BANER.jpg
- - - Menu - - -

Op zaterdag 8 april vond de onderlinge wedstrijd plaats voor trampoline springers van KDO en Novitas. De wedstrijd was ingedeeld in drie groepen. De groep 6-9 jaar mocht het spits afbijten. Van tevoren was met de jury afgesproken om het oude jury regelement aan te houden in verband met de hoeveelheid juryleden die wij als vereniging anders moesten leveren. De kinderen werden gejureerd op voornamelijk netheid in de verplichte oefening en netheid en moeilijkheid in de keuze oefening. Na enige discussie over het wel of niet toestaan van tussensprongen (rechtstandige sprongen in de oefening), is de jury tot een goed besluit gekomen, per tussensprong werd een aftrek gerekend van 0,5 punten met een maximum van 2 punten per oefening. Nu kon de wedstrijd van start gaan. Na een hele spannende wedstrijd is dit uiteindelijk de uitslag geworden:Helaas bleek er na het nakijken van de scores een foutje te zijn gemaakt. Roos was geen 11e, maar 2e geworden! Dit gaan wij natuurlijk nog even recht zetten. Emma, die in eerste instantie het brons mee naar huis nam, mag haar medaille natuurlijk gewoon houden.

Na deze wedstrijd volgde de grootste groep, de jongens en meisjes in de leeftijdscategorie van 10-13 jaar. In deze wedstrijd mochten ook de springers van Novitas aan de bak. Ook deze wedstrijd was opgedeeld in twee blokken. Bij deze groep springers was besloten om de tussensprongen niet meer toe te staan, wat betekende dat als een springer een rechtstandige tussensprong maakte, zijn of haar oefening daarbij beëindigd was. Hierdoor zijn de verschillen in uitslagen wat groter, maar werd er wel een échte wedstrijd nagebootst. Het goud en zilver werd meegenomen door springers van Novitas, Charlotte van KDO nam het brons mee naar huis. Hieronder ziet u de volledige uitslag van deze wedstrijd:

Als laatste was het de beurt aan de leeftijdscategorie 14-18 jaar en de senioren. Een klein deelnemersveld maar zeker een geslaagde wedstrijd. Tijdens de oefeningen was het muisstil in de zaal, wat het misschien wel nog spannender maakte voor de springers. Uiteindelijk legde ook in deze wedstrijd (categorie 14-18 jaar) Novitas het beslag op goud en zilver en mocht het brons met KDO mee naar huis. De senioren categorie werd volledig bezet door springers van Novitas. Leuk feitje, deze senioren waren allemaal boven de 60 jaar oud! De uitslag was als volgt:Al met al een zeer geslaagde dag! Mijn dank gaat vooral uit naar de juryleden: Heidi, Miranda, George (die aan het einde van de dag zelf ook nog mocht springen!) en Riet. Karin, trainster van Novitas voor de hulp bij de organisatie, en ook een speciaal bedankje naar de vrijwilligers: Ingeborg, Bennie, Wessel, Lucy, Alyssa en mijn assistent Bloem. Zonder jullie was deze dag niet mogelijk geweest.


Hopelijk allemaal tot volgend jaar!