BANER.jpg
- - - Menu - - -

Op zaterdag 9 maart stonden Lize, Neo en Julia in Hardenberg op de wedstrijdvloer voor de kwartfinale in de N2 en 2e divisie.

 

Voor Lize betekende dat vroeg opstaan. Zij turnde namelijk in de 1e wedstrijd. Zij ging met een keurige oefening van start op rek, waar ze zelfs één reusje haalde! Daar waren we samen heel trots op. Balk helaas een val met boogje, die ze voor het eerst in de wedstrijd turnde. Op vloer turnde ze een oefening naar kunnen, waar ze echt heeft gedacht aan haar presentatie. Met twee hele mooie ruime sprongen sloot Lize haar wedstrijd goed af. Helaas was het niet voldoende voor doorstroming. Het niveau lag erg hoog.

 

 

Neo ging met twee hele mooie sprongen van start op sprong. Dit bleek na afloop zelfs de hoogste score op dit toestel. Ook rek was netjes. Op balk was Neo wat wiebeliger dan anders. Na een ruime spagaatsprong kon ze haar balans niet goed houden met een val tot gevolg. Op vloer liet Neo zien wat ze kon! Met een score boven de 13 punten turnde ze zich naar een 6e plaats in het klassement. Neo heeft zich hiermee geplaatst voor de halve finale.

 

In de laatste wedstrijd begon Julia op vloer. De man achter de muziek was de hele dag al wat aan het rommelen. Julia kon niet echt in haar oefening komen, de timing liep niet lekker. Onverstoorbaar ging ze door en turnde haar oefening redelijk goed uit. Sprong was met in turnen veelbelovend maar met de wedstrijd kon ze dit jammer genoeg niet herhalen. Brug is hard werken maar Julia turnde haar oefening prima uit! Op balk had Julia flink de zenuwen. Ze wist te blijven staan en hiermee wist ze zich op het randje te plaatsen voor de halve finale! 

 

Op zaterdag 23 maart stond al de halve finale op het programma voor de instappers, Dieke (instap N3) en Neo (instap N2).

 

 

Dieke was onder indruk van de grote zaal. Na een goede warming-up mocht ze oplopen naar het eerste toestel: balk! Ze begon strak, maar daarna volgde her en der toch wat wiebels. Op vloer turnde Dieke een hele nette oefening. Extra knap, want de afgelopen 3 trainingen heeft ze niet één keer een volledige oefening kunnen maken vanwege pijn in haar voet. Ook op sprong moesten we daarom even inkomen. Haar 'mooie hoge salto' was er gelukkig nog(3e cijfer). Op rek turnde Dieke zoals ze kan. Een 19e plaats in een sterk veld was helaas niet genoeg voor doorstroming. Het was voor Dieke een hele mooie ervaring.

 

Neo ging in wedstrijd 2 van start met twee fantastische sprongen, die de jury met twee keer een 9 beoordeelde. Ook haar rek oefening was strak, en lekker doorgeturnd. 

De balkoefening wil nog niet helemaal lukken zoals op de training, met een val en grote wiebel. Dat maakte het allemaal extra spannend. Alleen met een 'echt strakke oefening' was de meerkamp finale nog te behalen. En dat deed ze! Met een nette vloeroefening turnde Neo zich naar plek 10. Neo heeft zich hiermee geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap turnen, zowel voor de meerkamp als een toestelfinale sprong. Super knap!

 

 

Op zaterdag 6 april gaan we weer op pad. Dan turnen Yolaine, Rosalie, Joyce, Lieke en Sarah hun halve finale 3e divisie in Leusden.