vereniging_banner.jpg
- - - Menu - - -

Op zaterdag 23 november stond de 1e plaatsingswedstrijd voor de turnsters in de 3e divisie op het programma. Deze wedstrijd werd gehouden in Beekbergen.

Dat vond Evy-Ann (instap N3) wel erg fijn. Ze turnde namelijk haar 'allereerste’ turnwedstrijd. Dat gaf de week voorafgaand aan de wedstrijd de nodige spanning. Tijdens de wedstrijd wist Evy-Ann rustig te blijven en deed haar ding. Ze liet zien waar ze al die tijd hard voor getraind heeft. Met een goede vloeroefening (4e) ging ze van start. Ook haar oefening op rek (2e) zag er goed uit. Evy-Ann was blij verrast toen ze hoorde dat ze de zilveren medaille mee naar huis mocht nemen.


In de andere baan turnden de junioren Alyssa, Danique en Mosa. Helaas zijn Pascal en Anna nog onvoldoende herstelt van een blessure. Zij hopen op 14 december (gedeeltelijk) weer mee te doen.
Alyssa turnde heel stabiel. Op ieder toestel liet ze zien wat ze kon. Voluit en overtuigend. Dit leverde haar een verdiende 4e plaats op. Danique startte met een mooie vloeroefening (2e), maar helaas wist ze dit op sprong niet vast te houden. Haar 'stabiele’ half-in heel-uit was zoek. Mosa miste de 'wedstrijdmodus’. Het was het allemaal net niet. Met een val op brug en balk wist ze dat haar kansen op een goed resultaat verkeken waren.


In wedstrijd 2 was het de beurt aan Dieke (pupil 1 N3) en Rosalie (jeugd 2E). Dieke kwam stralend de zaal binnen, ze had er zin in. Ondanks dat sprong niet helemaal ging zoals ze kan, sprong ze hier toch naar het 1e cijfer. Heel trots waren wij op de rek-oefening. Wat zag dat er strak en beheerst uit (2e). Ook balk en vloer waren prima. Een goede wedstrijd werd beloond met zilver.
In de andere baan turnde Rosalie voor het eerst in de keuze-oefenstof. De zenuwen zaten helaas flink in de benen. Op balk, waar ze zo mooi kan turnen, lukte het niet om in het ritme te komen. Gelukkig kon ze dit op vloer wel. Ze turnde een prachtige nieuwe vloeroefening. Ook sprong was sterk, met voor het eerst een half-in heel-uit. Helaas ging het op brug mis. Na een vervelende val met in turnen lukte het niet om met voldoende vertrouwen te starten aan haar oefening. Een val en grote stop zorgde voor het laatste cijfer op dit toestel. Rosalie werd uiteindelijk 8e.


In wedstrijd 3 stond alleen Isabel aan de start in de categorie pupil 2 N3. Ze begon goed op sprong met een ruime streksalto. Bij de overslag ging het mis; Isabel kwam niet goed uit, sprong op de rand van de plankoline en wist maar net aan over de pegasus te komen. Dat was geen fijne start. Gelukkig ging de knop om en turnde Isabel naar kunnen op rek. Ook op balk liet ze verbetering zien t.o.v. de wedstrijd in Nijverdal; maar helaas toch nog twee vallen. Ze sloot goed af op vloer met een verzorgde oefening (4e).


Lourdes, Lyan, Lieke en Yolaine (jeugd 1 N4) turnden samen met Valerie (senior C) in de laatste wedstrijd. Ze begonnen allemaal met een keurige oefening op brug. Yolaine haar uitvoering was zelfs goed voor een 9.100. Ook de balkoefeningen mochten er wezen. Lyan turnde nog wat voorzichtig en moest de balk een keer verlaten. Lourdes daarentegen turnde gedurfd. Haar ruime sprongen waren goed gecombineerd en ook met het boogje bleef ze staan. Dit leverde haar ruim het hoogste balkcijfer op. Mede dankzij deze oefening won Lourdes in deze categorie de wedstrijd. Lieke verraste vandaag. Komend uit divisie 4 wisten we dat het hard werken zou worden om de aansluiting te vinden. Lieke turnde een zeer stabiele wedstrijd wat haar zelfs een 4e plaats opleverde.
Ook Valerie turnde stabiel. Haar oefeningen op brug, vloer en sprong waren meer dan prima. Balk blijft voor Valerie een moeilijk toestel. Toch gaf haar oefening reden tot vreugde. Voor het eerst een boogje en keurig tot stand. Helaas hielpen de twee vallen haar niet mee in het eindklassement. 


Een lange maar mooie wedstrijddag! Op 14 december nemen de turnsters deel aan de 2e plaatsingswedstrijd. Tot die tijd gaan we met persoonlijke verbeterpunten aan de slag.