kdobanner04.jpg
- - - Menu - - -

Zaterdag 7 december was de eerste plaatsingswedstrijd van de 4e divisie in Didam. In de eerste wedstrijd was het de beurt aan onze pupil 2 D1 meiden: Lieke en Rixt.
Mila zou ook mee doen deze wedstrijd, maar viel dinsdag tijdens de training erg vervelend van brug en kon helaas niet deelnemen. Voordat we begonnen zeiden Lieke en Rixt: "deze wedstrijd turnen we voor Mila". En dat hebben ze waar gemaakt. Rixt en balk op de wedstrijd is geen goede match. In de oefenwedstrijd, begin dit seizoen, moest ze drie keer de balk verlaten, maar vandaag na heel veel oefenen turnde ze net als Lieke, een dijk van een balk oefening. Zoals je hoopt. Beide meiden werden 1e op dit toestel. Ze straalde van blijdschap. Dat was ook te zien op het toestel vloer. Overtuigd en met mooie series gingen ze de vloer af. Het harde werken van Rixt wordt beloond. Trots mocht ze op het podium gaan staan voor een 2e plek. Ook voor Lieke een mooie 4e plek.

 

   

 

In wedstrijd 2 was het de beurt aan onze kleinste meiden, Bodil, Lieske, Jaylisa, Robin en Senna. Ze hadden al een oefenwedstrijd gehad om even te oefenen, maar vandaag ging het echt gebeuren. Op balk begonnen we met wat vallen en wiebels. Dat zorgde voor de nodige aftrek. Bodil was wel heel zenuwachtig en moest er helaas drie keer af. Senna wist alles strak en netjes uit te voeren, zonder vallen, wat haar het 1e balkcijfer opleverde. Op vloer hadden de meiden wat moeite met het onthouden van de oefening. Vandaag wisten alle vijf de meiden de hele vloeroefening. Jaylisa turnde zelfs de spagaatsprongen 180 graden en werd 1e op dit toestel. Ook Lieske turnde netjes. Robin heeft nog wat moeite met de kromme armen en kromme benen, maar voor haar doen was dit keurig vandaag. Bodil wist ook haar oefening goed uit te voeren en kreeg het 2e vloer cijfer. Ze herpakte zich goed na balk, want ook voor haar brugoefening wist ze de 1e plaats te halen. De meiden hebben op brug flinke stappen gemaakt. Dat viel de jury zelfs op. Allemaal mooie zwaaitjes aan de hoge legger. Verrassend mocht Senna een zilveren medaille in ontvangst nemen en ook Jaylisa mocht gaan staan op plek 3. Lieske werd keurig 6e, Bodil 10 en Robin 13e.

 

 

 

Positief gingen we naar wedstrijd 3. Mara en Abigail bij de pupillen 1 en Jami bij de senioren. Abigail en Mara gingen goed van start op sprong. Mara heeft haar enorme angst overwonnen en sprong twee keer zonder vangen. Abigail sprong zoals ze kan. Een 1e plaats op dit toestel. Brug laten de meiden zien wat ze kunnen. Mooie houdingen en strakke benen. Het in-turnen op balk liep niet heel soepel, maar beiden wisten dit tijdens de oefening te verbeteren. Mara werkt strak, maar moest er helaas door een te kleine, voorzichtige radslag af. Abigail wil graag zo snel mogelijk van de balk af. Tijdens de oefenwedstrijd viel ze er drie keer af. Dit moest en zou ze vandaag goed maken. Ze turnde rustig, strak en beheerst. Geen wiebels en geen vallen leverde haar vandaag een prachtige oefening op. Ook op vloer lieten beide meiden zien wat ze kunnen. Abigail met een arabier-flikflak voor het eerst. Ze lieten de jury verrassen met zulke oefening en verdiende een 1e en 2e plek op dit toestel. Trots mocht Abigail op plek 1 gaan staan en ook Mara mag ook tevreden zijn met een 6e plaats. Jami turnde bij de senioren. Na een jaar lang vol blessures mocht ze eindelijk weer turnen. Helaas is Liza dit jaar geblesseerd, maar was wel mee om Jami aan te moedigen. Op sprong maakte ze een mooie overslag heel. Ook de vloer- en brugoefeningen waren zoals ze kan. Helaas een foutje op balk, maar Jami mag tevreden zijn met een 6e plaats na een jaar geen wedstrijden gedaan te hebben.

 

 

 

In de laatste wedstrijd onze jeugd 2: Noa, Evy en Danique. Evy begon meteen strak met een balk oefening zonder wiebels en voor het eerst radslag-salto af. Ook Danique turnde een goede oefening. Helaas viel Noa met haar boogje, maar wist ook radslag-salto van balk te turnen. Op vloer hebben de meiden allemaal een nieuwe eigen vloeroefening. Gelukkig hebben ze al een oefenwedstrijd kunnen turnen om deze al een keer op de wedstrijd te doen. Tijdens de training is er nog veel aan gewerkt met vandaag een goed resultaat. Evy vindt de arabier-flikflak-salto spannend, maar vandaag was die huizenhoog. Danique durft echt op de vloer te staan en zich te laten zien. Een mooie 3e plaats voor haar op dit toestel. Ook Noa kan mooie series springen en de uitstraling gaat steeds beter. Een 2e plaats voor haar. Noa en Evy maakte een mooie half in-half uit en kregen er terecht een mooie score van de jury. Op brug moet Noa toch meer aandacht aan geven tijdens de training. Een basis oefening was vandaag niet voldoende. Danique en Evy turnde beiden een kip in hun brugoefening. Beiden wisten ze de oefening heel mooi af te maken. Evy werd verdiend 2e, Noa 4e en Danique met wat blessures dit jaar een mooie 6e plaats.

 

 

 

Wij, Iris en Lisanne, zijn super trots op alle meiden. De meiden gaan echt vooruit en het is leuk om dit op de wedstrijd terug te zien. Op zaterdag 2 februari hebben de meiden de 2e plaatsingswedstrijd.