BANER.jpg
- - - Menu - - -

Op zaterdag 6 mei was de eerste landelijke plaatsingswedstrijd op A/B-niveau. Via deze plaatsingswedstrijden kunnen de spring(st)ers zich plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap Trampolinespringen op 17 en 18 juni in de Ahoy, Rotterdam. 

In de categorie A Senior Dames moesten Floor Meijering, Julia van den Heuvel en Gaby Broersma het opnemen tegen 17 andere dames, een categorie met een groot deelnemersveld. Floor Meijering eindigde in deze categorie als hoogste van de KDO-dames en werd zesde. Julia van den Heuvel liet na een eerste wat onzekere keuze, een dijk van een laatste oefening zijn en werd hierdoor negende. Gaby Broersma werd in deze categorie achttiende. 

In de categorie A Junior Jongens werd Zilver Schmitz knap eerste! Hij liet met een totaalscore van 145,740 zijn concurrenten ruim achter zich en mocht met de gouden medaille naar huis. In dezelfde categorie kon Finn Munsters helaas niet alles geven door een hardnekkige rugblessure. Desalniettemin liet hij drie keurige oefeningen zien en dit werd beloond met een zevende plaats. 

In de categorie A Junior Meisjes deden drie springsters van KDO Apeldoorn mee. Gerlissa van de Groep werd in deze categorie eerste. Jeresa Hatumena sprong twee keer haar keuze-oefening uit met een moeilijkheid van 9,8 en werd derde. Voor Eline Beijleveld was het haar eerste wedstrijd in de A-categorie. Zij sprong voor het eerst een oefening met 8,8 moeilijkheid, moest helaas met de landing van haar eerste keuze-oefening wel haar voet op de mat zetten, maar werd uiteindelijk knap vierde! 

In de categorie A Jeugd Jongens deden Ralph van Tilborg en Cayden Ham voor het eerst mee in de hoogste A-categorie. Ralph van Tilborg mocht na drie goede oefeningen en een puntentotaal van 131,555 met een bronzen medaille naar huis. Cayden Ham had helaas zijn dag niet en moest genoegen nemen met een zesde plaats. 

Bij de individuele wedstrijd werd Laurie Beijleveld in de categorie Jeugd Meisjes A elfde. Zij kon door een blessure niet haar volle moeilijkheid laten zien, maar liet drie keurige oefeningen zien wat werd beloond met een 11de plaats. 

Lieke Huisman en Lynn Koekkoek deden dit jaar voor het eerst mee aan de landelijke plaatsingswedstrijden op B-niveau. Ze waren allebei behoorlijk zenuwachtig, maar hebben hun uiterste best gedaan. Lieke Huisman werd in de categorie B Jeugd Meisjes, een categorie met een groot deelnemersveld, twaalfde, ondanks een landing op de mat. In dezelfde categorie had Lynn Koekkoek een mooie verplichte oefening en eerste keuze-oefening. Helaas moest zij haar laatste oefening na sprong 1 onderbreken, waardoor zij op een zeventiende plaats eindigde.

Ook bij de synchroonwedstrijd wist KDO Apeldoorn een aantal medailles te bemachtigen. Bij de A Senior Dames sprongen Gaby Broersma en Julia van den Heuvel drie strakke oefeningen met de hoogste moeilijkheidsgraad in de categorie. Dit werd beloond met een verdienstelijke eerste plaats! Gerlissa van de Groep en Niamh Slattery (Triffis Alkmaar) werden in dezelfde categorie tweede en Floor Meijering en Claudia de Graaf (TSH Heerenveen) werden zesde. 

In de categorie A Jeugd/Junior Jongens werden Ralph van Tilborg en Cayden Ham zesde. In de categorie A Jeugd/Junior Meisjes werden de zusjes Beijleveld met drie goede oefeningen vijfde. 

In de categorie B Jeugd Meisjes misten Lieke Huisman en Lynn Koekkoek helaas nog wat afstemming en werden zij vijfde. 
Op zaterdag 20 mei organiseert KDO Apeldoorn de tweede plaatsingswedstrijd in de Mheenhal te Apeldoorn.

Jullie zijn natuurlijk allemaal welkom om alle trampolinespringers aan te moedigen!