Vereniging.jpg
- - - Menu - - -

 

Zaterdag 10 december vond het Nederlands kampioenschap voor teams plaats in De Meent in Alkmaar. Op het NK deden de beste teams uit Nederland op alle niveaus mee. Van de E- klasse tot en met de A- klasse had KDO maar liefst 5 teams die mochten strijden om de titel van Nederlands Kampioen.
Het A2 team bestaande uit Bloem Schmitz, Jeresa Hatumena, Julia van den Heuvel en Gaby Broersma had een zeer sterke eerste oefening en na een stabiele tweede oefening wisten zij zich onverwacht als derde te plaatsen voor de finale.

Het A1 team bestaande uit Gerlissa van der Groep, Floor Meijering, Zilver Schmitz en Max van Langen had zich als 2e geplaatst op dit NK en kwam hier om deze plaats waar te maken.
Met 3 hele sterke eerste oefeningen begonnen zij met voorsprong aan de 2e oefening. Van de 4 springers uit een team tellen de beste 3 oefeningen. Na een hele goede oefening van Zilver landde hij helaas bij zijn laatste sprong op de rand. Hierdoor wisten zijn teamgenoten dat ze geen steken konden laten vallen. Max, Gerlissa en Floor pakten dit erg goed op en konden ondanks de druk zich zeker als tweede plaatsen voor de finale.
In de finale mogen er 3 springers mee doen en tellen ook alle oefeningen mee.
Bloem sprong een nette oefening maar ging na de laatste sprong toch de mat op. Julia verbeterde haar score van de voorronde en Jeresa sprong een stabiele oefening uit. Hiermee wist het team een uiteindelijk vierde plaats te behalen.

In het A1 team mocht Floor het spits afbijten. Ondanks een kleine aanpassing sprong zij een hele goede finale. Zilver is er het hele seizoen al op gebrand zijn keuze oefening goed uit te springen en in deze spannende finale weet hij dat te doen en springt hiermee een persoonlijk punten record! Als laatste is Max aan de beurt. Het gaat hem niet makkelijk af maar hij weet zich tot tien goede sprongen te knokken. Met deze 3 goede finale oefeningen behaald het team van KDO een welverdiende zilveren medaille.

Lisanne Wals, Lisanne Verdonk, Pippa Rietveld, Eva de Bruijn en Wessel de Kruyff sprongen mee in de C-klasse. Helaas kon Lisanne Verdonk wegens een knie-blessure niet springen tijdens deze wedstrijd.
Tijdens de voorronde werd er goed gesprongen en ze gingen met een mooie 2e plaats de finale in. Tijdens de finale bleek maar weer dat het een moment opname is, want Eva viel helaas bij de 8e sprong. Het team eindigde uiteindelijk op een mooie 5e plaats!

In blok 2 had KDO twee deelnemende teams, een E-team en een D-team.


Het E-team bestond uit Kaya, Danyck en Debby. Zij sprongen alle drie een hele strakke verplichte oefening. Hierna moesten zij hun keuze oefening laten zien,  waar zowel een salto als een barani in zit! Kaya mocht als eerste, en zette een goede keuze oefening neer. Hierna was Danyck aan de beurt. Ze begon haar oefening met een salto, maar belandde dicht bij de rand wat erg spannend was. Danyck gaf niet op en maakte haar oefening goed af! Als laatste was Debby aan de beurt en zij sprong een keurige keuze oefening.  Als één van de jongste deelnemers in deze categorie mogen de drie meiden erg trots op zichzelf zijn met een mooie 14e plek.
Op trampoline 2 mocht het D-team springen, bestaande uit Noa, Marit, Loïs en Mare. Ook zij waren één van de jongste deelnemers uit hun categorie, maar dit bleek niet uit de resultaten. Alle vier de meiden lieten een super mooie verplichte oefening zien! Noa mocht als eerste beginnen aan de keuze oefening. Ondanks wat wiebelbenen, zette zij een goede oefening neer. Marit had met het inspringen nog wat last van kromme knieën, maar dit was nergens terug te zien in haar wedstrijd oefening! Ze zette dan ook een erg strakke oefening neer. Hierna mocht Loïs haar keuze oefening laten zien. Dit was een erg nette en stabiele oefening, en scoorde hiermee de hoogste punten van de voorronde, namelijk 26.500 punten!  Als laatste was Mare aan de beurt. Ze maakte het wat spannend door haar oefening aan de rand van de trampoline te springen, maar ondanks dat, was het een nette oefening. Na vier goede verplichte- en vier  goede keuze oefeningen stond dit D-team op de 1e plek, wat betekent dat zij zich als eerste geplaatst hadden voor de finale! In de finale mogen drie springers uit elk team nog één keer hun keuze oefening laten zien, waarbij de stand weer vanaf 0 begint. Noa mocht als eerste de finale oefening springen. We hadden afgesproken dat ze haar wiebelbenen naast de trampoline zou laten liggen en een hele strakke oefening zou laten zien. En dat deed ze! Ze sprong zelfs zo strak dat ze zichzelf verbeterd had met 1.600 punten! Met Loïs hadden we afgesproken dat ze net zo goed zou springen als in de voorronde. In de finale liet ze gelukkig weer een erg mooie oefening zien. Als laatste mocht Mare haar finale oefening laten zien. Ze sprong de strakste oefening die we ooit van haar hebben gezien, wat beloond werd met 27.000 punten! Met deze drie prachtige oefeningen won ons D-team goud met wel drie punten verschil op de nummer 2!

We zijn trots op de mooie prestaties die onze springers weer neergezet hebben! Gefeliciteerd Marit, Lois , Noa en Marit met de titel van Nederlands Kampioen en Floor, Gerlissa, Max en Zilver met jullie mooie 2e plaats.