Vereniging.jpg
- - - Menu - - -

Op zaterdag 10 november hebben 3 teams van KDO Apeldoorn deelgenomen aan de clubteamwedstrijd te Winterswijk. Bij een clubteamwedstrijd turnen 4 turnsters per toestel en worden de beste 3 scores opgenomen in het teamresultaat. Een gemoedelijke setting om aan de start van het seizoen wedstrijdritme op te doen en om te kijken hoe je er voor staat. 

 

In wedstrijd 3 turnden Danique, Lisa, Mosa en Pascal in supplement E voor het eerst hun eigen oefeningen in de keuze-oefenstof. Danique turnde vooral sterk op brug met een mooie salto ½ draai af als afsprong. Op balk wisten alle meiden stabiel te turnen. Mosa was hier het meest overtuigend. Ook op vloer zagen de oefeningen er verzorgd uit. Het team wist met deze stabiele wedstrijd een 2e plek te behalen.

 

 

In de 4e wedstrijd was KDO vertegenwoordigd met twee teams. Het pupil 2/Jeugd D1 team, bestaande uit Danique, Evy, Noa, Lieke en Naomi begonnen sterk op sprong en brug. Lieke maakte het nog even spannend op brug maar gelukkig kon reserve Noa inspringen. Op balk waren de meiden wat voorzichtig en werden nog de nodige fouten gemaakt. Evy turnde met succes voor het eerst een boogje op balk! Op vloer turnden zij de hoogste score bijeen. Dit resulteerde in een mooie 1e plaats.
Ook de turnsters in supplement D (Anna, Alyssa, Laura, Liza en Valerie) kenden een prima wedstrijd. Op sprong moesten de turnsters erg lang wachten op de jury wat de sprongen niet ten goede kwam. Echter werden op brug prima oefeningen neergezet. Anna turnde een prachtige balkoefening, welke werd beloond met een 9.050 in de E-score. Ook de oefeningen op vloer mochten er wezen. Zo turnde Laura voor het eerst haar ‘eigen’ oefening en deze werd ruim beloond door de jury. 
Het deelnemersveld in supplement D was niet heel sterk. KDO ging er opnieuw met goud vandoor.

 

  

Al met al een leerzame en succesvolle start aan het begin van het wedstrijdseizoen. Vanaf volgend weekend gaan de plaatsingswedstrijden van start. 

 

 

Foto's: Guus Surtel