vereniging_banner.jpg
- - - Menu - - -

Zaterdag 11 juni begon de dag om 7.15 uur: in de auto op weg naar de turnzaal in Doetinchem.

Vandaag geen meerkampwedstrijd, maar een wedstrijd per toestel. Iedere ronde, nieuwe kansen.

In wedstrijd 1 behaalden de meiden uit de 4e divisie jeugd mooie resultaten in een groot deelnemersveld. Alle 5 gingen ze met een medaille naar huis. Kim won het goud op balk en vloer. Op brug ging het zilver naar Marisha en het brons naar Jami. Liza pakte het brons op balk en Dewi zilver op vloer. Hoe leuk, allemaal een medaille!

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Ilse bij de junioren 4e divisie en Serena bij de jeugd 3e divisie. Ilse turnde twee prima sprongen en wist hiermee een bronzen medaille te behalen. Ook haar brug oefening mocht er wezen, maar hiermee eindigde ze net naast het podium. Serena turnde op balk niet zo strak als dat we gewend zijn. Echter liet ze op vloer een nette oefening zien met voor het eerst een moeilijkheid van 4.0. 

In de derde wedstrijd ging Lisanne bij de senioren 3e divisie van start op sprong, met in de andere baan Ellen en Anke. Anke, gestopt bij de selectie en tegenwoordig turnend in de vrijdagavond groep, wilde graag nog een wedstrijd mee draaien.

Waar de kansen voor Lisanne vooraf hoog waren op sprong, wilde het met in turnen niet lukken waardoor er een aangepaste sprong werd geturnd. Hiermee belandde ze naast de medailles. Ellen turnde moeizaam maar wel voor het eerst een half-in half-uit. Lisanne turnde op brug een degelijke oefening met voor het eerst lossom. Gehoopt werd op een medaille op het toestel vloer maar hier eindigde ze net naast het podium. Ellen turnde stabiel op balk, maar door het missen van een eis greep ze hier naast de medailles. Ook Anke wist geen hoge ogen te gooien in het sterke deelnemersveld.

Inmiddels was er al een flinke vertraging in het tijdschema opgebouwd. Wedstrijd 4 begon maar liefst ander half uur later dan gepland.

Wedstrijd 5 ging dan ook pas om half 8 in de avond van start. Tijdens het in turnen op vloer werden Joyce en Vera opgeschrikt door een vervelende val van een turnster van NTK. Toch kreeg de wedstrijd na enkele minuten een vervolg. Vera zette een strakke vloeroefening neer en ook de oefening van Joyce mocht er wezen. Op sprong was Joyce niet zo in vorm, echter wel op het toestel brug. Een oefening, netter als op het NK, leverde haar een bronzenmedaille op. Vera sloot haar wedstrijd goed af met een strakke balkoefening.Lieke turnde in de andere baan een prima sprong- en brugoefening. Op balk ging het echter helemaal mis. Op vloer turnde ze een gedegen oefening met de combinatie overslag-streksalto als laatste serie. Helaas was dit niet voldoende voor een medaille.

Op 22.22 was het wachten op de prijsuitreiking en tegen 23.00 vertrokken we uit Doetinchem.

Een enorm lange dag, maar met resultaat. Maar liefst 7 medailles gingen mee terug naar Apeldoorn.

Vemmeke bedankt voor je hulp!