kdobanner04.jpg
- - - Menu - - -

Alle instap D3 deed voor het eerst mee en dan gebeurd er toch wel veel op z’n wedstrijd. I.p.v. je eigen vertrouwde zaaltje, staat er een sporthal met 2 banen, dus van alles 2. Toch wel anders. De opmars en het op lengte staan voor de opmars hebben we al geoefend in de zaal, dat ging supersnel.

Wedstrijd 1 was instap D3 en pupil 1 D3 ingedeeld. KDO had 9 instappers (Ciana, Isis, Dejah, Janine, Kiara, Lisa, Sabrine, Senna en Suzanna)ingeschreven waarvan er 1 met griep op bed lag. Bij de pupillen 1 zijn er door KDO 6 (Milou, Sophie, Tessa, Donna, Jasmine, Melany) ingeschreven. We kwamen met een mooi aantal in Ermelo binnen. De instappers waren opgesplitst in 2 groepjes en 1 van die groepjes moest op balk beginnen. Balk is altijd al een beetje spannend en als eerste toestel is extra spannend. De meiden hebben goed hun best gedaan. De andere groep instap was toen op mat bezig en daar val je niet zo snel af, maar soms is de volgorde nog wel even lastig en is het even goed denken. Ze hebben mooie oefeningen laten zien.
 

De brug stond deze wedstrijd erg hoog. Voor de meiden geen probleem, want er kon een plank onder. Voor de juffen die de kinderen aan de hoge hanger mochten tillen was het een uitdaging. Suzanna haalde het 2de cijfer en Kiara het 3de brugcijfer, superknap.Sprong kunnen de meiden goed en dat hebben ze laten zien. Isis heeft zelfs het 1ste sprongcijfer van alle instappers in wedstrijd, gevold door Suzanna.

De pupillen 1 weten al een beetje wat wedstrijden zijn en hebben er zin in. Ze hebben afgelopen jaar een mooie groei laten zien en doen leuke onderdelen op de toestellen. De handstanden op balk beginnen te komen en sommige doen hem al heel mooi in de wedstrijd.

Ze mochten beginnen op sprong. Donna had sinds 2 weken ontdekt dat ze keurig met 2 voeten tegelijk kan afzetten, als je met 1 voet  afzet krijg je helaas geen cijfer en dat is niet fijn.  Jasmine laat zien dat ze veel netter is gaan werken. Sophie was zelfs 2de op sprong.

Op brug laten de meiden sterke oefeningen zien. Milou blijft brug een beetje spannend vinden, maar ze heeft het keurig gedaan. Tessa liet een keurige oefening zien. Voor Tessa was het de allereerste wedstrijd, best wel spannend.

Op balk liet Sophie een mooie handstand zien, al twijfelde ze eerst of ze deze wel moest doen. Keurig gedaan. Daarna volgde nog mat. Sophie en Donna wisten hetzelfde cijfer te halen met daarbij ook nog extra plusjes behaald te hebben.

Met de prijsuitreiking wist Suzanna ons te verassen en mocht op de nummer 1 plaats nemen. Super knap Suzanna!

Wedstrijd 2 komen de pupillen 2 D3 (Dilara, Rosalie en Giulia)  en de Senior supplement H (Marijke, Milou en Tessa) aan de beurt. 

De pupillen  beginnen bij balk en je kon een beetje merken dat de zenuwen een beetje in de weg zaten, maar ze hebben goed hun best gedaan. Voor Dilara was het haar eerste wedstrijden en die was wel beetje zenuwachtig, dit was na balk een stukje minder. 

Na balk mogen ze door naar mat. Hier lieten de meiden mooie oefeningen zien.  Dilara en Rosalie laat zien dat ze een mooie spagaat kunnen.

Bij sprong kan Giulia laten zien dat ze kan vliegen. Ze maakt 2 mooie sprongen haalt hiermee het 4de sprongcijfer. Dilara was opgelucht dat ze een andere sprong mocht doen. De handstand wilde niet helemaal lukken. Ze liet een mooie zweefrol zien.

Brug kunnen de meiden mooie oefeningen laten zien en dat deden ze ook. 

Bij de senioren is het een beetje een onderling wedstrijdje. Ze beginnen bij vloer. Ze mogen hun nieuwe oefeningen laten zien. Deze zijn gemaakt door de acroleidster binnen KDO, dank daarvoor. Milou heeft haar eigen oefening gemaakt en in de zaal zag hij er al zo mooi uit. Met de wedstrijd zag de oefening er mooi uit en dat hoorde ik ook terug van het jurylid van KDO. Dank je wel Ilse!

Het tweede toestel sprong, minder favoriet bij de meiden. Milou springt sinds een tijd weer met hulp, na lang niet te hebben gesprongen. Het helemaal alleen springen was net een stapje te ver. Ze heeft hem daarna wel gesprongen met hulp. Marijke liet een mooie overslag zien met mooie rechte benen.De brug wiebelde een beetje hoorde ik later terug van de dames, hierdoor lukte niet alles. Ze hebben mooie oefeningen laten zien.

Bij balk zien dat Tessa echt gegroeid is in haar uitstraling. Ze staat mooi op de balk met koppie omhoog en mooi door gestrekte benen en tenen.

Bij de prijsuitreiking bleek dat de tegenstand behoorlijk was. De pupillen hebben een goede wedstrijd gedaan. Bij de Senioren mocht Marijke op de 1ste plek plaats nemen. Knap gedaan!

Wedstrijd 3, de laatst wedstrijd van de dag. 

Deze wedstrijd jeugd 1 D3 (Ipec, Sterre en Lisa) en Jeugd 2 supplement H (Julie, Melanie en Rachel).

Met de warming-up was het nog even zweten voor de juf, want Ipec was er nog niet. Tijdens de opmars kwam ze gelukkig en kon ze snel warm maken en meedoen. 

Jeugd 1 begint op balk  waar Ipec de hoogste uitgangswaarde weet te behalen die te halen is en een mooie oefening laat zien. Hiermee 4de word op dit toestel.

Op naar vloer waar Lisa laat zien hoe mooi lenig ze is. Sterre laat zien hoe ze gegroeid is in haar netjes werken. Ipec werkt erg netjes en word 1ste op dit toestel.

Bij sprong laten de meiden mooie sprongen zien. Lisa zag de eerste sprong even niet zitten, maar deed haar tweede sprong prima. Ipec werd hier 3de en Sterre 4de.

Bij brug  was het  Sterre die een super strakke oefening liet zien en ook hier 4de wist te worden. Bij de jeugd 2 supplement H was het de eerste wedstrijd keuze oefenstof, even wennen de jury weet niet wat je oefening is en je mag zelf je oefening samenstellen met de juf. 

Ze beginnen bij brug. De afsprong is soms nog een beetje lastig, hier werken ze hard aan en dat zag je ook. Prima oefeningen laten zien.

Op balk is die handstand een spannend onderdeel, maar het gaat met inturnen goed en ze laten alles keurig zien. Julie weet hier zelfs 1ste op het toestel te worden.

Op naar mat. Voor het eerst een oefening op muziek. Deze zit er steeds beter in en jullie hebben mooie houdingen gekregen door hard eraan te werken. Dat was er echt aan af te zien.  Toen Julie klaar was en weer bij de andere kwam zitten zei ze: “Dat was echt leuk!”. Met de prijsuitreiking wist Ipec op de 1ste plaats te komen op het podium en bij jeugd 2 mocht Julie plaats nemen op de 3de plek. Beide meiden hadden dit niet verwacht, maar zeker verdient.
 

Hierna alleen nog sprong en dit gaat prima met de meiden. Ze laten mooie overslagen zien. Ze mogen terug kijken op een geslaagde wedstrijd. Ze hebben veel geleerd afgelopen tijd en ze zijn nog hard bezig met nieuwe elementen oefenen.


Het was een leuke dag met de meiden samen. KDO heeft zich met een opkomst van 26 meiden laten zien. Ilse heeft voor KDO een wedstrijd gejureerd, dank je wel voor je tijd! Om een wedstrijd te kunnen runnen als leidster heb je hulp nodig en deze dag hebben Natalie en Linda me geholpen, dank je wel meiden. Zonder jullie had ik het niet kunnen redden. 

Toen ik na afloop bij de ouders vroeg hoe de meiden het vonden die mee hebben gedaan, kreeg ik leuke reacties. Trotse ouders en kinderen die het heel leuk vonden om mee te doen. 2 april is de volgende wedstrijd  en 21 mei de finale waar al een aantal meiden zich geplaatst voor hebben.

 

De uitslagen van 6 februari:

Instap D3:

Suzanna van Hee 1ste met 52.225

Isis van der Pluijm 5de met 50.725

Kiara Lemmers 10de met 49.825

Senna Brancourt 13de met 48.350

Sabrine Salama 16de met 47.675

Ciana Serhalay 17de met 47.250

Janine de Sousa Camara 19de met 42.450

Lisa Limburg 22ste met 37.400

 

Pupil 1 D3:

Sophie Hobbel 5de met 50.450

Donna Buitink 13de met 47.750

Jasmine van der Hoofd 16de met 46.375

Tessa van den Burgh 17de met 45.600

Melany Kwak 19de met 42.975

Milou van Gerrevink 21ste met 37.850

Pupil 2 D3:

Giulia Scholten 13de met 47.725

Rosalie van Maasakker 14de met 47.650

Dilare Neijenhuis 17de met 42.600

Jeugd 1 D3:

Ipec Cince 1ste met 49.050

Sterre Beerdsen 7de  met 45.125

Lisa van Daalen 16de met 24.400

Jeugd 2 H:

Julie van Nuissenburg 3de met 40.700

Melanie Schieven 6de met 38.725

Rachel Cornelissen 8ste met 37.200

Senior H:

Marijke de Boer 1ste met 33.500

Milou Netter2de met 32.350

Tessa Mantje 3de met 27.300