BANER.jpg
- - - Menu - - -

Naast de 4e divisie, mochten ook de turnsters in de 2e divisie dit weekend weer een wedstrijd turnen. Voor deze meiden stond de ¼ finale in Volendam op het programma. Tijdens de kwartfinale kunnen de turnsters een ticket bemachtigen voor de halve finales voor de Nederlandse Kampioenschappen. 

De instappers Jaylinn en Ashley verschenen al vroeg aan de start. Voor Ashley was het vandaag een grote feestdag, want zij was ook nog jarig. Met veel zin startten de meiden de wedstrijd op het toestel brug. Tijdens het inturnen werd het nog even spannend omdat de lichten uitvielen, maar gelukkig was dit euvel snel verholpen en mochten de meiden vol in het licht een stralende oefening turnen. Jaylinn turnde een goede oefening waarbij ze de houdingen in de zwaai goed liet zien. Dit leverde haar een 2e plaats op dit toestel op. Ook op sprong turnde Jaylinn een nette overslag en arabier wat haar een 4e plaats opleverde. Ashley moest helaas een val incasseren op sprong, maar was op alle andere toestellen erg sterk. Op balk behaalde Ashley een 4e plaats en op vloer zelfs een 2e plaats! Helaas kostte de val op sprong net iets te veel punten, waardoor Ashley een podiumplaats moest laten schieten. Desondanks eindigde de meiden hoog in het klassement van maar liefst 24 turnsters. Jaylinn werd 4e en Ashley eindigde op een 5e plaats. Beide meiden hebben een ticket ontvangen voor de halve finales in april. 

In de vierde wedstrijd van deze dag was het de beurt aan onze junioren turnsters Lieke. Op zowel sprong als brug kwam de wedstrijd net te vroeg voor de geoefende nieuwe elementen. Echter turnde ze op met name sprong een prima alternatief wat ook een mooie score opleverde. Op balk turnde Lieke zeer sterk door als één van de weinigen in het deelnemersveld alle eisen te behalen (3e cijfer). Ook haar vloeroefening mocht er wezen, met een 5e plaats op dit toestel.Met een knappe 9e plaats wist ook Lieke een ticket te bemachtigen voor de landelijke ½ finale.