BANER.jpg
- - - Menu - - -

Op zaterdag 23 april hadden de pre selectie en de wedstrijdgroep de derde en laatste plaatsingswedstrijd voor het NK in Ahoy Rotterdam op 25 juni. Een hele spannende wedstrijd dus voor veel springers. 

 

In de ochtend vond het onderdeel synchroon plaats. Lisanne Wals en Lisanne Verdonk werden hier knap 2e en Eva de Bruijn en Pippa Rietveld zijn 3e geworden in de categorie C junior meisjes. Bij de C jeugd meisjes werden Lieke Huisman en Lieke Schuur een  mooie 1e plek. En ook de C pupillen meisjes, Lynn Koekkoek en Celeste van Winkoop, mochten naar huis met een gouden plak. 

In de categorie D pupil meisjes  zijn Loïs Flight en Renske Groen eerste geworden.  Anouk Veldhuis en Evie Meijer zijn hebben de derde plaats gehaald in de categorie D jeugd meisjes.

Bij de E instappers gemengd zijn Kaya van de Pol en Danyck Schuurman eerste geworden. In dezelfde categorie zijn Debby Koekkoek en Noa Post op de vierde plaats geëindigd. 

Het enige jongenskoppel, Floris van Langen en Sander Bierlaagh zijn op de eerste plek geëindigd bij de E pupillen. 

 

De volgende koppels hebben zich geplaatst voor het NK in Ahoy Rotterdam: 

Celeste van Winkoop en Lynn Koekkoek

Lieke Schuur en Lieke Huisman

Eva de Bruin en Pippa Rietveld

Lisanne Wals en Lisanne Verdonk

Mare Hekkelman en Marit Brinkman

Lois Flight en Renske Groen

Anouk Veldhuis en Evie Meijer

Debby Koekkoek en Noa Post

Danyck Schuurman en Kaya van de Pol

 

In de middag vond de wedstrijd individueel plaats. 

In de categorie C pupillen meisjes  werd  Lieke Huisman knap 2e, Celeste van Winkoop  op een mooie 3e plek en Lynn Koekkoek op een 4e plek. Eva de Bruijn is de enige KDO’er die springt in de categorie C jeugd meisjes, hier is zij 7e geworden. Bij de C junior meisjes is Lisanne Wals op een mooie 1e plek geëindigd. Lisanne Verdonk op een 5e plek en Pippa Rietveld op een 9e plek. De enige jongen vanuit KDO in de C, is Wessel de Kruijf. Hij eindigde vandaag op een 1e plaats.

 

De volgende springers hebben zich in de categorie C geplaatst voor NK:

Lieke Huisman

Celeste van Winkoop

Lisanne Wals 

Pippa Rietveld

Wessel de Kruijf

 

In de categorie D pupillen meisjes, was het erg spannend. Uiteindelijk is Marit Brinkman 6e, Renske Groen 7e en Lois Flight 11e geworden.  Danique Kamphuis had vandaag wat pech met de oefening en is op een 10e plek geëindigd. De categorie D jeugd meisjes is dit jaar zo groot, dat deze categorie in twee delen is gesplitst. In de D jeugd meisjes I, werd Evie Meijer 4e en Claudine Schuitema vijfde.  

In de D jeugd meisjes II stonden Tess Ignatius en Anouk Veldhuis samen op het podium. Tess werd tweede en Anouk derde. 

 

De volgende springers hebben zich geplaatst  in de D categorie voor het NK:

Mare Hekkelman

Lois Flight

Tess Ignatius

Anouk Veldhuis

 

De E instappers gemengd is dit jaar een grote groep. Noa Post werd eerste, Debby Koekkoek tweede, Floris van Langen 4e, Danyck Schuurman 5e, Stijn Dettingmeijer  12e en Kaya van de Pol 13e.  Hierdoor is Noa Post al zeker van haar plaatsing voor het NK. In de E pupillen gemengd I werd Jelle Voorburg 5e. Sander Bierlaagh werd bij de E pupillen III 3e. 

 

In de E categorie hebben de volgende springers zich geplaatst voor het NK:

Sander Bierlaagh

Noa Post

Debby Koekkoek

Danyck Schuurman

 

 

De springers hebben het super gedaan en wij wensen ze veel succes met de voorbereidingen op het NK!