zo goed vandaag’. Ondanks dat heeft ze wel plezier in de wedstrijd. Dan door naar de vloer. Else-Lynn heeft zo hard getraind de afgelopen weken dat zij onder andere haar overslag flink heeft verbeterd. Waar ze de vorige keer bijna op haar billen belandde, stond ze nu mooi rechtop. Gelukkig kon Luciana zichzelf herpakken op de vloer waardoor zij een mooie Arabier flikflak heeft kunnen laten zien. Als laatste toestel mochten de turnsters deze keer wel hun prachtige sprongen aan een jurylid laten zien. De plankoline was even wennen, maar na het inturnen was het dan echt tijd twee sprongen aan de jury te laten zien. Iris liet zulke mooie sprongen zien dat deze werden beloond met een tweede plaats op dit toestel. Dit team heeft een mooie wedstrijd gedraaid en zichzelf verbeterd ten aanzien van de vorige wedstrijd. Iets om trots op te zijn.

 

 

Dan door naar wedstrijd 3, waarbij het de beurt was aan het derde middenbouw 5 team van KDO Apeldoorn, met Elin, Lieske, Tess en Lina. Een hecht groepje meiden wat elkaar ook buiten het turnen veel spreekt. Zij begonnen op sprong; een toestel wat hen wel goed afgaat. Even wennen aan de plankoline, magnesium aan de handen en gaan met die banaan. De wedstrijd beginnen met een knaller is natuurlijk altijd fijn. Door naar brug met Lieske die mag starten. Ze laat een prachtige oefening zien, zonder val en een extra uitdaging ten aanzien van de vorige wedstrijd; onderspreiden afsprong met een halve draai. De andere meiden hebben ook kunnen laten zien wat zij kunnen, helaas blijft het ophurken altijd spannnend waardoor een val vaak aanwezig is. Zo ook tijdens deze wedstrijd oefeningen…

Op de balk laten de meiden mooie nette oefeningen zien. Zij hebben hard gewerkt aan de spanning in hun lichaam en dit zag je ook terug. Tess haar oefening was zo mooi dat deze werd beloond met een tweede plek op dit toestel. Ook over de oefening van Lina was de jury erg te spreken, wat resulteerde op een mooie vijfde plek op dit toestel. Als laatste mochten de meiden hun vloeroefeningen laten zien. Elin kan een hele mooie Arabier flikflak, maar voelde zich nog niet zeker genoeg om deze tijdens de wedstrijd te laten zien. Ondanks dat werd haar oefening beloond met een mooie tweede plek op dit toestel. Deze meiden heeft de mooie stappen gemaakt ten aanzien van de vorige wedstrijd. Ze hebben zichzelf verbeterd en daar mogen zij trots op zijn. Met een vierde plek als team zijn deze meiden niet heel tevreden, maar na een korte evaluatie zien de meiden ook wel in dat ze een mooie prestatie hebben neergezet.

 

 

In wedstrijd 4 was het de beurt aan de middenbouw 5 groep bestaande uit Noa, Nora, Nore en Faya. De meiden waren zenuwachtig maar ook blij om te laten zien wat ze geleerd hebben. Ze mochten beginnen op vloer waar ze allemaal een hele nette vloer oefeningen wisten neer te zetten. Goed begin van de wedstrijd kunnen we wel zeggen. Daarna gingen we door naar sprong. Lekker over de Pegasus met een gekke plankoline. Even wennen, maar na het inspringen waren ze er helemaal klaar voor. Sommigen hebben voor het eerst 2 verschillende sprongen laten zien (Noa, Nora, Faya), die er prachtig uitzagen. Ook Nore heeft zichzelf overtroffen met zeker de 2e sprong een prachtige overslag.

Dan door naar brug, altijd spannend. Gaat ophurken lukken? Kom ik er wel omheen met 3/4 reus? Ja hoor makkie is het antwoord! Alle 4 super brug oefeningen zonder grote fouten. Dan als laatste balk, zeker niet het lievelingstoestel van de meiden. Helaas moesten ze allemaal de balk minimaal 1 x verlaten tijdens de oefening, maar we zijn zeker niet ontevreden. Super strakke oefeningen met weinig aftrek, toppers! De wedstrijd werd super afgesloten met een podium plek op de 2e plaats!

 

 

Ook het middenbouw niveau 6 team met Frederique, Lynn, Dalileh, Tirza en Sophie mocht in wedstrijd 4 laten zien wat zij allemaal kunnen. Beginnend op het toestel brug. De meiden waren even vergeten dat ze mogen inturnen, dus hier hadden ze wat minder tijd voor. Alle meiden hebben super oefeningen laten zien; mooie zwaaien, borstwaartsommetjes en buikdraaien. Helaas is de rol voorover tot hoekhang nog wel heel zwaar, dus hier werden wat punten verloren. Dan door naar balk, waar Tirza mocht beginnen. Daarna was het de beurt aan Sophie. Zij liet zo’n mooie, strakke oefening zien dat deze werd beloond met de beste score op dit toestel. Super Sophie! Het onthouden van de oefening is soms nog best ingewikkeld, maar stiekem weten we het allemaal wel. Helaas doen de zenuwen soms dingen met je die je eigenlijk niet wil en dan vergeet je wel eens wat. Niks aan te doen! Dan door naar vloer, waar Sophie, Dalileh en Frederique zulke mooie oefeningen hebben laten zien dat zij 2e, 3e en 4e zijn geworden op dit toestel. We hebben mooie overslagen en radslagen op 1 arm gezien. Ook de koprol achterover hebben deze meiden verbeterd en doordat zij minder zenuwen hadden dan de vorige wedstrijd konden deze meiden veel netter werken dan de vorige keer.

Als laatste toestel nog de sprong. De vorige keer liet Frederique de jury zo verbazen, dat zou vandaag ook wel weer gebeuren! Helaas, Frederique haar benen hadden niet zoveel power meer. Ondanks dat heeft ze toch 2 hele mooie sprongen laten zien. Lynn had juist nog wel veel kracht en dit zag de jury ook. Haar sprongen werden beloond met een 2e plaats op dit toestel. Ook haar supportteam op de tribune heeft van haar sprongen genoten en dit lieten zij blijken door een mega applaus. Na lang wachten op de prijsuitreiking mochten de meiden plaats nemen op een tweede plek op het podium.

 

 

Na deze tweede plaatsingswedstrijd mogen wij op 15 april deelnemen aan de individuele finale met Lynn, Frederique, Luciana, Iris, Elin en Faya. Voor de andere meiden zit het wedstrijd seizoen er ook nog niet op; eind van het seizoen mogen zij nog 1 keer hun oefeningen laten zien op de Apeldoornse Turn Kampioenschappen.