kdobanner04.jpg
- - - Menu - - -


Zaterdag 4 februari mochten de meiden van de 4de divisie hun tweede plaatsingswedstrijd turnen in beekbergen. De eerste wedstrijd waren de instappers ‘Eva,Lyan,Lieke,Naomi,Yolaine in baan 1 en de jeugd 1 meiden Quinty&Evy in baan 2 in actie! Ze begonnen op het toestel brug dat verliep bij iedereen goed met mooie zwaaien en hoge opzwaai buikdraaien. Door naar het tweede toestel balk Eva heeft een stabiele oefening laten zien waarbij ze dan ook de hoogste punten heeft binnen gehaald. Lieke had een super handstand maar door een wiebel in haar landing is ze er toch afgevallen ze heeft haar oefening mooi afgesloten met een koprol erop. Naomi,Yolaine en Lyan hebben op wat wiebels na een nette oefening geturnd. Quinty en Evy hebben beide een strakke oefening laten zien ondanks dat ze het toestel erg spannend vinden had Evy een mooie radslag tot stand en Quinty een salto af met een vaste landing. Vervolgends naar vloer de instappers hebben hun oefening netjes geturnd Naomi was even vergeten dat de oefening binnen de lijnen getrurnd moest worden en ging er onbewust drie keer buiten.Quinty en Evy hebben strak gewerkt en een stut tot handstand laten zien Quinty werd 4de op dit toestel.En als laatste toestel sprong de instappers moesten 2 verschillende sprongen laten zien als eerst de hurksalto ze hadden allemaal een hoge salto een aantal met een kleine stap bij de landing daarna mochten ze de handstand-platval laten zien dat verliep netjes de punten zaten daar dan ook erg dicht op elkaar.
Quinty en Evy moesten twee keer een overslag over de pegasus springen Evy had erg last van haar knie en heeft toen besloten het in turnen over te slaan toen ze de wedstrijdsprong moest laten zien heeft zei de sprong geweigerd en daardoor 00.00 punten gescoord.


Uitslag wedstrijd 1:

Eva        1ste
Lieke      2de
Naomi    9de
Lyan      10de
Yolaine  14de
Quinty   15de
Evy        25ste


Wedstrijd 2  jeugd 2

Pascalle


De tweede wedstrijd was Pascale aan de beurt ze was deze wedstrijd in haar eentje maar dat maakte haar helemaal niks uit ze vond het wel fijn zo alleen werd ze ook niet afgeleid zei ze.
Het eerste toestel was balk dat verliep erg soepel  dat was dan ook te zien in de uitslag ze had de hoogste punten behaald. Door naar vloer het in turnen ging goed tot dat ze haar oefening moest laten zien aan de jury was ze op de een of andere manier het laatste stuk van haar oefening vergeten en dat koste wel wat puntjes…
Daarna heeft ze het op sprong weer goed opgepakt en twee mooie sprongen laten zien.
Als laatste toestel brug daar heeft ze de wedstrijd goed mee afgesloten en eindigden op de 8ste plek!


Wedstrijd 3  pupil 2+ junior

Leanne,Louna,Mosa/ Jami,Liza,Marisha

 
De derde wedstrijd mochten de pupillen 2 Mosa,Leanne,Louna en de junioren Jami,Liza en Marisha hun oefeningen laten zien.De meiden begonnen op vloer. tijdens de trainingen hebben we veel aandacht besteed aan hoofd op houden tijdens de helle oefening dat was dan ook terug te zien. Leanne had een 1ste plek weten te behalen op dit toestel!
Daarna door naar sprong de meiden hebben allemaal laten zien wat ze konden louna was even haar vertrouwen kwijt en durfde niet meer over de kast te springen gelukkig liet ze zich niet gek maken en heeft ze de wedstrijd goed afgemaakt. Jami haalde de hoogst punten op sprong met twee keer een overslag 1/2 .Door naar brug er is goed geturnd zonder stopjes alleen miste de meiden de hoge opzwaai voor de buikdraai ze zaten er net iets onder horizontaal Liza had de opzwaai erboven en had een mooie 4de plek op brug.
Als laatste toestel balk Marisha viel er helaas twee keer af Mosa en Jami wisten een 2de plek te behalen liza een 5de en Louna en 6de plek.

Uitslag:
Mosa            4de
Leanne         7de
Louna          16de
Jami            4de
Liza             8ste
Marisha       19de
Wedstrijd 4 pulpil 1+ senior

Roos,Danique,Noa,Evy,Similya,Rolsalie/ Ilse,Ellen

De pupillen 1 Roos,Danique,Noa,Evy,Similya,Rosalie en de senioren Ilse en ellen mochten de wedstrijd afsluiten.De meiden begonnen op het toestel balk ze hebben allemaal mooie spagaatsprongen laten zien er vielen er helaas een aantal af met de radslag Rosalie had een mooie handstad van 2sec maar viel uiteindelijk met het terug komen ze heeft alsnog genoeg punten behaald voor een 3de plek Ilse viel met de handstand-doorol ze heeft het daarna wel weer goed opgepakt ellen had een stabiele oefening met een arabier die ze nog best spannend vind in een keer geland.Door naar vloer Danique&Noa hebben deze wedstrijd voor het eerst de Arabier flikflak laten zien Roos heeft er een tijdje tussen uit gelegen vanwege een blessure dit was haar eerste wedstrijd weer van dit seizoen ze heeft alles meegedaan met basis onderdelen. De meiden hebben netjes geturnd en een mooie overslag kaats laten zien Rosalie werd op dit toestel 1ste en Noa 6de Ilse en ellen hebben in de trainingen gewerkt aan hoofd op tijdens de oefening dat was ook terug te zien!
Door naar sprong de pupillen moesten twee sprongen laten zien de salto dat ging bij alle meiden goed ze sprongen erg hoog daarna mochten ze de overslag over de kast laten zien de punten op sprong zaten erg dicht bij elkaar Noa heeft hier een 2de plek behaald Ilse en Ellen moesten twee sprongen over de pegasus laten zien de landing in de kuil was niet heel stevig maar ze hebben beide een vaste landing weten te maken. Dan het laatste toestel brug de pupillen hebben netjes door geturnd en een aantal zelfs een opzwaai boven horizontaal Noa, Danique en Rosalie hebben alle drie de zelfde punten behaald op brug en zijn daar 3de geworden Ilse bedacht de vorige wedstrijd om een andere afsprong te doen dan de bedoelding was die heeft ze vanaf toen ook getraind en deze wedstrijd laten zien. Ellen draaide te hard door en maakte op de een of andere manier 3 zolendraaien in plaats van 1.


Uitslag:
Rosalie        2de
Noa            5de
Evy            8ste
Danique     10de
Roos          17de
Similya       18de
Ilse            12de
Ellen           13de