vereniging_banner.jpg
- - - Menu - - -

In Didam turnden Neo, Lize en Samira de 2e plaatsingswedstrijd in de N2/2e divisie. Een spannende dag, want a.d.h.v. de uitslag werd de doorstroming bekend naar de landelijke ¼ finale.

 

Neo, uitkomend in de categorie pupil 1 N2, begon sterk op vloer. De plusjes zijn in ontwikkeling, maar aan de netheid is hard gewerkt. Een strakke oefening werd beloond met het 4e vloercijfer in de wedstrijd. Na twee prima sprongen op naar rek. De ‘houdingen’ worden steeds beter. Dit was ook terug te zien in haar wedstrijdoefening. Voor het eerst turnde Neo in haar oefening een reusje. De 8.550 voor de netheid mocht er wezen! Op balk was Neo wat voorzichtig, wat voor de nodige aftrek zorgde. Al met al een stabiele wedstrijd. Hiermee stelde Neo een plekje voor de landelijke wedstrijden veilig.

 

 

Samira (junior C) begon met een matige oefening op het toestel balk. Snel vergeten, en door. Vloer, sprong en brug waren echt naar kunnen. Op sprong turnde Samira ruimer dan ze meestal in de training laat zien. Ook de netheid van Samira verbetert, wat terug te zien is in haar E-scores. Qua netheid (E-score) turnde ze bijvoorbeeld het 2e cijfer op vloer. Toch is de uitslag wat dubbel, maar ‘doel’ gehaald. Want Samira wil graag degraderen naar divisie 3.

 

 

Lize stond aan de start in de 3e wedstrijd. Zij turnt in een pittige categorie, pupil 2 N2. Lize heeft de afgelopen tijd weer hard getraind en dit was goed terug te zien in haar oefeningen. Ze ging met en keurige brugoefening van start. Op balk liet Lize vandaag voor het eerste en boogje-voorover zien. Hiermee heeft ze het maximaal aantal plusjes in haar oefening (D 5.7). Dat is erg knap. Ook haar vloeroefening was net wat ruimer, net wat strakker t.o.v. de 1e PW. Op sprong sloot ze de wedstrijd prima af. Lize turnde zich vandaag naar een 10e plek en plaatste zich – net als Neo - voor de ¼ finale.

 

Met trots kijken wij terug op de geturnde oefeningen van vandaag. De meiden hebben laten zien waar ze hard voor gewerkt hebben. Samen hopen we deze positieve ontwikkeling door te zetten de komende periode. In maart mogen de meiden weer op de wedstrijdvloer verschijnen.