vereniging_banner.jpg
- - - Menu - - -

Op 29 april heeft de derde en tevens ook laatste plaatsingswedstrijd voor het NK trampoline springen plaatsgevonden voor de CDE springers van KDO. Voor velen was het nog een spannende wedstrijd, omdat deelname aan het NK nog niet zeker was!

In de E-klasse sprongen Lisa Zeevat en Alysha Mulder hun wedstrijd. Beiden waren al zeker van plaatsing voor het NK, waardoor zij een nieuwe oefening konden uitproberen met een salto en een barani. Lisa sprong 3 goede oefeningen en werd hiermee knap tweede. Alysha moest helaas haar tweede oefening vroegtijdig beëindigen wat een hogere klassering dan de zevende plaats onmogelijk maakte. Ook sprongen deze dames synchroon waarmee zij, voor de derde keer, eerste werden! Gefeliciteerd dames.

In de D-klasse sprongen Floris van Langen, Sander Bierlaagh, Marit Brinkman, Noa Post, Danyck Schuurman, Kaya van Pol en Debby Koekkoek hun individuele wedstrijd. Floris en Sander sprongen beiden een strakke wedstrijd, en behaalden ook beiden een 10 (!!) voor horizontale verplaatsing in hun verplichte oefening. Floris werd eerste en kwalificeerde zich voor het Nk. Sander werd derde en kwam uiteindelijk net te kort voor een plek op het Nk. Beiden mannen springen ook samen synchroon waarmee zij ook mogen deelnemen aan het Nk in Ahoy.

In de pupillen meisjes klasse behaalde Debby een achtste plaats, Kaya werd zevende en Danyck vijfde. Danyck en Kaya behaalden met het synchroonspringen de derde plaats. Helaas slaagden deze dames er niet in om zich voor het Nk te plaatsen. 

Voor Marit en Noa was het nog even spannend omdat beiden meiden nog zicht hadden op het Nk. Marit werd tweede, Noa kwam net te kort voor de derde plaats waardoor ze net naast het podium belandde. Dit betekende helaas ook dat Noa zich niet plaatste voor het Nk. Gelukkig mogen deze dames het met synchroonspringen wél proberen op het NK!


In de C-Klasse kwamen Thijmen Timmer, Renske Groen, Celeste van Winkoop, Mare Hekkelman en Loïs Flight uit. Thijmen sprong dezelfde keuze oefening als op de Ostseepokal, waarin hij een dubbele salto achterover deed. Helaas pakte dit iets minder goed uit dan twee weken terug en moest hij tweemaal zijn oefening vroegtijdig beëindigen. Hij werd uiteindelijk vierde. Met zijn synchroonpartner Laurens Bos werd hij tweede. Als jongste deelnemer in dit sterke deelnemersveld is hij er helaas niet in geslaagd om zich te plaatsen voor het NK.

Renske sprong een goede wedstrijd en behaalde hiermee een mooie derde plaats. Zij plaatste zich hiermee voor het NK. Ook synchroon met partner Celeste plaatste zij zich, na het behalen van het zilver, voor het NK.

Celeste sprong een goede individuele wedstrijd waardoor zij, ook individueel, het zilver en een ticket voor het NK mee naar huis nam. Loïs liet haar strijdlust zien en behaalde het goud. Helaas was het door ziekte op de eerste wedstrijd, en een val op de tweede wedstrijd niet meer mogelijk om zich individueel te plaatsen voor het Nk. Gelukkig mag zij nog wel aan de bak met synchroonpartner Mare, waarmee zij ook beslag legde op het goud. Mare kende in haar individuele wedstrijd wat moeilijkheden, maar knokte zich erdoorheen en werd uiteindelijk derde.Met alle geplaatste sporters gaan wij weer hard aan de bak voor het Nk. De andere sporters kunnen zich alvast gaan richten op het volgende seizoen!