BANER.jpg
- - - Menu - - -


Na drie plaatsingswedstrijden en een regiofinale, is de districtfinale de hoogst haalbare finale voor de 4e divisie. Op zaterdag 28 mei reisden turnsters uit Gelderland, Flevoland en Overijssel af naar Hengelo voor de districtfinale van de 4e divisie. Voor KDO reisden Mosa, Leanne, Alyssa, Kim en Jami af naar Overijssel. 

 

Jami en Kim turnden bij de jeugd meisjes een goede wedstrijd. Na een goede start op balk, kon iedereen genieten van de mooie vloeroefeningen van de meiden. Op vloer wist Kim een keurige 3e plaats te behalen en Jami een mooie 4e plaats. Kim sloot de wedstrijd af met een 3e plaats op brug wat haar in het eindklassement een 2e plaats opleverde met een verplichte promotie naar de 3e divisie. Jami eindigde op een 16e plaats.


Mosa en Leanne namen het bij de pupillen 1 op tegen maar liefst 40 meisjes. Een groot deelnemersveld waar het niveau hoog lag. Leanne had helaas geen optimale voorbereiding door een blessure opgelopen bij een andere sport. Desondanks zette ze haar beste beentje voor en liet ze mooie oefeningen zien. Mosa turnde vooral op vloer een mooie oefening waarbij ze maar liefst een 8 kreeg voor de uitvoering van haar oefening. In het eindklassement eindigde Mosa als 8e en Leanne als 36e. 

 

Alyssa mocht de finale afsluiten bij de pupillen 2. Ook in deze categorie turnden 40 meisjes. Ondanks de extreme warmte in de sporthal, wist Alyssa zich goed staande te houden. Op sprong turnde Alyssa een mooie overslag en een hoge streksalto wat haar een 4e plaats op dit toestel opleverde. In het eindklassement wist Alyssa maar liefst 24 meisjes achter zich te laten en kan tevreden zijn met een 16e plaats.