vereniging_banner.jpg
- - - Menu - - -


In wedstrijd 1 zaten Felien en Similya als instappers en Nina in de andere baan als Pupil 1. Felien en Similya begonnen hun wedstrijd op de brug. Beide lieten een strakke oefening zien met doorturnen tussen de borstwaartsom en de buikdraai in. Op naar de balk, ook hier strakke oefeningen. Bij Felien was het even spannend of ze de handstand op de balk zouden tellen of niet, ze had haar benen namelijk niet gesloten. Gelukkig is hij wel geteld alleen het plusje van 0.3 extra voor de handstand hebben ze achterwegen gelaten. Vloer is een toestel dat beide dames goed kunnen en dit ging ook helemaal goed. Als laatste toestel hadden ze sprong, nadat ze allebei twee mooie sprongen hadden gesprongen kregen ze beide hetzelfde mooie sprongcijfer van een 13,55.

Felien eindigde op en 23e plaats en Similya behaalde een 20e plaats. Een mooi resultaat op een finale tegen een grote groep deelnemers van 39 meiden.

 

Nina begon haar wedstrijd op sprong. Haar eerste sprong ging niet helemaal zoals het moet. Met een rare misstap net voor het inspringen, sprong ze een beetje een schuine handstandplatval. Gelukkig was haar tweede sprong super mooi en kon die haar gemiddelde weer goed omhoog halen. Op brug liet Nina een mooie strakke oefening zien met hoge zwaaien. Balk was een stabiele oefening, met een enkele wiebel en helaas een val met de koprol. Op vloer behaalde Nina het mooie hoge cijfer van een 13,40.  Nina eindigde op een mooie 21e plaats in het eindklassement.

 

Pascalle zat als jeugd 1 in de 3e wedstrijd en begon met een goede brugoefening.  Op naar balk waar ze helemaal als laatste aan de beurt was, terwijl iedereen al klaar was zette ze een mooie oefeningen neer. Een oefening met een mooie grote radslag en een oefening waar het tempo hoog lag waardoor ze stabiel kon turnen.  Op het toestel waarvan Pascalle vindt (en dat is ook zo) dat ze het beste in is; de vloer. Waar we normaal een wedstrijd op een vierkante vloer moeten doen, lag er nu niets anders dan een lange mat. Ondanks dat er een lange mat lag, liet Pascalle een mooie arabier- flikflak zien. Op sprong liet ze twee mooie sprongen zien met een goede aanzweeffase en een goede afduwfase. Bij beide sprongen zat er wel een kleine hoek in de heupen.

In het eindklassement eindigde Pascalle op een zeer mooie 4e plaats!!

 

Meiden jullie hebben het allemaal top gedaan!!