Vereniging.jpg
- - - Menu - - -

Zaterdag 13 mei en zondag 14 mei werden de NK meerkamp- en toestelfinales gehouden in het IISPA in Almelo. Laura was reserve voor de meerkamp. In overleg besloten we toch maar naar Almelo af te reizen want misschien…..

Na een warming-up en het even wennen aan de vloer hoorden wij helaas het bericht dat Laura niet mocht turnen. Geen uitvallers. Echter kon ze zo wel al even op de vloer springen, waar ze zondag haar toestelfinale mocht turnen. Na even gekeken te hebben bij Ashley (turnend bij TON Almelo) zijn we terug gereden naar Beekbergen. Laura en trainster (Sharon) voegden zich bij de anderen voor een training.

Om 15.00 uur verzamelden alle junioren en senioren zich om samen af te reizen te reizen naar Almelo om Joyce te supporten. Joyce had zich met een 3e plaats tijdens de halve finale ruim verzekerd van een plaats in de meerkampfinale. Terwijl Joyce zich warm maakte, hingen de turnvriendinnen een mooi spandoek op. We waren er klaar voor!
Joyce startte de wedstrijd met een gedegen oefening op vloer. Helaas vielen de punten wat tegen, maar achteraf bleek de jury kritisch over de hele linie. Op sprong gaf Joyce haar wedstrijd glans met twee ruime sprongen met een score rond de 9.000 voor de uitvoering. Hiermee steeg ze in het klassement. Ook brug verliep goed. Tot slot het altijd spannende toestel balk. Even dachten we terug aan de vervelende val, vorig jaar op het NK, met het in turnen. Maar Joyce wist de knop goed om te zetten en een hele stabiele oefening neer te zetten. Terecht eindigde Joyce binnen de top 10, op een keurige 8e plek. Meer dan 500 turnsters schreven zich aan het begin van het seizoen in, in de categorie junior 3e divisie. Joyce mag trots zijn, zich de nummer 8 van Nederland te noemen in haar categorie.

Zondag 14 mei zat Suzanne met Laura opnieuw in Almelo, ditmaal voor de NK-toestelfinale. De beste 8 turnsters uit de landelijke halve-finales verzamelden zich per toestel om de strijd om de titel aan te gaan. Laura mocht uitkomen op het toestel vloer, waar ze het hele seizoen al mooie oefening laat zien. Ook ditmaal turnde ze een strakke, zuivere oefening, met de hoogste moeilijkheidsgraad (alle plusjes). Na lang in spanning af wachten wist Laura met haar vloeroefening een prachtige bronze medaille te winnen. Super Laura!

Met veel trots kijken wij, trainsters, terug op deze prachtige NK-prestaties. Joyce en Laura, jullie zijn toppers. Heel leuk dat zowel op zaterdag als op zondag zoveel clubgenootjes aanwezig waren om beide meiden aan te moedigen!