kdobanner04.jpg
- - - Menu - - -

 

Floor Meijering en Claudia de Graaf pakken de titel bij de A Senior Dames. Ook Mare Hekkelman en Loïs Flight worden Nederlands Kampioen bij de C Pupil Meisjes. Bij de Senior Dames A springen Floor Meijering en Claudia de Graaf (TSV Hoogezand) een mooie finale-oefening met een eindscore van 45,045. Ze houden hierdoor nummer twee met 0,615 achter zich en mogen zich dit jaar opnieuw Nederlands Kampioen synchroonspringen noemen. In dezelfde categorie mochten Gerlissa van de Groep en Niamh Slattery (Triffis Alkmaar) op het nippertje door naar de finale. In de finale sprongen ze een redelijke oefening en belandden daardoor net naast het podium op plek vier. Het KDO-koppel Julia van den Heuvel en Gaby Broersma had helaas niet hun dag en moesten genoegen nemen met een achtste plek.

 

KDO’ers Floor Meijering en Julia van den Heuvel hadden zich ook geplaatst voor de individuele wedstrijd. Floor Meijering sprong een goede voorronde en plaatste zich als tweede voor de finale. Ook Julia van den Heuvel sprong haar oefeningen, licht aangepast, maar toch stabiel uit. Hierdoor mocht zij als achtste door naar de finale. In de finale sprong Julia van den Heuvel haar oefening stabiel uit en werd uiteindelijk zesde van Nederland. Floor Meijering verbeterde in de finale de eindscore van haar keuze-oefening, maar belande uiteindelijk net naast het podium op de vierde plek.

 

In de categorie A Jeugd Jongens sprongen Ralph van Tilborg en Cayden Ham. Ralph van Tilborg werd tijdens de individuele wedstrijd net vierde met een eindscore van 45,480. Cayden Ham eindigde in de voorronde helaas met sprong 10 op de mat, waardoor hij genoegen moest nemen met een zesde plek. Het synchroonspringen van de heren ging helaas niet naar wens, waardoor zij vijfde werden.

 

Bij de C Pupil/Jeugd Meisjes namen drie synchroonparen deel. Mare Hekkelman en Loïs Flight werden met een mooi puntentotaal van maar liefst 39,695 knap eerste in een sterk deelnemersveld. Tess Ignatius en Anouk Veldhuis werden in dezelfde categorie tiende en Renske Groen en Celeste van Winkoop werden door een val dertiende.

 

Mare Hekkelman en Celeste van Winkoop hadden zich in dezelfde categorie ook geplaatst voor de individuele wedstrijd. Na een sterke voorronde mochten beide dames deelnemen in de finale. In de finale sprongen beide dames een aanzienlijk betere oefening. Hierdoor mocht Mare Hekkelman de bronzen medaille mee naar huis nemen en Celeste van Winkoop eindigde op een vijfde plaats.

 

Bij de C Jeugd Meisjes werden Renske Groen en Tess Ignatius respectievelijk twaalfde en dertiende. 

 

Bij de C Pupil/Jeugd Jongens mocht Wessel de Kruyff twee medailles mee naar huis nemen. Een mooie zilveren medaille voor zijn individuele prestatie en een mooie bronzen medaille voor het synchroonspringen met Harris Pondes van RGV Ruurlo.

 

In totaal behaalde KDO Apeldoorn in twee dagen maar liefst 11 medailles! Alle spring(st)ers bedankt voor jullie inzet. Nu nog lekker drie weken trainen en dan een welverdiende zomervakantie!