Vereniging.jpg
- - - Menu - - -

Zaterdag 13 februari turnden 12 turnsters van KDO de districtsfinale 3e divisie. Voor velen was plaatsing voor deze wedstrijd al een prachtige prestatie, na promotie van de 4e naar de 3e divisie. Op deze finalewedstrijd kon plaatsing afgedwongen worden voor de landelijke halve finale NK. Deze doorstroming was zeer beperkt waardoor zuiver en stabiel turnen de opdracht was. 

In de eerste wedstrijdronde gingen Danique, Sanne en Pascal van start in de categorie pupil 1 N3. In de andere baan turnden Mila en Anna hun wedstrijd in de categorie pupil 2 N3.Na één inturnbeurt mocht Danique van start gaan op rek. Ze turnde een nette oefening met vooral een mooie bolle houding in haar zwaaien. Ook Sanne turnde netjes op rek. Op balk ging Sanne goed van start maar helaas landde ze met haar salto af niet op de voeten. Ook Pascal wist niet foutloos te turnen, veel wiebels en een val met radslag. Ondanks ziek zijn liet Danique ook hier zien dat zij vooral heel strak kan werken. 

Op vloer lieten alle drie de meiden keurige oefeningen zien. Sanne straalde, werkte netjes en met het hoofd op. Ook Pascal en Danique lieten zien op dit toestel prima uit de voeten te kunnen.

Op sprong werd de wedstrijd goed afgesloten.

Danique had met de toestellen brug, balk en vloer voldoende marge opgebouwd. Ze won verdiend het brons en plaatste zich hiermee voor de landelijke halve finale. Pascal eindigde op een verdienstelijke 11e plaats, Sanne werd 17e. Helaas was er slechts voor 7 turnsters doorstroming mogelijk. 

Anna en Mila mochten starten op balk. Anna mocht zelfs het spits af bijten en dat deed ze prima. Sprongen mooi verbonden, een radslag en boogje tot staan! Hiermee was de toon gezet. Mila werkte op balk wat voorzichtig wat zorgde voor de nodige wiebels. Wel wist ook zij keurig op de balk te blijven staan. Op vloer liep het inturnen soepel wat vertrouwen gaf voor de wedstrijdoefeningen. Mila turnde een strakke oefening met losse radslag. Dit leverde haar het hoogste vloercijfer op in de wedstrijd. Ook Anna turnde sterk, met voor het eerst een arabier-flikflak-salto. De cijfers op dit toestel mochten er
wezen.

 

Mila is de betere springer en liet vooral een ruime streksalto zien. Anna toonde haar klasse op brug met kip en een mooie salto af. 

Anna wist verassend het brons te winnen. Hiermee is ook zij geplaatst voor de landelijke halve finale. Mila eindigde op een 14e plaats. 


In de tweede wedstrijdronde mocht Serena starten op brug in de categorie Jeugd 2 D. Julia en Sterre(jeugd N4) turnden in de andere baan als eerste op het toestel sprong.
Serena heeft op de trainingen hard gewerkt aan zowel kip onder als boven. Regelmatig lukte dit in de voorbije maanden maar door turnen bleef lastig. Het doen van de twee kippen levert Serena een halve punt extra op. Iedere stop na haar kip levert echter een halve punt aftrek op. Daarom hebben we net zo hard getraind tot de oefening echt af was, zonder stoppen. En ja hoor, vandaag liep de oefening zeer soepel door. Op balk liet ze helaas de nodige punten liggen door een misser met pirouette en een val met arabier. Op vloer liet Serena een keurige oefening zien, evenals op sprong. Serena eindigde wat verder in de klassement, maar mag trots zijn op haar prestatie.

Julia begon sterk op het toestel sprong met een ruime half-in half-uit. Ook haar brug oefening liep lekker door, ondanks een grote blaar. Sterre miste de pit op de eerste drie toestellen. Brug ging niet lekker en ook op balk wist ze haar draai niet te vinden. Op vloer stond ze er weer, met een strakke oefening. Ook Julia besloot haar wedstrijd op vloer met een strakke oefening.

Julia eindigde helaas net onder de streep van doorstroming (9e), Sterre besloot haar wedstrijd op de 11e plaats.

Tot slot was het de beurt aan de junior- en senioren. Joyce, Sarah en Vera mochten starten op het toestel brug. Het was even rennen en vliegen voor het goede gaasje, want Joyce kwam uit het in turnen met een bloedende blaar. Net op tijd waren we klaar met knutselen voor haar oefening. Ze turnde een keurige oefening met voor het eerst lossom. Ook Sarah liet een strakke oefening zien met een ruime opzwaai boven horizontaal. Op balk zette Joyce en Vera goed door met een redelijk stabiele oefening. Op vloer was het even wennen aan de vering, maar dat werd al snel goed opgepakt. Joyce wist drie keer toe vast te landen uit een serie. Ook Sarah presenteerde haar oefening goed. Op sprong werd de wedstrijd goed afgesloten door alle drie de turnsters.

Joyce wist met een 6e plaats zich goed staande te houden in een veld van 35 turnsters. Dit betekende plaatsing voor de landelijke wedstrijden. Sarah eindige kort onder de streep van doorstroming(15e), Vera eindigde op de 19e plaats. 

In de andere baan ging Lisanne voortvarend van start een brug. Voor het eerst dit seizoen wist ze na haar wappertje direct door te turnen aan de hoge ligger. Helaas was de balkoefening dramatisch waarmee kans op doorstroming in de prullenbak werd gegooid. Op vloer herpakte Lisanne zich goed met een keurige oefening. Ook op sprong liet ze twee maal een ruime half-in heel-uit zien. Lisanne eindigde op een 15e plaats van de 36 turnsters. Ondanks balk een prachtige prestatie. 

Meiden, jullie hebben een prachtige prestatie geleverd met elkaar! Wij zijn trots op jullie.

Sharon, Suzanne, Karin, Ilona en Lee-ann