BANER.jpg
- - - Menu - - -

De instappers gingen goed van start op het toestel vloer. De afgelopen weken zijn er veel oefeningen gedraaid. De tips en trucs werden door alle vier de meiden goed onthouden wat resulteerde in nette oefeningen op vloer. Op sprong lieten ze allemaal een keurige salto tot op de voeten zien en ook de handstand-platval van Noa en Roos mocht er wezen. Op brug hebben Evy en Danique goed gedacht een de ‘bolle’ houding. Ze lieten een keurige oefening zien met een hoekhang van 5 tellen waarmee ze een plusje hebben verdiend. Op balk turnde Evy een prachtige oefening wat haar verdiend een plaats in de top 10 opleverde (7e). Roos eindigde op een 10e plaats, Noa werd 18e en Danique 23e. 

In de andere baan was het de beurt een Quinty en haar turnmaatjes Alyssa en Evy. Beiden waren verre ver fit maar wilde toch graag van start gaan in deze wedstrijd. Alyssa turnde een prachtige vloeroefening en ook de oefening van Quinty was weer ‘als vanouds’: zeer strak en beheerst. 

Op sprong gaf Quinty hier goed vervolg aan met een mooie streksalto en een prima overslag. Evy had duidelijk haar dag niet wat o.a. resulteerde in een nul-sprong. Op brug lieten alle drie de meiden een nette oefening zien met ruime zwaaien. Helaas vond de jury de voorzwaai geen ‘+je’ waard. Op balk was de echte Evy weer een beetje terug. Met wilskracht turnde ze haar oefening zonder vallen uit. 

Alyssa besloot haar wedstrijd op plaats 10, Quinty werd 15e en Evy eindigde door het missen van één sprong helaas onderaan. 
In wedstrijd 2 was het de beurt aan Mosa en de jeugd 2 meiden Kim, Liza, Marisha en Dewi.  Helaas hebben we Louna, Leanne en Jami af moeten melden wegens blessureleed. 

Mosa ging geweldig van start met een dijk van een balkoefening. Ook op vloer straalde ze en wist ze met haar oefening een prachtig aantal punten te behalen. Op sprong liet ze een overslag en salto naar kunnen zien. Helaas blijft brug het struikelblok, want ook vandaag wilde het ophurken tijdens de wedstrijd niet lukken. Ondanks deze val wist Mosa toch het zilver te winnen op deze laatste plaatsingswedstrijd.


In de andere baan turnden Kim en Dewi sterk op het toestel balk. Strak, stabiel en alles tot staan. Op het toestel vloer liet Liza voor het eerst een overslag-salto zien. En hoe! Hoog en direct tot staan. Ook op het toestel sprong turnde zij vandaag, net als Kim, een overslag met 1/2 draai in de 2e zweeffase. Dewi ging er echter met één van de hoogste sprongcijfers van door, door een keurige half-in half-uit te laten zien. Op brug turnde Marisha sterk met een nette oefening.  Ook de opzwaai horizontaal van Liza en Kim werden beloond.

Kim won verdiend een zilveren medaille, kort gevolgd door Dewi op plek 5. Marisha en Liza eindigden op plek 9 en 11.

 

In de derde wedstrijd droeg Sharon de touwtjes over aan Karin die in wedstrijd 3 met Ilse van start ging op het toestel brug. Dit deed Ilse keurig. Ook haar balkoefening was netjes. Ondanks dat ze zelf niet helemaal tevreden was over het toestel sprong noteerde ze hier wel het 2e cijfer. Dit bracht Ilse op een 4e plaats in het eindklassement, net naast het podium. 

Tot slot was het de beurt aan Ellen, die ook woensdag niet geheel fit was. In principe is balk een sterk toestel van Ellen maar vandaag wilde het niet lukken. Een val met de sprongenserie waardoor ook deze eis niet werd behaald. Op vloer ging het in turnen voorspoedig maar tijdens de wedstrijd ging het helaas niet zoals gehoopt. Ook op brug was dit het geval. Drie zolendraaien en voorts een val leverde veel aftrek op. Ellen belandde hierdoor op een 14e plaats. 

 

Na de wedstrijd werd de balans opgemaakt. De beste twee van de drie geturnde wedstrijden telden meer voor doorstroming naar de regiofinale. Roos, Kim, Jami, Mosa, Leanne, Ilse en Ellen wisten zich bij deze voorlopige doorstroming te voegen. Meiden, van harte gefeliciteerd!

Enkelen wachten komende week nog in spanning af of ook zij mogen turnen op 16 april te Arnhem.

Iris, Ilona en Karin, bedankt voor jullie hulp!