BANER.jpg
- - - Menu - - -

 

Verspreid over 3 weekenden in april mochten de geplaatste turnsters uit de 2e en 3e divisie hun landelijke halve finale turnen. Voor velen een spannende eerste ervaring. Landelijke wedstrijden vinden in divisie 4 niet plaats. Gezien de vele promoties n.a.v. vorig seizoen is het behalen van deze wedstrijd al een geweldige prestatie.

 

Op zaterdag 9 april mocht Jaylinn, instap N2, het spits af bijten van de KDO turnsters. Ze startte goed met een keurige vloeroefening. Ook haar twee sprongen mochten er wezen met een hoge score voor de uitvoering. Na het in turnen werd op het toestel brug gekozen toch geen kip te turnen. Op balk ging het helaas mis. Een val met radslag en voorts met het opklimmen kostte de nodige punten. 

Jaylinn eindigde op een verdienstelijke 20e plaats in een sterk deelnemersveld.

 

Op 10 april mocht Lieke bij de junioren 2e divisie haar ½ finale turnen. Ze begon stabiel op balk op een wankeling bij haar radslag-arabier combinatie na. Helaas ging het mis bij de afsprong. Op vloer herpakte ze zich met een nette oefening en een prachtige landing bij haar twist salto. Op sprong liet ze 2 keer een nette ½ in ½ uit zien. Ze sloot haar wedstrijd af met een mooie brugoefening en een ruime schroef af als afsprong. In een sterk veld werd Lieke 19e.

 

 

17 april mocht Ashley in de 2e wedstrijd bij de instappers 2e divisie haar wedstrijd turnen. Ze begon haar wedstrijd op vloer met een nette, strakke, oefening. Op sprong liet ze erg ruime sprongen zien met maarliefst 9 punten voor de uitvoering. Helaas ging het op brug een beetje mis en werd er op balk ook een mindere oefening neergezet dan dat we van haar gewend zijn. Ashley behaalde desondanks een mooie 16e plaats. Per toestel konden de beste twee turnsters zich plaatsen voor de NK toestelfinales. Met haar prachtige twee sprongen wist Ashley zich knap te plaatsen voor het NK op het toestel sprong waar ze zich met de beste 7 anderen van Nederland mag meten.

Julia mocht in de 3e wedstrijd turnen bij de Jeugd N4. Ze turnde deze wedstrijd zoals je een ½ finale zou moeten turnen. Genieten dat je zover bent gekomen in het 1e jaar 3e divise. Ze begon haar wedstrijd met een zeer nette vloeroefening en op sprong liet ze twee keer een mooie ½ in ½ uit zien. Ook op brug werd een nette oefening geturnd met een ruime streksalto af. Voor de eerste keer dit seizoen wist Julia op balk te blijven. Ze besloot haar wedstrijd op een mooie 17e plaats.

 

In de 5e wedstrijd van deze dag was het de beurt aan Joyce bij junioren 3e divisie. Ze liet op vloer een hele nette oefening zien met een goede schroefsalto en overslag-salto ½ draai. Op sprong turnde ze 2x een ruime ½ in 1/1 uit. Op brug werd er mooi door geturnd met een mooie lossom en salto ½ schroef af, direct tot staan. Joyce sloot haar wedstrijd af met een prachtige balkoefening met voor het eerst een arabier-salto af. 


Haar zeer stabiele en nette wedstrijd werd afgesloten met een verassende bronzen medaille!! En daarmee een plaats op het Bondskampioenschap 3e divisie.


 

Tot slot was het op 24 april de beurt aan Danique (pupil 1 N3) en Anna (pupil 2 N3) in Wieringerwerf. 

Danique ging van start met een goed gepresenteerde vloeroefening. Bij haar tweede sprong, arabier-streksprong, was de kaats ongecontroleerd wat de nodige punten kostte. Op brug liet Danique een strakke oefening net als op balk, waar ze ondanks 1 grote wiebel, heel strak en stabiel turnde. Danique eindigde in een wedstrijd met hoog niveau op de 16e plaats. Het verschil met een plaats voor doorstroming(10e) was slechts 0.8 punten.

Anna begon sterk op het toestel sprong met maarliefst een 9.250 voor haar uitvoering van de arabier-flikflak. Echter ging het zowel op brug als balk goed mis. Kansen op een NK waren hierdoor al snel verkeken. Anna herpakte zich op het toestel vloer met een keurige oefening. Anna eindigde op een 18e plaats. 


 

 

Meiden een fantastische prestatie. Een NK meerkamp-ticket voor Joyce en een toestelfinale sprong voor Ashley. Ook de andere turnsters mogen zeer tevreden terug kijken op een wedstrijdseizoen, voor het eerst, in de 3e divisie. Jullie stonden er wel!