kdobanner04.jpg
- - - Menu - - -

De 3e plaatsingswedstrijd, op zaterdag 26 januari, was voor een aantal turnsters een beslissende laatste wedstrijd. Wel of geen doorstroming?

 

Dieke (instap N3) was al zeker van doorstroming dankzij twee keer een derde plek. Dieke turnde stabiel op balk en vloer maar was op de andere twee toestellen, sprong en brug, echt wat minder in vorm. Toch wist ze zich naar een 2e plaats te turnen. Hiermee is zij ruimschoots door naar de finale wedstrijd van het district.
Isabel (pupil 1 N3) zien we iedere wedstrijd groeien. Met name haar vloeroefening en de overslag op sprong gaan steeds beter. Toch moest ze ook vandaag twee keer van de balk. Hierdoor eindigde ze net buiten de top 10 (11e).

 

 

Yolaine en Lyan (pupil 2 N3) hadden allebei één goede wedstrijd en één mindere wedstrijd staan. Omdat de doorstroming beperkt is moest er een stabiele wedstrijd geturnd worden. En dat deden ze! Lyan haar vloeroefening was veel beter; beheerste landingen, hogere sprongen en een lach op het gezicht. Yolaine turnde voor het eerst kip-buikdraai door en maakte op balk ook een nieuw plusje: radslag-salto af. Trots waren wij op de doorstroming van beide meiden, dankzij een 5e (Yolaine) en 8e (Lyan) plaats.

 

In de andere baan turnden Danique en Pascal (jeugd 2E). Ook hier wilden de meiden graag laten zien wat ze konden. Danique turnde overtuigend op balk en ook haar sprong wordt steeds ruimer. Op beide toestellen scoorde ze het hoogste cijfer. Mede hierdoor wist ze vandaag als 3e te eindigen en heeft ze zich geplaats voor de districtsfinale. Pascal turnde goed in op vloer en sprong, maar haar wedstrijdoefeningen waren net niet zoals we samen wilden.  Toch mag ze tevreden terug kijken. Ze heeft zeker hard gewerkt. Echter was dit niet genoeg voor doorstroming.

 

 

Rosalie begon haar wedstrijd sterk op vloer. Haar sprong en rekoefening, met streksalto af, zagen er verzorgd uit en werden door de jury hoog gewaardeerd. Op balk begint Rosalie steeds meer haar ritme te vinden. Het is nog steeds niet zoals ze in de training kan,… maar het gaat iedere wedstrijd een beetje beter. Rosalie won haar wedstrijd, met 1.5 punten verschil op de nummer 2 ! Rosalie zal ook op de volgende wedstrijd uitkomen.

 

 

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan de junioren Alyssa, Anna en Valerie en de senioren Joyce, Lieke en Sarah. Alyssa heeft de laatste weken erg hard getraind en liet dit vooral zien op vloer en sprong. Op sprong turnde ze voor het eerst een ruime half-in heel-uit (3e cijfer). Anna was stabiel maar miste (ook zelf) af en toe de overtuiging. Zij was vandaag de beste KDO’er bij de junioren, op plek 10. Valerie viel verveld van balk, maar herpakte zich goed op vloer en sprong. Ook zij turnde voor het eerst een mooie half-in heel-uit. Voor alle drie de meiden geen doorstroming. Zij kunnen rustig werken aan nieuwe elementen.

 

De senioren begonnen op sprong en dat ging wisselend. Ook brug was niet foutloos. Lieke wist haar vluchtelement goed door te turnen, waar ze hard voor heeft gewerkt. Joyce heeft de losom door en turnde deze ruim boven horizontaal, maar moest helaas ook van de brug af met de liggerwissel. Sarah draaide woensdag twee grote blaren. Voor de wedstrijd mooi dicht, maar na het inturnen……Ze heeft gebikkeld om haar oefening door te komen. Overall was Sarah vandaag op plek 11 de hoogst genoteerde. Dankzij vooral een sterke 2e PW zijn alle drie de senioren doorgestroomd naar de districtsfinale.

 

Een mooi resultaat. Veel tevreden turnsters en tevreden trainsters. 8 meiden zijn door en turnen op 9 februari hun districtsfinale 3e divisie in Nijmegen. Bij deze wedstrijd zijn weer tickets te verdienen voor de landelijke halve finale.