bannerturnen.jpg

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kdoapeldoorn.nl/httpdocs/modules/mod_wsselectlist/helper.php on line 84
- - - Menu - - -

Op zaterdag 13 mei waren de individuele meerkamp finales voor de bovenbouw turnsters.
In wedstrijd 1 mochten Maartje en Melany starten in de meerkampfinale in Beekbergen. Helaas had Melany haar teen gebroken en kon ze daardoor niet mee doen. Maartje startte goed op brug, balk is altijd een spannend toestel, maar ze heeft daarop een verdiende 2e plek weten te behalen. Sprong haar sterkste onderdeel, ze liet een mooie ruime overslag zien die door de jury werd beloond met een 1e plek. Al met al is ze 5e geworden in de individuele meerkampfinale supplement H, een prestatie om trots op te zijn!

 

opbalk

 

In wedstrijd 2 was het de beurt aan Floor, Milena, Rosalina en Isis. Sterk vertegenwoordigd startten zij op de vloer. Alle meiden hebben goede oefeningen laten zien. Dan door naar sprong, waar deze turnsters ook zeer tevreden over mogen zijn. Milena haar sprongen werden beloond met een 2e plaats op dit toestel. Ook op brug hebben alle meiden oefeningen naar kunnen geturnd, ondanks dat het toestel niet heel fijn is. Als laatste mochten deze meiden de balk betreden. Na al wat uurtjes in de zaal zijn de meeste zenuwen al weg, en dit was te merken. Zo turnden Isis zo’n goeie oefening dat zij werd beloond met een 2e plaats op dit toestel. Deze meiden mogen zeer tevreden zijn over hun eerste meerkamp finale in hun turn carriere!

 

In wedstrijd 3 was het nog de beurt aan Demi en Maud. Ook zij mochten de wedstrijd starten op het toestel vloer. Beide meiden waren zeer tevreden over deze oefeningen. Maud heeft hier zelfs een salto tot stand laten zien. Dan door naar sprong, wat altijd spannend blijft. Demi heeft twee hele mooie sprongen laten zien, wat haar een 10e plaats op dit toestel opleverde. Ook het toestel brug verliep soepel. Dit is toch wel het lievelingstoestel van Maud, en dat was te zien! Met een mooie opzwaai horizontaal en een afsprong zonder wiebels werd zij beloond met een goeie 12e plaats op dit toestel. Als laatste nog het toestel balk, waar beide meiden hebben laten zien wat zij kunnen. Een goeie afsluiter van de wedstrijd!

 

Dan nog wedstrijd 4, waar het de beurt was aan Eefje. Als tweede reserve kreeg zij een week voor de wedstrijd te horen dat zij toch mee mag doen! Super leuk natuurlijk. Startend op brug begint Eefje positief aan de wedstrijd. Met een stabiele oefening wordt zij beloond met een 5e plaats op dit toestel. Helaas gaat balk niet zoals we van haar gewend zijn, maar gelukkig maakt ze dit op de vloer dubbel en dwars goed. Met (eindelijk) een mooie arabier flikflak salto tijdens de wedstrijd eindigt Eefje als 6e op dit toestel. Als laatste nog de sprong, wat niet perse het leukste onderdeel van het turnen is. Gelukkig hoeven we er maar 1 keer overheen, en dat is gelukt! Ondanks dat Eefje eigenlijk helemaal niet mee mocht doen, eindigt zij op een nette 13e plaats.

 

Dan door naar zaterdag 3 juni in Nijmegen, waar een aantal turnsters mochten meedoen aan de individuele toestelfinale. Voor de toestelfinales van de bovenbouw supplement H hebben Maartje en Femke zich geplaatst. Beiden mochten starten op vloer. Maartje viel vervelend bij het inturnen, maar zette dapper door. Femke had voor de eerste keer een boogje toegevoegd in haar vloeroefening. Maartje eindigde als derde en Femke viel helaas buiten de prijzen. Maartje mocht ook nog haar balkoefening laten zien, deze ging helaas minder goed dan we hadden gehoopt. Beide meiden mogen zeker tevreden zijn met het behalen van deze finales!

 

metzijntwee

 

In wedstrijdronde 2 was het de beurt aan de bovenbouw supplement G turnsters, met Milena, Floor, Rosalina en Maud. Milena heeft zich geplaatst voor de sprong finale. Na 3 keer inspringen mocht zij haar 2 wedstrijdsprongen laten zien. Deze waren mega fantastisch en dit resulteerde op een 3e plaats op dit toestel. Op het toestel brug was het de beurt aan Maud. Zij heeft haar oefening naar kunnen geturnd en werd hierdoor 17e op dit toestel.

 

Dan door naar de balk, waar het de beurt was aan Floor. Helaas was het vandaag niet haar dag, en moest zij een aantal keren de balk verlaten. Ondanks dat heeft ze van de finale genoten en eindigden zij op een 17e plaats. Ook hadden wij nog twee turnsters die zich geplaatst hadden voor de vloer; Floor en Rosalina. Na twee super mooie oefeningen naar kunnen, eindigden zij 16e en 17e op dit toestel. Een geslaagde finaledag voor al deze turnsters!

 

kdomeidenopmat