turnen2.jpg

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kdoapeldoorn.nl/httpdocs/modules/mod_wsselectlist/helper.php on line 84
- - - Menu - - -

Op zaterdag 15 april stonden de individuele finales voor de middenbouw en de teams finales voor de bovenbouw turnsters op het programma. Vanuit KDO mochten wij op elk niveau deelnemen aan deze wedstrijd; een super mooie prestatie!! Dit betekent dat de deelnemende turnsters behoren tot de beste 30 turnsters van hun niveau binnen de regio.

 

In wedstrijdronde 1 was het de beurt aan de middenbouw niveau 6 turnsters, met Frederique en Lynn. Met veel zenuwen kwamen zij richting Putten, waar zij na de gezamenlijke warming-up startte op het toestel vloer. Zij lieten zeer nette oefeningen zien. Zelf waren zij ook tevreden en ze kwamen huppelend terug naar de bank. Door naar sprong, waar deze meiden wederom weer twee mooie, nette sprongen hebben laten zien. Ook op het toestel brug hebben zij geturnd naar kunnen. De zenuwen waren tot op dit moment niet te merken, totdat we naar de balk gingen. Helaas blijft dit altijd spannend en moest de balk een aantal keer verlaten worden. Ondanks dat hebben deze twee meiden een goede oefening laten zien, met hele mooie handstanden! Na afloop van de wedstrijd waren zij heel zenuwachtig voor de prijsuitreiking. Gelukkig konden zij gerustgesteld worden en hebben zij genoten van de prijsuitreiking. Met een mooie 9e en 16e plaats hebben zij hun eerste wedstrijdseizoen goed afgesloten!

 

IMG 2

 

In wedstrijdronde 2 was het de beurt aan de meiden van middenbouw supplement 7 en het bovenbouwteam supplement H.
Helaas bestond deze keer het bovenbouwteam uit slechts 3 meiden, de andere 3 teamleden van Agios Vaassen konden helaas niet aanwezig zijn.
De meiden hadden gezonde spanning voor de wedstrijd en mochten starten op balk. Femke liet mooie verbeteringen zien in haar balkoefening.
De muziek bij de vloeroefening van Maarte startte niet goed, maar ze liet zich niet van de wijs brengen en turnde een overtuigende, nette oefening.
Het is altijd even spannend bij sprong, maar ze hebben laten zien wat ze konden. Melany keek een beetje op tegen de brug oefening, omdat ze de vorige keer was gevallen. De oefening was voor deze wedstrijd daarom iets aangepast en ze turnende deze met overtuiging. Als team zijn ze op de 3e plek geëindigd.


De meiden van de middenbouw startten op vloer. Nienke en Loïs behaalden een mooie 4de plek op dit toestel.
Sprong ging voor de meiden zoals in de training. Bij brug waren ze extra nerveus, wat niet nodig was. Nienke turnde netjes en behaalde hiermee een 3de plek.
Balk als laatste onderdeel vind niet iedereen fijn, maar ze zijn allemaal netjes op de balk gebleven tijdens hun oefening. Uiteindelijk eindigde Nienke op een gedeelde 5e plaats, Loïs op de 8e plaats en Lynn op de 10e plaats.

 

 

IMG 1

 

In wedstrijdronde 3 was het de beurt aan de middenbouw niveau 5 turnsters, met Elin, Faya, Iris en Luciana. Ook deze meiden mochten hun wedstrijd beginnen op de vloer. Luciana begon de wedstrijd met een keurige oefening. Bij haar arabier flikflak sprong zij iets te ver omhoog, waardoor het een mooie arabier streksalto achteruit werd. Na een rustronde mochten deze meiden door naar sprong, waar het nog wat ingewikkeld was wie als eerste mochten springen. Uiteindelijk waren dit Iris en Luciana. Iris haar sprongen waren zo mooi dat deze beloond werden met een mooie tweede plaats op dit toestel. Vervolgens waren Elin en Faya aan de beurt, aan de andere kant van de zaal. Ondanks de irritante plankoline wist Elin hele mooie sprongen te springen wat resulteerde op een eerste plaats op dit toestel.

 

Dan door naar brug, waar Elin zichzelf wist te verbazen. De les voor de wedstrijd turnde zij ineens een driekwart reus, wat haar op de wedstrijd nogmaals is gelukt. Na het afsluiten van haar oefening was zij zo blij dat ze een sprongetje in de lucht maakte. Helaas had Faya na haar brug oefening een sneetje in haar hand, wat veel pijn deed. Ze baalde enorm, maar ondanks de pijn wilde ze graag haar balk oefening laten zien, want die kan ze zo goed. Na overleg en aangepast inturnen, heeft zij een nette balkoefening laten zien; met een handstand verticaal! Deze meiden mogen ook trots zijn op hun finalewedstrijd, geëindigd met een 2e plaats voor Iris, een 3e plaats voor Luciana, een 16e plaats voor Elin en een 22e plaats voor Faya.

 

In wedstrijdronde 3 was het ook de beurt aan Eefje. Eefje mocht zich dit jaar aansluiten bij de meiden van een andere KDO groep, en samen wisten zij de finale te halen. Ze mochten beginnen op het toestel brug. Het inturnen ging niet geheel vlekkeloos, maar Eefje wist te presteren op het goede moment en liet een keurige brug oefening zien.

 

Balk is niet het favoriete toestel van Eefje en helaas moest ze de balk ook 2 keer verlaten. Verder een prima oefening. Dan vloer, ging Eefje eindelijk Arabier flikflak salto springen op de wedstrijd? Ja hoor, top oefening met alles d’r op en d’r aan laten zien, super! Dan nog sprong, vandaag was er maar 1 sprong nodig. Een keurige overslag is wat Eefje liet zien. Dat was de wedstrijd alweer!

 

Samen met haar team mocht ze het podium op de 1 na hoogste plek betreden.

 

IMG 3

 

In de allerlaatste wedstrijd van de dag mochten Demi, Maud, Rosalina en Floor nog even laten zien wat ze konden in de finale. Milena was mee om het team aan te moedigen en te helpen met de bordjes. Gezellig was het dus zeker met deze 5 meiden.

 

Als eerste mochten ze hun balk oefening laten zien. Demi en Maud lieten echt top oefeningen zien. Rosalina en Floor helaas niet hun beste oefeningen, maar ook zeker niet slecht. Toen door naar vloer… altijd spannend om de oefening om muziek te laten zien, maar ook mega leuk. 4 top oefeningen op een rij met zelfs een Arabier salto van Maud!
Dan door naar sprong. Alle meiden nette sprongen over de Pegasus heen, als of het niets is.
Tot slot mochten we laten zien wat we op de brug hebben geleerd. Ook hier hebben we weer strakke oefeningen gezien met weinig fouten. Ook voor Floor een persoonlijke overwinning met een gehele oefening + 3/4 reus, klasse!

 

Kortom, een geslaagde wedstrijd! Helaas zonder podium plek, maar wel veel persoonlijke overwinningen!