vereniging_banner.jpg
- - - Menu - - -

 

 

Tijdens de afgelopen kwalificatiewedstrijden behaalde een tiental deelnemers de gestelde richtlijn. De overige sporters zijn op basis van hun potentie voor de toekomst toegevoegd. Omdat de (J)EK 2016 een vernieuwde halve finale ronde invoert wil Nederland zich in alle disciplines meten richting de ambitie naar de top in Tokyo 2020.

 

De afgelopen jaren heeft de KNGU, met het oog op Tokyo 2020, vanuit eigen middelen geïnvesteerd in het verbeteren van faciliteiten voor trampolinespringers. Dit heeft geresulteerd in onder ander de opbouw van regionale trainingscentra, het ondersteunen van ambitieuze sporters op maat en het uitbreiden van het topsportprogramma voor de jeugd met een wedstrijd op wereldniveau. Het is in deze periode gebleken dat er verschillende sporters, vanuit diverse clubs in Nederland, zich maximaal inzetten binnen de mogelijkheden en niet zonder succes. Diverse springers behaalden mooie prijzen waarbij, naast individuele podiumplekken tijdens clubwedstrijden, ook diverse synchroon-finales en medailles door jeugdspringers zijn gehaald op landenwedstrijden. Ook de Nederlandse seniorenvrouwen hebben prestaties van formaat neergezet. Zo werd er recentelijk op het WK een finale behaald in het synchroonspringen en werd er zelfs een Olympisch Test Event 2016-ticket binnengehaald tijdens de individuele wedstrijd!

 

Tijdens de (J)EK 2016 kunnen alle 16 Nederlandse deelnemers zich, door de toevoeging van een halve finale (top 24 met maximaal 3 per land), laten zien waar ze staan. Dit geldt zowel voor synchroon springen als de individuele  (inclusief team) wedstrijd. De groep bestaat onder andere uit enkele potentials voor de toekomst die via deze selectie worden beloond voor hun inzet. Helaas zijn er ook jeugdige talenten voor wie deze kampioenschappen door blessures te vroeg komen. Ook senior Orlando Götschin (in het verleden nog winnaar van het zilver op een JEK) kan helaas niet deelnemen in verband met een onlangs opgelopen hernia. 

 

Het (J)EK-trampolineteam 2016 van de KNGU bestaat uit:

 

Senioren vrouwen (1999 e.e.)

Bo Bet - 1995 - Triffis Alkmaar

Kirsten Boersma - 1984 - Flik-Flak Den Bosch

Rea Lenders - 1980 - Flik-Flak Den Bosch

Tara Fokké - 1991 - Flik-Flak Den Bosch

1e reserve: Carlijn Blekkink - 1995 - Flik-Flak Den Bosch

2e reserve: Pascal Wiebering - 1992 - Triffis Alkmaar

Senioren mannen (1999 e.e.) :

Jimmy Demmers - 1993 - Triffis Alkmaar

Maxim van Zeijl - 1989 - Triffis Alkmaar

Roel Teilers - 1998 - Triffis Alkmaar

Sven Hop - 1997 - Flik-Flak Den Bosch

 

Junioren jongens (1999-2003):

Daan Bergsma - 2000 - TSH Heerenveen

Max van Langen - 2000 - KDO Apeldoorn

Milco Abrahams - 2001 - Turnoss Oss

Zilver Schmitz - 2001 - KDO Apeldoorn

Junioren meisjes (1999-2003):

Fabienne Faas - 2000 - KDO Apeldoorn

Gerlissa van de Groep - 2000 - KDO Apeldoorn

Jessie van Ooijen - 2000 - Flik-Flak Den Bosch

Niamh Slattery - 1999 - Triffis Alkmaar

 

De coaches die deze sporters gaan begeleiden zijn:

Kirsten Kappetein 

Marcel Verstraten

Lennard Villafuerte

Sven Mooij

 

Vanuit de jury zijn Saskia van Dijk en William de Gans de afgevaardigden en als fysiotherapeut Nina Radmilovic.

 

Aanstaande zaterdag zijn vele van deze springers te zien tijdens de eerste reguliere nationale wedstrijd in 2016 in Alkmaar en een week later in Zoetermeer. U bent van harte welkom.

 

De wedstrijd op 5 maart in Alkmaar wordt gehouden in de trampolinehal De Meent, Terborchlaan 301 en de wedstrijd op 12 maart in Zoetermeer wordt gehouden in de Noordwesterhal, Buytenparktlaan 6.

Op beide dagen begint de wedstrijd voor de junioren om 13.50 uur en voor de senioren om 15.05 uur.