kdobanner04.jpg
- - - Menu - - -

Zaterdag 26 maart hadden de pre selectie en de wedstrijdgroep de tweede plaatsingswedstrijd voor het NK, dat plaats zal vinden op 25 juni in Ahoy Rotterdam.

’s Ochtends vond het onderdeel synchroon plaats. Eva de Bruijn en Pippa Rietveld zijn tweede geworden in de categorie C junior meisjes, waar Lisanne Verdonk en Lisanne Wals zesde werden. Bij de C jeugd meisjes werden Lieke Huisman en Lieke Schuur derde.

In de categorie D pupil meisjes  zijn Mare Hekkelman en Marit Brinkman eerste geworden en Loïs Flight en Renske Groen derde. 

Anouk Veldhuis en Evie Meijer zijn hebben de derde plaats gehaald in de categorie D junior meisjes.

Bij de E instappers gemengd zijn Debby Koekkoek en Noa Post eerste geworden, met een gemiddelde van 105,700! In dezelfde categorie zijn Danyck Schuurman en Kaya van de Pol op de zesde plaats geëindigd. 

Het enige jongenskoppel, Floris van Langen en Sander Bierlaagh zijn op de tweede plek geëindigd bij de E pupillen. 

Na deze wedstrijd hebben Mare en Marit, en Debby en Noa zich al geplaatst voor het NK. Gefeliciteerd!

 

In de middag hebben alle springers hun individuele wedstrijd gesprongen. 

In de categorie C pupillen meisjes, wisten ze het elkaar moeilijk te maken. Uiteindelijk werd Celeste van Winkoop tweede en Lieke Huisman derde. 

Eva de Bruijn is de enige KDO’er die springt in de categorie C jeugd meisjes, hier is zijn dertiende geworden. 

Pippa Rietveld, Lisanne Wals en Lisanne Verdonk springen in de C junior meisjes, Pippa werd derde, Lisanne Wals zevende en Lisanne Verdonk dertiende. 

De enige jongen vanuit KDO in de C, is Wessel de Kruijf. Hij eindigde vandaag op de tweede plek.

In de categorie D pupillen meisjes, was het erg spannend. Uiteindelijk is Loïs Flight eerste geworden, Mare Hekkelman tweede, Marit Brinkman zesde. Helaas ging er één oefening mis bij Renske, waardoor zij tiende is geworden. 

Danique Kamphuis mocht de bronzen medaille ophalen in de categorie D junior gemengd. 

 

De E instappers gemengd is dit jaar goed vertegenwoordigd. In deze categorie springen 15 kinderen! Noa Post werd eerste, Debby Koekkoek derde, Kaya van de Pol vijfde, Danyck Schuurman zesde, Floris van Langen zevende en Stijn Dettingmeijer twaalfde. Hierdoor is Noa Post al zeker van haar plaatsing voor het NK. 

 

De categorie D jeugd meisjes is dit jaar zo groot, dat deze categorie in twee delen is gesplitst. In de D jeugd meisjes I, werd Claudine Schuitema vijfde en Evie Meijer zesde. 

In de D jeugd meisjes II stonden Valerie Surtel en Anouk Veldhuis samen op het podium. Valerie werd tweede en Anouk derde. 

 

Net zoals bij de D jeugd meisjes, is de categorie E Pupillen ook erg groot dit jaar. Daarom is ook deze categorie gesplitst. 

Jelle Voorberg springt in de E pupillen gemengd I, hier werd hij zesde. 

Sander Bierlaagh en Esmee de Grijs springen in de E pupilen gemengd III, Sander werd eerste en Esmee derde. 

 

De foto’s van de wedstrijd zijn te zien op de volgende link: Klik hier

 

Zaterdag 23 april is de laatste plaatsingswedstrijd in Ruurlo. Voor velen is dit een belangrijke wedstrijd. Zij kunnen zich dan nog plaatsen voor het NK.

Ik wens de springers heel veel succes!