kdobanner04.jpg
- - - Menu - - -

Op zaterdag 18 mei turnde Rosalie (jeugd N4) haar NK meerkampfinale in Vianen. Een wedstrijd met de ‘top 36’ van heel Nederland.

 

 

Op brug ging ze goed van start met een oefening naar kunnen. Met veel zenuwen naar toestel 2: balk! Helaas lukte het niet om in het juiste ritme te komen. Het bleef wat voorzichtig met helaas een val met handstand-spagaat. Dit was een flinke teleurstelling.
Rosalie wist zich knap te herpakken op vloer. Een prima oefening liet zij zien aan publiek en jury.
Op sprong moest Rosalie wennen aan de lage stand van de plankoline. Toch rondde ze het in turnen goed af. Helaas....ging de 1e sprong helemaal mis. Gelukkig liet ze bij sprong 2 zien dat ze de half-in half-uit wel degelijk beheerst.

Ondanks dat niet alles helemaal ging zoals gehoopt zijn wij heel trots op deze prestatie!
Nummer 26 van heel Nederland! Hoe gaaf is dat?!

 

 

Na de meerkampfinale van zaterdag mocht Rosalie op zondag (19 mei) nog een keer turnen tijdens de toestelfinales. Hier nemen de beste 8 turnsters van Nederland deel, die zich tijdens de halve finale bij de beste 2 per toestel hebben geturnd. Voor Rosalie betekende dit een balk en vloer finale!

Ze startte op balk. Na een seizoen lang hard trainen op een stabiele balkoefening, zonder al teveel zenuwen, was het een teleurstelling voor haar dat het in de meerkampfinale niet helemaal lukte. Tijdens deze finale wilde ze dan ook revanche nemen. Dit lukte en hoe! Ze turnde een prachtige oefening, met tik-tak boogje, en kreeg een mega score van 13.000 punten. Hiermee haalde ze een hele mooie 5e plaats!

 

 

Daarna mocht ze ook op de vloer nog een keer haar oefening laten zien. Ze turnde een super mooie oefening met veel uitstraling! Ze had veel meer power in de benen en alle details klopte. Ze haalde een prachtige score van 13.867. Wat een prachtige 4e plaats opleverde met een heel klein verschil op de nummer 3 (0.05!!)

Yolaine had zich heel knap geplaatst voor de toestelfinale sprong maar moest zich helaas ziek afmelden. Super jammer maar het plaatsen voor deze finale was op zich al een super prestatie, we zijn trots op je.