vereniging_banner.jpg
- - - Menu - - -

In Dordrecht werd op zaterdag 21 mei gestreden om de titel ‘bondskampioen 3e divisie’. Ook Joyce had zich voor deze eindstrijd weten te plaatsen. Deelname  aan deze wedstrijd betekent immers dat je al tot de beste 36 turnsters van Nederland behoort in jouw categorie. Alleen dat is al een prachtige prestatie.

Achter de schermen werd de week voorafgaand aan het NK van Joyce hard gewerkt aan een mooi spandoek. Liza, Dewi en Kim – complimenten! Woensdag na de training werden ‘stiekem’ alle meiden naar boven geloodst om ook hun naam er op te zetten. Lieke, Vera en Lisanne wilden Joyce graag komen aanmoedigen. Als een verassing stapten zij bij trainster Sharon in de auto.

Joyce was enorm verrast door de komst van haar trainingsmaatjes en het gemaakte spandoek. 

Met gezonde spanning ging Joyce van start op het toestel balk. Echter ging het tijdens haar 2e in turn beurt mis met haar afsprong. De schrik zat er goed in. Als 1e turnster in de wedstrijd ging ze van start met een goede sprongencombinatie, radslag tot staan, pirouette beheerst….. en jawel en keurige arabier-salto af als afsprong. Heel knap. 

Op vloer toonde Joyce en nette vloeroefening. Beheerste landingen na haar series en ook haar gymnastisch was zuiver. Op sprong werd goed begonnen met een ruime 1e sprong wat tevens het hoogste sprongcijfer opleverde. Echter was de 2e sprong duidelijk minder en werd het gemiddelde meegenomen in de ranking. Op brug besloot Joyce haar wedstrijd met een goede wedstrijdoefening.

Al met al een keurige wedstrijd, zonder grote fouten. Een 13e plaats in een deelnemersveld van 36 turnsters is, zeker na komst uit de 4e divisie, een geweldige prestatie.

Joyce wij zijn trots op je!