BANER.jpg
- - - Menu - - -

 Op zaterdag 18 maart trad de trampolineselectie van KDO Apeldoorn aan op het internationale toernooi de Flowercup die voor de 22e keer in Aalsmeer werd gehouden. Een belangrijke wedstrijd voor de trampolinespringers om te bepalen waar ze staan aan het begin van het seizoen. Met maar liefst 4 finale plaatsen wist KDO hier alvast het visitekaartje voor het komende seizoen af te geven.

In de ochtend mocht Ralph van Tilborg het spits afbijten. Het is zijn eerste Flowercup en na een wat onzekere maar strakke verplichte oefening mocht hij zijn nieuwe keuze oefening laten zien. Helaas ging hij na een goede nieuwe eerste sprong de mat op en eindigde als 24e.
In het 2e blok was het de beurt aan Cayden Ham, Jeresa Hatumena, Finn Munsters en Zilver Schmitz. Ook Cayden stond voor het eerst op de Flowercup en verraste iedereen met een goede voorronde en mocht als 10e de finale in. Jeresa liet in de categorie meisjes tot 18 jaar een nette eerste oefening zien en een zeer stabiele keuze oefening waarna we lang hoopten op een finale plaats. Helaas waren in het deelnemersveld met 82 deelnemers net teveel springers boven haar waardoor ze een nette 20e  plaats behaalde. Finn en Zilver namen het naast 66 Deelnemers ook tegen elkaar op in de categorie jongens tot 18 jaar. Finn heeft een lange periodes van blessures achter de rug en kon zich daardoor niet optimaal voorbereiden op het toernooi. Des ondanks sprong hij keurige oefeningen uit en eindigde op een 42e  Plaats. Zilver liet met zijn sterke voorronde zien dat hij behoort tot de internationale top en mocht als 7e naar de finale.
In de laatste ochtend groep was het de beurt aan Gerlissa van der Groep. Ook zij nam deel in de categorie meisjes tot 18 jaar tegen het grote deelnemersveld. Na een onzekere start van de dag liet zij een hele mooie verplichte oefening zien en overtuigde zij de jury met haar goede keuze oefening en mocht als 3e in de finale mee springen om de medailles.

In de middag  sprongen Laurie en Eline Beijleveld, Gaby Broersma en Floor Meijering. Laurie behaalde een nette score met haar verplichte oefening. Kort voor het toernooi besloot zij een andere oefening te gaan springen. Dit bleek een verstandige keuze want hiermee behaalde zij mooie scores en eindigde op een 29e plek. Eline mocht in de zelfde groep als haar zus laten zien hoe zij ervoor staat. Ook zij hield zich goed staande in een deelnemersveld Vrouwen 2 klassen alle leeftijden met 68 deelnemers. Zij sprong een hele sterke wedstrijd en eindigde als eerste reserve voor de finale. Een keurige 11e plaats was het eind resultaat.
Gaby en Floor deden mee in de hoogste categorie Dames 1. Gaby ging na een hele mooie oefening na een verkeerde inschatting helaas op de mat. Toch herstelde zij zich en kwam terug met een goede keuze oefening en eindigde op een 16e plaats.
Floor Meijering liet net als de andere finalisten zien dat zij behoorlijk in de hoogste internationale top en sprong met een stabiele en nette voorronde zich als 8e.
Cayden Ham mocht als allereerste finalist beginnen. Op je internationale toernooi in de finale staan is toch wel indrukwekkend. Door de zenuwen was zijn oefening wat minder stabiel dan in de voorronde, maar hij wist zijn sprongen goed aan te passen en toch zijn oefening af te maken. Een 10e plaats als keurig eind resultaat.
Zilver begon zijn finale oefening goed maar moest aanpassen. Dit wist hij gecontroleerd af te maken en wist 2 plaatsen te stijgen en als 5e te eindigen. Ook Gerlissa kon haar sprongen niet in de geplande volgorde springen maar ook zij wist haar oefening aan te passen en netjes af te maken en eindigde ook op een 5e plaats.
Als laatste was Floor Meijering aan de beurt. Ook zij liet zien dat ze haar oefening onder de omstandigheden van een spannende finale aan te passen en uit te springen en behield haar 8e plek.

Als eerste wedstrijd met een nieuwe jurering heeft KDO met deze goede prestaties laten zien dat zij klaar zijn voor het komende seizoen. Naast netheid, hoogte en moeilijkheid wordt met ingang van dit wedstrijdseizoen ook de verplaatsing met een apart cijfer beoordeeld. De Flowercup was voor de springers het eerste moment waarop zij hierop werden gejureerd. Met veelal hoge cijfers lieten zij zien dat ze aan de nieuwe  eisen kunnen voldoen. Zij kunnen nog een maand trainen tot het volgende internationale toernooi wat gehouden wordt in het Paasweekend in het Duitse Sorop.