turnen2.jpg

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kdoapeldoorn.nl/httpdocs/modules/mod_wsselectlist/helper.php on line 84
- - - Menu - - -

Zaterdag 11 maart was het de beurt aan de bovenbouw Supplement F in Putten. Abigial, Mila, Rixt, Eva en Eefje gingen goed van start op sprong. Ook lieten de meiden mooie brugoefeningen zien waar hard gewerkt is aan de opzwaai boven horizontaal. Dit was duidelijk terug te zien in de oefeningen. Mila en Abigial waren foutloos op balk en werden 1e en 2e op dit toestel. Helaas moesten Rixt en Eva de balk één keer verlaten.
Op de vloer moesten de meiden even wennen en ook de wedstrijd oefeningen waren niet allemaal foutloos. Toch wisten de meiden met 4 punten los 1e te worden tijdens deze wedstrijd. Ook mocht Abigial individueel met een gouden medaille naar huis en Mila werd 3e.

 

image4

 

Een week later, op zaterdag 18 maart stonden de meiden van de middenbouw 4 en de junioren weer klaar voor de 3e plaatsingswedstrijd. In wedstrijd 1 was het de beurt aan Sophie, Florien, Florieke, Esmee en Felice. Deze meiden hebben de afgelopen weken heel veel vooruitgang geboekt. Op brug had Esmee dit keer de salto tot stand en dat leverde haar het hoogste brugcijfer op. Ook met de punten van Felice (2e), Florien (4e) en Sophie (5e) waren ze goed begonnen op brug. Op balk bleven helaas de nodige punten liggen, maar dat maakte ze op de vloer weer helemaal goed. De meiden werkte erg netjes en je kon zien dat ze afgelopen weken hard hebben gewerkt aan presentatie. Vol verbazing mochten de meiden op plek 1 gaan staan en werden 1e met hun team. Super gedaan.

 

image5 

 

image6

 

In de 2e wedstrijd was het de beurt aan het 2e team middenbouw 4 met Bodil, Robin, Marise, Laure, en Lizzy. Met wat nieuwe onderdelen in de oefeningen gingen de meiden er weer voor vandaag. Ze begonnen op vloer, waar Bodil een huizenhoge salto half liet zien. Ook de rest van de meiden lieten netjes werken zien. Op sprong wist Robin het hoogste cijfer te halen en ook turnde ze een prachtige zolendraai op brug. Laure haalde haar opzwaai boven horizontaal en werd 2e op brug. Marise is denk ik een van de weinigen die zonder zenuwen aan haar balk oefening begint op de wedstrijd. Dat was ook deze wedstrijd weer terug te zien. Alles was strak en zuiver uitgevoerd, wat haar een 13.550 aan netheid score opleverde. Deze meiden kregen het weer voor elkaar om voor de 3e keer 1e te worden als team. Ook hebben deze vijf meiden zich geplaatst voor de individuele meerkamp finale.

 

image7

 

image8

 

In wedstrijd 4 was het de beurt aan Noa en Danique in de Supplement E. Noa begon sterk op vloer en ook op sprong liet ze zien wat ze kon. Met een overslag 1/1 en een half in - heel uit had ze het hoogste sprongcijfer te pakken. Helaas liet ze op balk de nodige punten liggen. Danique turnde naar kunnen en liet een foutloze balk oefening zien. Samen met hun team werden ze 3e.

 

Hard en netjes werken loont. Florien, Esmee, Felice, Florien, Lizzy, Marise, Laure, Bodil, Robin, Abigial, Mila, Rixt, Noa en Danique hebben zich allemaal geplaatst voor de individuele meerkamp finale op zaterdag 18 mei. Het team supplement F, met Eva, Rixt, Mila, Mara en Abigial, heeft zich geplaatst voor de teamfinale op zaterdag 15 april in Putten. Daarnaast mag Abigial zich voorbereiden voor de brug finale, Rixt de sprong finale, Mila de balk finale, Danique de vloer finale en Noa voor balk, brug en sprong. Wij zijn super trots op jullie allemaal!