kdobanner04.jpg
- - - Menu - - -


Vrijdag 3 juni verzamelden de turnsters van de turnselectie nabij Sportpark Ordebos om met elkaar op de fiets te stappen richting de kamplocatie. 

Na een drie kwartier werd de kamplocatie, “de Kampschuur” te Assel, bereikt. De kamers werden geïnstalleerd en voorts gingen alle meiden aan tafel voor een bord patat met snack. 


Na het eten werden de kampgroepjes bekend gemaakt waarna er een spelletje volgde. Om half 10 stapten de bovenbouw turnsters geblinddoekt de auto in voor een dropping. Vanaf Radio Kootwijk moesten zij met een geminimaliseerde kaart de weg terug vinden. De eerste nacht moesten vooral de jongere meiden erg wennen aan een nieuw bed en het met zoveel slapen op één kamer. Om half 4 ’s nachts bedachten een aantal: “Laten we van onze stapel bedden een tent bouwen!”. Ook stand in de mand en tikkertje kwamen voorbij. Gezien het ‘dunne plafond’ en de kampleiding, die er recht onder sliep leken er wel een stel olifanten op de bovenverdieping rond te lopen midden in de nacht……

De volgende morgen hebben we om 8.30 gezellig ontbeten. Ook dit jaar heeft Bakkert Bart Apeldoorn ons weer voorzien van heerlijk brood. De afwasploeg moest snel aan de bak want om 9.15 wilden we graag op de fiets zitten richting de gymzaal aan de Soerenseweg.

Van 10.00-12.00 hebben de meiden hard geoefend op het springnummer van de uitvoering. En dat ging erg goed.Op de terug weg hebben we lekker gepicknickt in het bos. De kampouders hadden heerlijke bolletjes gesmeerd en wat drinken meegenomen. 


Voorts zijn we weer terug gefietst naar “de Kampschuur”.

Bij aankomst kregen de meiden even de gelegenheid om de acts voor de bonte avond te finetunen, om voorst aan de slag te gaan met 1-minuutspelletjes. 3 ballonnen tegelijk hoog houden, zonder handen 6 penne(pasta) aan een spaghetti sliert rijgen met je mond etc. 

Toen deze spelletjes ten einde liepen hebben Iris, Sharon en Suzanne water ballonnen gevuld en kon het watergevecht beginnen. De meiden waren enorm fanatiek en enkelen liepen al gauw zeik nat rond.

Om 5 uur zijn we in de groepjes gestart met ‘samen koken’. Ieder groepje had één gerecht om voor te bereiden voor het buffet. 

 

En het resultaat was geweldig. Een heerlijke fruitsalade, een koude pasta salade, wraps gevuld met kipfilet of zalm, een stokbrood met kruidenboter, pizza en het zelf bakken van poffertjes. Tot slot kregen de meiden een lekker toetje.


In de avond was er een grote opkomst van ouders die kwamen kijken voor de altijd spetterende bonte avond. De presentatie lag dit jaar in handen van het duo ‘Kans’ en ‘Loos’ (Arthur en Hans) die tussen de acts door ouders op de proef stelden met ‘petje op petje af’ en een quiz voor de trainsters.

Ook de turnsters hadden hun creativiteit de loop gelaten en met elkaar leuke stukjes ingestudeerd.

Na dat de onderbouw meiden als een blok in slaap vielen moesten de oudste meiden nog even aan de bak, want wilden we zondagmorgen cup cakes versieren moesten deze toch echt nog gebakken worden (00:30-01:30 uur). Vroeg of laat, het maakt niet uit. Allemaal wilden ze graag een handje helpen.
Zondag morgen werden de meiden bij het ontbijt verast met een gekookt eitje en een grote hoeveelheid aardbeien. Dat was smullen. Daarna werden alle kamers opgeruimd, tassen ingepakt en afgewassen. 

Om 10.00 verzamelden de meiden zich aan de tafels om twee cup cakes te versieren. Geconcentreerd gingen de turnsters aan de slag en dit leverde mooi versierde cakejes op. 

Daarna was het de taak een de kampleiding om het huis weer ‘spik en span’ achter te laten. Onder tussen stapten de meiden op de fiets naar het klimbos in Apeldoorn. De instructie duurde een ieder veel te lang, want de meiden wilden enorm graag het parcours op. 2 1/2 uur lang hebben de meiden non-stop verschillende parcours afgelegd.

Na een ijsje fietsten we zondagmiddag weer terug naar de plek waar we vrijdag gestart waren. Onder luid applaus van alle papa’s en mama’s kwamen we terug van een mega geslaagd turnkampweekend.

 

Kampcommissie, bedankt!