kdobanner04.jpg
- - - Menu - - -

Op zaterdag 7 april mochten zeven turnsters deelnemen aan de landelijke halve finale in Nieuwegein.

In wedstrijdronde 1 turnde Lize (instap N3) een gedegen wedstrijd. Met een ijzersterke balkoefening, waarmee ze het hoogste cijfer in de wedstrijd wist te behalen, plaatste zij zich met plek 6 ruimschoots voor de meerkampfinale. Daarnaast mag zij deelnemen aan de toestelfinale balk en is zij reserve voor de toestelfinale sprong.

 

 

Eva (pupil 1 N3) en Rosalie (pupil 2 N3) turnde net als Lize voor eerst landelijk. De wedstrijdomgeving maakte indruk op beide turnsters. Eva startte goed op vloer en sprong. Na drie toestellen wist ze de 10e plek te bezetten. Door een matige balkoefening zakte Eva helaas naar plek 22.

Rosalie had geen goede voorbereiding. Een week ziek zijn zat echt nog in de benen. De ‘power’ ontbrak. Een aanpassing in de brugoefening was noodzakelijk en ook balk was niet zo strak en stabiel als anders. Vloer en sprong waren voor vandaag naar kunnen. Meer konden we samen niet verwachten. Jammer, want Rosalie had een plek op het NK met haar progressie afgelopen seizoen zeker verdiend.

 

 

In wedstrijd 3 turnde Laura (jeugd N4) een zeer goede wedstrijd. Het in turnen op balk leverde even wat extra spanning op maar Laura wist rustig te blijven en kwam haar oefening goed door. In de meerkamp eindigde ze op plek 4. Daarnaast wist zij zowel op brug als vloer het 2e cijfer te noteren. Dit betekent dat zij ook mag uitkomen in beide toestelfinales.

Anna (jeugd 2E) turnde in de andere baan naar kunnen. Op het toestel brug beloonde de jury haar harde werken van de afgelopen weken. Met een mooie 12e plaats in een sterk veld veraste zij, door zich te plaatsen voor het NK.

 

 

 

Tot slot was het de beurt aan Julia en Dilara (junior D). Dilara turnde naar kunnen op sprong en brug. Helaas was de balk haar niet te vriend. Twee vallen waardoor een plek op het NK meteen gedaan was. Alleen de eerste 6 turnsters zouden zich daarvoor plaatsen.

 


Julia ging moeizaam van start op sprong. Gelukkig wist ze zich met haar wedstrijdsprong te herpakken en turnde ze voorts haar beste brugoefening van het seizoen. Balk was prima en op vloer maakte te haar wedstrijd keurig af. Met het behalen van het hoogste vloercijfer turnde Julia zich heel verassend naar de 1e plaats in deze wedstrijd. Daarnaast mag zij ook deelnemen aan de toestelfinale vloer op het NK.

 

 

 

4 turnsters mogen zich de komende periode voorbereiden op de meerkampwedstrijd op het Nederlands kampioenschap 3e divisie en daarnaast ook nog eens 4 NK toestelfinales! 

Heel trots zijn wij als trainsters op deze behaalde prestaties.