vereniging_banner.jpg
- - - Menu - - -

Zaterdag 16 april mochten 14 van de 17 turnsters in de 4e divisie aantreden op de regiofinale. Helaas kon Ilse niet deelnemen i.v.m. een schoolexcursie en hebben we ook Evy af moeten melden. Met de 12 overgebleven KDO-turnsters beleefden we een wisselende dag.

In de eerste wedstrijd was het de beurt aan de 5 KDO-turnsters in de categorie jeugd 2. Het in turnen van Liza beloofde een succesvolle oefening. Echter ging ze bij haar eerste serie al onderuit. Ook Marisha had moeite met de vering van de vloer en kreeg haar arabier-salto maar net met voldoende hoogte rond. Jami was het meest stabiel en turnde een goed gepresenteerde oefening met ‘arabier-flikflak-salto’. Allen hadden we te doen met Kim die verschrikkelijk veel last had van beide knieën. Ze vocht zich goed door de oefeningen op de toestellen sprong en vloer heen. 

Op brug werd er door alle 5 de meiden nette oefeningen neergezet. Ook hier wist Jami een strakke oefening neer te zetten, evenals Marisha die goed doorturnde. Helaas kreeg de wedstrijd geen goed vervolg op balk. Alleen Liza wist, overigens na een dramatische in turnbeurt, op de balk te blijven. 

Dit maakte de uitslag, met kans op doorstroming, extra spannend.

Jami mocht verdiend de bronzen medaille meenemen. Ook Kim wist zich te verzekeren van een plek op de districtsfinale. Helaas is voor Marisha, Liza en Dewi de regiofinale het eindstation. Overigens voor Dewi een zeer knappe prestatie, na een overstap vanuit divisie 5. In wedstrijd 2 was het de beurt aan onze instappers, Evy en Roos. Brug is voor de meiden geen sterk toestel, maar ze wisten hun oefening goed door te komen. Op balk bleven ze allebei keurig met de koprol op de staan. De handstand werd gedurfd opgegooid, maar ze konden de balans niet vinden om na de handstand te blijven staan. Op vloer lieten beiden meiden een keurige oefening zien. Roos sloot haar wedstrijd af met twee geweldig mooie sprongen.

De meiden hebben een verdienstelijke wedstrijd geturnd. Voor allebei was een plaatsje in de districtsfinale nog een stap te ver.In wedstrijd 3 turnden Leanne en Mosa in de categorie pupil 1 hun wedstrijd. In de andere baan was het de beurt aan Ellen, categorie senior. Alle meiden begonnen op het toestel vloer.

Mosa en Ellen turnden beiden een keurige oefening. Ook de sprongen mochten er wezen. Ellen had even wat moeite met de sprongsituatie, maar wist zich snel aan te passen. Op brug ging het helaas fout, na de zolendraai schoot Ellen door waarna een val volgde. Hiermee waren de kansen op doorstroming verkeken. 

Op balk presteerde zowel Leanne als Mosa sterk met een strakke, stabiele oefening. Mosa moest helaas met radslag de balk verlaten maar de rest van de oefening was heel beheerst. Ook Ellen wist haar oefening op balk goed door te komen.

Leanne en Mosa hebben zich beiden weten te plaatsen voor de vervolgronde. Ellen werd in een sterk veld van 40 deelnemers 23e. 
Tot slot was het de beurt aan Quinty en Alyssa. Beiden turnden in een ander groepje omdat Quinty als reserve toch nog verrast werd met een plek in deze finale. Alyssa ging na een matige in turn beurt op brug goed van start. Haar balkoefening was eindelijk zoals ze ook op de training laat zien, strak – stabiel – zonder vallen. Dit leverde verdiend een hoge notering op. Op vloer zette ze deze goede lijn door met een keurige oefening. Op sprong liet ze een ruime overslag en streksalto zien.

Quinty begon netjes op sprong. Op brug maakte ze het erg spannend met haar afsprong maar ze wist tijdens haar salto zich knap te redden. De balkoefening was minder stabiel dan we van Quinty gewend zijn met helaas een val met koprol. Op vloer liet ze echter een nette oefening zien.

Alyssa mocht verdiend een zilveren medaille in ontvangst nemen en plaatste zich hiermee ruim voor de districtsfinale. Quinty was blij dat ze toch aan deze wedstrijd heeft mogen deelnemen. Doorstroming is voor haar nog een stapje te ver.Jami, Kim, Mosa, Leanne en Alyssa: heel veel succes op 28 mei in Hengelo!