vereniging_banner.jpg
- - - Menu - - -

In de periode november, december en januari vonden de plaatsingswedstrijden plaats voor de turnsters van de 2e en 3e divisie.

 

Dit seizoen is KDO met 4 turnsters vertegenwoordigd in divisie 2. Neo, uitkomend in de categorie instap N2, turnde zich in haar allereerste echte wedstrijd direct naar het brons. Vooral op balk en vloer liet zij hele mooie wedstrijdoefeningen zien. Ook Laura turnde zich naar het podium. In overleg met Laura hebben we de keuze gemaakt een divisie hoger uit te komen. Ook hier kon zij zich in de regio meten in de top. Een hele solide meerkamp leverde haar een mooie 4e plaats op. Door een gedeelde 2e plek mocht Laura het brons in ontvangst nemen. Ook Lize en Julia lieten deze 1e wedstrijd mooi turnen zien. Lize werd 8e en ook Julia (verplichte promotie) turnde zich met een goede meerkamp naar plek 8. Met deze succesvolle eerste dag was plaatsing voor de landelijke wedstrijden eigenlijk al zeker. 
Tijdens de 2e plaatsingswedstrijd op 19 januari turnden alle 4 de meiden niet zo overtuigend als begin december. Wat foutjes, slordigheidjes en minder overtuiging. Gelukkig bleken de resultaten van de 1e wedstrijd voldoende voor doorstroming naar de kwartfinale.

 

 

In divisie 3 turnden afgelopen weekend 8 turnsters een districtsfinale. Een wedstrijd met de beste turnsters uit Gelderland en Overijssel.
In wedstrijd 1 ging Dieke van start op rek, niet helemaal naar tevredenheid. Dit maakte zij op vloer (3e) en sprong (1e) ruimschoots goed. Plek 11 was voldoende voor doorstroming naar de landelijke halve finale. Danique, uitkomend in jeugd 2E, turnde een wedstrijd naar kunnen. Haar brugoefening wordt steeds ruimer en ook nu werd de uitvoering van haar vloeroefening hoog gewaardeerd. Helaas was een stabiele wedstrijd net niet genoeg voor doorstroming. De verschillen in deze wedstrijd waren (wederom) heel klein. 
Lyan en Yolaine gingen in de 3e wedstrijd van start. Lyan kende twee goede, twee wat mindere toestellen. Wel liet ze op balk vandaag twee nieuwe plusjes zien. Yolaine turnde verzorgd. Ze “sprong” opnieuw heel ruim en ook balk was lekker up-tempo. Met een 11e plaats wist Yolaine, komend uit divisie 4, zich te plaatsen voor de landelijke wedstrijd. Lyan kwam helaas te kort.

 

 

Tot slot de beurt aan Rosalie (jeugd N4) en de senioren. Rosalie had even wat moeite met rek, maar kreeg er toch een aardige wedstrijdoefening uit. Voor het eerst dit jaar had ze de rust op balk en turnde ze overtuigend. Op vloer straalde ze….! Ook de senioren kenden een goede wedstrijd. Mooie tshukahara’s, Sarah turnde goed door op brug, verbindingen op balk bij alle drie geslaagd en tot slot keurig op vloer. Allen plaatsten zij zich voor de landelijke finales. Rosalie wist zelfs de wedstrijd te winnen. Zij mag zich districtskampioen noemen in de categorie jeugd 1 N4. Super!

 

 

Met maar liefst 10 turnsters mag KDO deelnemen aan de landelijke wedstrijden. De turnsters in divisie 2 komen in maart in actie tijdens de kwartfinale. De turnsters in divisie 3 zullen in april turnen op de landelijke halve finale. Heel veel succes!