Vereniging.jpg
- - - Menu - - -

Afgelopen zaterdag vond in Beekbergen de Regiofinale plaats van de 4e divisie. Maar liefst 10 turnster hadden zich middels de plaatsingswedstrijden hiervoor geplaatst.

In wedstrijd 2 startte jeugd 1 turnster Mosa. Mosa turnde een heel stabiele wedstrijd. Een mooie brugoefening zonder stoepjes met een kip aan de lage legger. Een stabiele balk zonder veel wiebels en met een mooi boogje. Ze sloot haar wedstrijd af met een spetterende vloeroefening met alle plusjes waar ze met meer dan een halve punt verschil het hoogste cijfer voor haalde. Mosa won hiermee de zilveren medaille en plaatste zich dan ook voor de Districtsfinale.

 

 

 

In wedstrijd 2 zaten de pupillen 1 Yolaine, Naomi en Lieke. Ze begonnen sterk op sprong met hoge salto en mooie overslagen. Yolaine haalde zelfs het 2e sprongcijfer. Ook op brug waren er nette oefeningen met mooie houdingen. Balk was deze wedstrijd het struikelblok voor Naomi. 2 vallen is helaas te veel in deze finale. Ze sloot nog wel af met een mooie vloeroefening. Lieke en Yolaine draaide een stabiele balk en mooie vloer. Lieke haalde zelfs het 3e vloercijfer. Yolaine mocht de bronzen medaille ophalen en Lieke werd met maar 2 tiende verschil vlak erachter vierde. Alle 2 wisten ze zich hiermee ook te plaatsen.

 

 

In de andere baan turnde de junioren Liza en Jami. Liza maakte het met inturnen nog even spannend. Maar wist uiteindelijk 2x een mooie ½ in 1/1 uit te laten zien. Op brug een mooie oefening met doorsturen en een ½ draai kip. Ze moest helaas de balk 1x verlaten met de arabier. Ze sloot spetterende af op vloer met een mooie overslag streksalto. Ze haalde hiermee het 3e vloercijfer. De val van balk koste haar helaas een podiumplaats maar met een 7e plaats wist ze zich te kwalificeren voor de districtsfinale. Jami begon op sprong met een mooie overslag ½ schroef en een stabiele brugoefening. Helaas was de balk wat voorzichtig en wiebelig en moest ze de balk ook 1 x verlaten. Ook de vloeroefening was minder dan we gewend zijn. Jami werd 11e en wist zich net op het nippertje toch nog voor de finale te kwalificeren.

 

 

In de laatste wedstrijd turnde de pupillen 2: Danique, Noa, Roos en Evy. Noa turnde een mooie wedstrijd met het eerste sprongcijfer voor haar mega hoge streksalto. Ook wist ze voor het eerst dit jaar op de balk te blijven. Noa haalde een mooie 4e plaats en is geplaatst voor de Districtsfinale. Roos draaide een stabiele wedstrijd zonder vallen van balk. Een mooie dubbel flikflak op vloer leverde haar het 3e vloercijfer op en plaatsing voor de finale. Danique begon helaas wat voorzichtig op sprong, en maakte een klein foutje met de ophurken op brug. Ze bleef mooi op de balk staan en eindigde met een mooie vloeroefening. Danique is 1e reserve. Evy had helaas niet haar dag. Waar ze tijdens de plaatsingswedstrijden nog 2x goud wist te behalen lukte het helaas niet vandaag. Evy werd uiteindelijk 16e.

 

 

 

Op 21 April vind de Districtsfinale plaats, de hoogst haalbare finale voor de dames uit de 4e divisie. Lieke, Yolaine, Noa, Roos, Mosa, Liza en Jami heel veel succes!