BANER.jpg
- - - Menu - - -

De wedstrijddag begon met lichte paniek. Want Evy-Ann stond in Didam i.p.v. Beekbergen. Tijdens de eerste toestelronde kwamen ze binnen gerend en kon ze snel aansluiten. De afgelopen trainingen heeft Evy-Ann hard gewerkt aan haar overslag. Dit werd vandaag beloond met het 1e sprongcijfer. Ook haar balkoefening mocht er wezen. Rustig, beheerst en met een radslag tot staan. Evy-Ann wist opnieuw een zilveren medaille te winnen. Doorstroming naar de districtsfinale kan haar niet meer ontgaan.

 

 

In de andere baan turnden de junioren een matige wedstrijd. Het in turnen op sprong zag er veelbelovend uit maar zowel Pascal als Danique maakten het de jury moeilijk met een rare sprong. Ook op brug konden ze niet laten zien wat ze in huis hadden. Alyssa toucheerde twee keer de mat wat de nodige aftrek oplevert. Anna daarentegen turnde een hele strakke oefening. Danique wist als enige op balk te blijven staan. Helaas had zij onvoldoende balans tussen haar gymnastische sprongen waardoor deze eis niet werd geteld. Danique en Alyssa wilden hun vierkamp duidelijk positief afsluiten. Alyssa turnde vandaag weer haar arabier-schroef en behaalde het 1e vloercijfer. Het was fijn dat Pascal en Anna gedeeltelijk weer mee konden doen. Echter waren alle vier de meiden niet op hun best vandaag. Alleen een sterke 3e wedstrijd kan Danique en Alyssa nog helpen aan een plekje in de districtsfinale.

 

 

In wedstrijd 2 was het de beurt aan Dieke (pupil 1 N3) en Rosalie (jeugd 2E). Rosalie ging van start met een keurige vloeroefening. Hard gewerkt om de landingen ‘vast’ te zetten. Dit resulteerde in een mooi cijfer(2e). Op sprong kreeg ze veel aftrek omdat haar 1/1 uit niet volledig was gedraaid. Dat was jammer. Ook brug liep opnieuw niet lekker. Balk daarentegen was prima. Een mooi gepresenteerde oefening. Helaas wel een val met pirouette. In dit niveau worden deze fouten hard afgestraft. De einduitslag was dan ook teleurstellend. Dieke turnde opnieuw heel stabiel. Ze heeft hard gewerkt aan haar zwaaien, waar we soms nog een kleine heuphoek hadden. Ook de ruimte in haar overslag op sprong wordt steeds beter. Dieke pakte verdiend het goud en is daarmee zeker van een plek in de Districtsfinale.

 

 

Isabel turnde in wedstrijd drie. Ze liet ondanks het beperkt aantal trainingen vanwege ziekte een prima basis zien. Jammer was haar val bij de afsprong van brug. Onvoldoende grip zorgde ervoor dat ze op haar billen belandde; en dat terwijl ze zo hard aan brug had gewerkt…Balk was vandaag een stuk stabieler. Ze bleef staan! Dat geeft veel vertrouwen voor de volgende keer. Ook vloer en sprong waren redelijk. Met een 8e plaats waren we dan ook heel tevreden.

Lourdes, Lyan, Lieke en Yolaine (jeugd 1 N4) turnden samen met Valerie (senior C) in de laatste wedstrijd. Valerie laat iedere wedstrijd vooruitgang zien op het toestel balk. Vandaag wist ze met al haar acrobatische elementen te blijven staan. Ook haar vloeroefening was weer heel verzorgd (5e cijfer). Lieke ging sterk van start op balk; de opdracht was ‘ruim’ turnen, niet inhouden. Dat heeft ze zeker gedaan. Yolaine heeft hard gewerkt aan haar elementen op vloer. Het was jammer dat haar flikflak-salto niet zo lekker liep. Echter zagen wij ook weer vooruitgang bij andere elementen. Het was jammer dat de jury dit niet wist te belonen. Sprong en brug waren gewoon oké.
Lourdes en Lyan zijn geblesseerd en turnden vandaag geen volledige vierkamp. Lourdes had niet haar dag. En ook Lyan lukte het niet om ontspannen te turnen. We hopen dat ze er allebei op 25 januari weer staan!

 

 

Al met al een dag met wisselende resultaten. Evy-Ann en Dieke zijn zeker van plaatsing en ook Lieke kan dit eigenlijk niet meer ontgaan. De andere turnsters weten waar aan gewerkt moet worden.
Op 25 januari organiseert KDO de 3e plaatsingswedstrijd in Beekbergen. We hopen er een sportieve en succesvolle dag van te maken.