Vereniging.jpg
- - - Menu - - -

Op zaterdag 17 december turnden de dames in divisie 3 hun tweede plaatsingswedstrijd. Dit maal in de turnhal van Twello.

In wedstrijd 2 was het de beurt aan de jeugd 1 turnsters Alyssa, Anna en Mila. Alyssa haar vinger was net op tijd hersteld om mee te kunnen doen.

Alle drie de meiden gingen goed van start op het toestel vloer. Anna wist hier zelfs het hoogste cijfer te behalen. Op sprong ging Mila helaas in de fout met haar tweede sprong waardoor de jury even niet wist hoe zij dit moesten beoordelen. Op brug turnden de meiden keurige oefeningen. Op balk turnde Anna een dijk van een oefening met radslag, boogje en tiktak. Mede dankzij deze balkoefening wist Anna verdiend het goud te winnen. Alyssa eindigde voor haar eerste wedstrijd in de 3e divisie op een keurige 9e plaats. Mila besloot haar wedstrijd op plek 14.
In de andere baan ging Lisanne goed van start op balk met een zuivere verbinding radslag-radslag. Ook op vloer liet zij een oefening zien met hoog uitgevoerde series. Het in turnen op sprong verliep moeizaam. De wedstrijdsituatie was flink wennen t.o.v. de trainingssituatie in Beekbergen. Gelukkig wist ze tijdens haar wedstrijdsprongen twee keer een zeer ruime half-in heel-uit te laten zien met beheerste landingen. Hiermee behaalde ze verrast het hoogste cijfer op sprong. Op brug een kleine fout met de liggerwissel maar de rest van haar oefening was strak uitgevoerd. Lisanne behaalde een prachtige bronzen medaille.
In wedstrijd 3 was KDO goed vertegenwoordigd met 4 turnsters bij de jeugd 2 en 3 turnsters bij de junioren. Alleen startte zij op brug.
Dilara en Bette lieten hier de nodige punten liggen met een knullige fout. Julia en Sterre begonnen hun wedstrijd naar kunnen en wisten deze lijn goed door te zetten op balk. Op vloer wist Bette zich te herpakken. Ze liet duidelijk verbetering zien t.o.v. haar vorige wedstrijd. Dilara miste vandaag de overtuiging. Ook op sprong, meestal een van haar betere toestellen was de afduw mager. Julia sprong als enige van de jeugd2 turnsters een half-in heel-uit. Een mooi sprong cijfer hielp haar verdiend aan een bronzen medaille. Sterre, Bette en Dilara eindigden helaas buiten de top 10.

De junioren gingen allen goed van start op brug. Vooral Serena en Vera waren gebrand beter te presteren dan de vorige keer. Dit pakte bij Vera positief uit door een geconcentreerde en strakke balk. Serena kon haar zenuwen minder goed bedwingen en moest de balk twee keer verlaten. Sarah liet ook vandaag een stabiele wedstrijd zien en mocht verdiend plaatsnemen op plek 3. Vera volgde kort achter Sarah op een mooie 5e plek. Serena mag tevreden terug kijken op de onderdelen brug en sprong.
In de laatste wedstrijd was het de beurt aan de pupillen 2 en de drie andere junioren.

Danique maakte het zich op het eerste toestel erg moeilijk door de salto te weigeren. Gelukkig konden de junioren zelfstandig in turnen en konden Suzanne en Sharon Danique samen vangen om haar opgekomen angst te bedwingen. Danique liet na 3 keer oefenen in haar wedstrijdoefening een keurige salto zien. Ook Sanne mag trots zijn. Vorige wedstrijd maakte zij het erg spannend met de afsprong maar de afgelopen weken is hard geoefend met als een goede, ruime salto als resultaat.

Op balk mocht Laura beginnen en dit ging helaas niet zoals op het Sportgala. Pascal wist ten opzichte van vorige wedstrijd een beheerste oefening te laten zien met radslag tot staan.
Op vloer lieten alle 4 de meiden een nette oefening in. Laura sprong er opnieuw uit met het hoogste cijfer op dit toestel. Op sprong zijn de verschillen klein. Alle 4 de meiden lieten twee nette sprongen zien. Laura wist opnieuw in de top 10 te eindigen. Danique, Sanne en Pascal zullen meer ‘plusjes’ moeten turnen om ook in deze top 10 mee te draaien.

Joyce, Kim en Daylin begonnen prima op brug. Helaas was het toestel balk vandaag niet weggelegd voor Joyce en Daylin. Daylin turnde erg voorzichtig waardoor de jury haar gymnastische sprongen heeft afgewaardeerd wat haar flink wat punten kostte. Op vloer was duidelijk dat Kim echt niet fit was. Bibberend op haar benen wist ze haar series knap tot staan te maken. Ook Daylin moest hard werken. Joyce had daarentegen minder moeite met de vering van de vloer en turnde een keurige oefening. Op sprong lieten de meiden nette sprongen zien. Joyce liet te veel punten liggen op balk, maar wist nog knap als 7e te eindigen. Kim turnde een degelijke eerste wedstrijd in de 3e divisie. Zeker knap na haar opgelopen blessure tijdens de vorige plaatsingswedstrijd waar ze nog niet volledig van herstelt is. Ook Daylin heeft te veel pijntjes om voluit te kunnen trainen. Dit is helaas terug te zien in het resultaat.
Met één maal goud en drie maal brons en drie andere turnsters binnen de top 10 kijken Suzanne en Sharon met meer tevredenheid terug op deze wedstrijddag.Op zaterdag 28 januari hebben de turnsters in divisie 3 een laatste kans om zich uiteindelijk te plaatsen voor de districtsfinale.