bannerturnen.jpg
- - - Menu - - -

Zaterdag 1 april 2023 mochten de meiden van de bovenbouw supplement G en H hun tweede plaatsingswedstrijd turnen in Beekbergen.

In de eerste ronde was het de beurt aan Melany, Femke en Maartje (aangevuld met 2 turnsters van Agios Vaassen), te starten op vloer. Dit was een goed onderdeel om mee te starten; er werd strak geturnd.
Bij sprong verliep het wat moeizaam, maar uiteindelijk hebben ze allemaal gesprongen. Helaas was de jury streng en leverde dat geen punten voor Femke op bij sprong.
Bij brug was het even spannend, Melany viel helaas waardoor ze haar oefening niet kon afmaken. Femke had een nieuw onderdeel in haar oefening, zij liet zich niet van de wijs brengen, en turnde een brugoefening met ophurken! Ondanks dat balk het spannendste onderdeel is van de wedstrijd, heeft Melany zich goed herpakt en turnde een mooie oefening. Ook Maartje vindt balk spannend, maar met een strakke oefening en een nette handstand is ze eerste geworden op balk en eindigde ze als 3de individueel! Als team hebben ze zich geplaatst voor de teamfinale op 15 april in Putten. Melany en Maartje mogen deelnemen aan de individuele meerkampfinales op 13 mei in Beekbergen. We zijn trots op de meiden van deze wedstrijd en hun prestaties!

 

 

In wedstrijdronde 2 was het de beurt aan het eerste bovenbouw niveau G team, met de turnsters Demi, Maud, Floor en Rosalina. Zij startten deze wedstrijd met een rust-ronde, maar al snel mochten zij gaan springen over de pegasus. Het toestel sprong is een toestel wat de meiden goed af gaat. Nadat alle meiden twee mooie sprongen hebben kunnen laten zien mochten zij hun wedstrijd vervolgen bij de ongelijke brug. En wat een oefeningen hebben de meiden daar laten zien! Maud turnde een perfecte oefening, wat resulteerde op een nette tweede plaats bij dit toestel. Ook Rosalina haar oefening werd goed beloond met een mooie derde plaats bij dit toestel. Helaas turnde Floor te weinig onderdelen, waardoor zij een neutrale aftrek heeft gekregen. Gelukkig weten we waar we voor moeten trainen en zijn er weer nieuwe doelen gesteld voor volgend seizoen.

 

Dan door naar balk, wat altijd spannend blijft. Gelukkig kennen de turnsters deze balk heel goed, waardoor er bij het inturnen weinig spanning te zien was. Floor turnde een zeer stabiele oefening, wat haar een tweede plaats opleverde. Ook Maud heeft een te gekke oefening kunnen neerzetten; stralend van oor tot oor na een prachtige handstand en pirouette. Dit resulteerde op een mooie derde plaats bij dit toestel. Demi heeft ook deze wedstrijd weer een mooie radslag en salto achterover als afsprong geturnd.
Helaas bleken de zenuwen bij Rosalina tijdens haar wedstrijdoefening toch meer aanwezig dan ze dacht, waardoor ze drie keer de balk moest verlaten. Ze baalde er enorm van, maar kon zichzelf snel herpakken door te denken aan haar laatste en favoriete toestel, de vloer. Hier was niks meer te zien van haar zenuwen en heeft ze de jury even goed kunnen laten zien wat ze kan. Dit resulteerde op een knappe eerste plek bij dit toestel!! Ook Demi turnde een keurige vloeroefening wat haar een nette zesde plek opleverde.

Na een stabiele, goede wedstrijd mochten deze turnsters het podium betreden op de tweede plek. Super knap! Hiermee heeft dit team zich geplaatst voor de teamfinale op 15 april in Putten.

 

 

Dan door naar wedstrijdronde 3, waar het tweede bovenbouw niveau G team, met de turnsters Milena, Isis, Fleur en Anne-Lieve de jury en ouders mocht laten zien waar zij hard voor hebben getraind.
Na een heerlijke meditatie mochten deze meiden starten op het toestel vloer, waar Milena mocht beginnen. Zij had zoveel kracht in haar acrobatische series, waardoor zij schrok van zichzelf. Hierdoor had ze hier en daar een grote wiebel. Ondanks dat werd haar oefening beloond met een nette zesde plaats. Isis heeft tijdens het inturnen een aantal mooie arabier-flikflakken laten zien, ook zonder hulp, maar helaas dacht zij tijdens haar wedstrijd oefening dat ze te weinig vaart had en durfde ze de flikflak niet aan. Balen, maar een verstandige keuze! Voor Fleur en Anne-Lieve is de vloer een onderdeel waar zij enorm van genieten. Dit was te zien aan de lachende gezichten tijdens de oefening.

 

Het toestel sprong verliep voor alle meiden niet helemaal zoals ze gehoopt hadden. Na een aantal 'mislukte' aanlopen, waarbij ze langs het toestel liepen, hebben ze gelukkig nog wel een sprong kunnen laten zien. Helaas voor Anne-Lieve telt haar sprong niet mee. Ondanks dat heeft ze haar ouders, en zichzelf, deze wedstrijd wel kunnen laten zien wat ze kan, op alle toestellen. De vorige wedstrijd was zij hier nog niet fit genoeg voor, maar nu dus wel!
Op het toestel brug hebben alle meiden een goede, stabiele oefening laten zien. Helaas hebben een aantal meiden ook hier te weinig onderdelen geturnd, waardoor zij een neutrale aftrek van 4 hele punten hebben gekregen. Balen! Gelukkig hebben we er wel weer een extra doel bij om voor te trainen.
Ook over het toestel balk mogen deze meiden zeer tevreden zijn. Al met al een goede wedstrijd, waarbij iedereen elk toestel heeft kunnen turnen!

Met trots kijken wij terug naar deze wedstrijddag! Op 15 april mogen Demi, Maud, Floor en Rosalina nog één keer als team deelnemen. Maar ook mogen deze vier meiden, samen met Milena, meedoen aan de individuele meerkampfinale op 13 mei in Beekbergen!!