turnen1.jpg

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kdoapeldoorn.nl/httpdocs/modules/mod_wsselectlist/helper.php on line 84
- - - Menu - - -

Op zaterdag 20 mei was het in gymzaal Aristotelesstraat zo ver; de eerste wedstrijd voor de leden van de recreatief turnen groepen die elke week trainen op maandag of op zaterdag.

Na maanden hard trainen mochten zij eindelijk aan de juryleden en hun ouders laten zien wat zij het afgelopen seizoen hebben geleerd.

In de eerste wedstrijd, die om 9.00 uur begon, waren de leden geboren in 2014, 2015, 2016 en 2017 aan de beurt. Zij hebben per toestel 15 minuten laten zien wat zij kunnen. Per onderdeel (sprong, brug, balk en vloer) hebben zij een aantal elementen laten zien op hun eigen niveau. Zo hebben zij prachtige handstanden laten zien, maar ook hebben zij laten zien hoe hard zij kunnen springen en hoeveel kracht zij hebben. Per element waren er een aantal stappen die geturnd konden worden, stap 1 tot en met 7, en voor de uitvoering konden deze meiden stempels verdienen. De vier kleuren stempels waren: goud, zilver, groen en roze. Met behulp van vrijwilligers (ouders van leden) kreeg na afloop elke turnster een diploma met daarop de geturnde stap en de verdiende stempel per element. Ook kreeg iedereen een medaille, waar ze allemaal heel trots op zijn!! Nadat de prijsuitreiking klaar was, zagen de trainsters alleen maar blije gezichten de zaal uitlopen. Een zeer geslaagde eerste onderlinge wedstrijd voor deze meiden!

 

IMG 3057 1

IMG 3063 1

IMG 3060 1

IMG 9857 1

 

Om 11.00 uur was het de beurt aan de leden geboren in 2013, 2012, 2011 en 2010. Deze leden kregen de taak om volledige wedstrijdoefeningen uit hun hoofd te leren. En wat hebben zij dit goed gedaan!! Bijna iedereen wist alle oefeningen uit het hoofd, waardoor ze tijdens hun oefening ook nog tijd hadden om te genieten. En dit is gelukt; de hele wedstrijd hebben wij alleen maar blije gezichten gezien. Ook deze leden konden stempels verdienen per toestel. Zij verdienden de stempels aan de hand van hoe netjes de volledige oefening werd geturnd. Ook hierbij waren de kleuren goud, zilver, groen en roze aanwezig.

 

IMG 3114 2

IMG 3118 2

IMG 3119 2

 

Dan door naar dinsdag 23 mei in gymzaal Steenhouwersdonk waar het de beurt was aan de leden van de pre-selectie turnen. Ook zij mochten de juryleden en ouders laten zien waar zij het afgelopen seizoen voor hebben getraind. Er heerste een rustige sfeer, waardoor de meiden ontspannen bezig konden met hun elementen. De wedstrijd was verdeeld in 2 delen. Het eerste deel turnden de leden op de balk waar zij mooie handstanden hebben laten zien. Ook een oefening met sprongen en kracht hebben zij hier laten zien. Bij de sprong hebben deze meiden hun sprongkracht laten zien doormiddel van een handstand platval of koprol op bij het verhoogd vlak. Deze ronde hebben zij bij brug laten zien hoe goed zij kunnen zwaaien.

 

Na deze drie rondes was er een kleine pauze en vervolgens mochten zij hun geleerde elementen op de vloer laten zien; koprollen, arabier’tjes, handstanden en een stukje lenigheid, het was allemaal te zien! Ook op de brug mochten deze leden nog laten zien hoe sterk zij zijn en wat zij geleerd hebben. Zo zagen de juryleden en ouders verschillende vormen van de borstwaartsom en opzwaaien met een buikdraai erachteraan.

 

De deelnemers van deze wedstrijd kregen ook allemaal een diploma, maar dan met stickers in plaats van stempels. Er waren verschillende kleuren stickers te zien: de oranje en gele staan gelijk aan goud, de licht blauwe, donker blauwe en donker paarse staan gelijk aan zilver en de stickers aqua blauw en licht paars staan gelijk aan brons. Naast het diploma was er voor deze leden ook een medaille.

 

IMG 3162 3

IMG 3164 3

IMG 3165 3

 

Wij kijken, samen met alle leden van deze groepen, terug naar een mooie eerste wedstrijdervaring. Vooraf hebben wij veel spanning gehad, maar na afloop hebben wij gemerkt dat deze spanning niet nodig is. Alles was goed geregeld, de leden kwamen goed voorbereid op de wedstrijd en uiteindelijk hebben wij allemaal kunnen genieten van deze drie wedstrijden!

 

Namens de trainsters bedanken wij alle ouders, kinderen, turnsters van andere turngroepen en de juryleden die zich vrijwillig hebben ingezet voor deze wedstrijden. Zonder hen konden deze wedstrijden niet plaatsvinden!